وی افزود: هرچند زندانبانان با اقتدار و قدرت و علی رغم محدودیت های موجود در حوزه امکانات و نیروی انسانی، وظایف خود را به درستی انجام می دهند، اما چنانچه کلاس هایی که زندانیان در آن شرکت داده می شوند برای تعداد متعادلی از آنان به اجرا درآید قطعا اثربخشی آن نیز دوچندان خواهد شد که این مهم در گرو کاهش جمعیت کیفری زندان هاست.
این مقام مسئول، بازدید قضات و مسئولین قضائی از زندان ها را دارای نقش بسزایی در کاهش جمعیت کیفری این مراکز دانست و بیان کرد: حضور مقامات قضایی در زندان ها علاوه بر تسریع در روند پیگیری پرونده های قضائی زندانیان، باعث کاهش بار و فشار روانی در مددجویان خواهد شد و تحمل حبس را نیز برای آنان آسانتر می کند.
مدیرکل زندان های کردستان حرکت در مسیر پیشگیری از وقوع جرم را راهکاری اساسی در نیل به سیاست های کاهش جمعیت کیفری زندان ها نام برد و گفت: آموزش آحاد مردم جامعه در حوزه های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ... از وقوع بسیاری از جرائم جلوگیری خواهد شد چراکه شواهد حاکی از آن است که ناآگاهی مردم نسبت قوانین و مقررات زمینه ارتکاب جرم در بسیاری از افراد را به وجود می آورد.
وی با اشاره به نقش خانواده در پیشگیری از وقوع جرم اظهار کرد: خانواده از نظر اسلام بسیار مهم است و می توان آن را سنگ اول بنای حیات جامعه دانست چراکه هرگونه رشد اجتماعی در سایه خانواده حاصل می شود.
ابراهیمی در این باره افزود: خانواده اولین جامعه ای است که فرد در آن حضور پیدا می کند و شخصیت وی نیز در آن شکل می گیرد. از سوی دیگر می توان خانواده را همچون دانشگاهی دانست که در آن درس انسانیت و اخلاق و یا خلاف آن داده می شود و از همین رو است که همواره بر نقش تعیین کننده خانواده در پیشگیری از وقوع جرم نیز تاکید می شود.
مدیرکل زندان های کردستان بیکاری، فقر و مسائل اقتصادی را بی تاثیر در وقوع جرم و افزایش جمعیت کیفری زندانها ندانست و بیان کرد: وضعیت معیشتی مردم یکی از مهمترین جنبههای زندگی آنان در اجتماع را شامل میشود و بروز مشکل در این بخش، مسائل و معضلات بسیاری را به وجود میآوردکه از آن جمله می توان به وقوع جرم اشاره کرد، بنابراین بهرهمندی آحاد جامعه از رفاه نسبی در راستای پیشگیری از وقوع جرم ضروری به نظر می رسد.
ابراهیمی همچنین تقویت باورهای دینی مردم را از دیگر راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم دانست و در این باره گفت: با نگاهی به آموزههای دینی می بینیم که آنچه امروزه از آن به عنوان پیشگیری از جرم یاد می شود، در تار و پود پیام های آسمانی و رهنمودهای انبیا و اولیا الهی بوده است و از سوی دیگر با کمی تامل در پیرامون خود متوجه خواهیم شد آن دسته از افرادی که مسائل دینی را بیشتر مورد توجه قرار می دهند کمتر به تخلف روی می آورند که این موضوع اهمیت توجه به مسائل دینی در جهت پیشگیری از وقوع جرم را گوشزد می نماید.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: بر کسی پوشیده نیست که افزایش جرم در جامعه و به تبع آن افزایش جمعیت کیفری زندان ها آسیب های جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت و از آنجائی که تمام قسمت های جامعه همچون حلقه های زنجیر به یکدیگر متصل هستند، این آسیبها می تواند تهدیدی برای کل جامعه باشد، لذا در این راستا مردم، مسئولین و دست اندرکاران می بایست با تعامل، هم فکری و هم اندیشی تمام توان خود را در جهت پیشگیری از وقوع جرم که نهایتا به کاهش جمعیت کیفری زندان ها منجر می شود، بکار گیرند تا شاهد جامعه ای با حداقل جرم و حداکثر سلامت باشیم.
انتهای پیام
نظرات