• شنبه / ۱۸ آذر ۱۳۹۶ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 96091809507
  • منبع : نمایندگی لرستان

آخرین وضعیت امدادرسانی به کوهنوردان در اشترانکوه

آخرین وضعیت امدادرسانی به کوهنوردان در اشترانکوه

ایسنا/لرستان بر طبق گزارشات اعلام شده از سوی مرکز کنترل و هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر لرستان یک تیم کوهنوردی 14 نفره که از مشهد به قصد صعود به اشترانکوه رفته بودند؛ روز گذشته در راه به علت بارش برف و کولاک شدید مسیر را گم کرده و ناپدید می‌شوند.

به گزارش ایسنا، کار جستجو و گشت‌زنی توسط نیروهای امداد و نجات ادامه دارد.

***اجساد 8 کوهنورد تاکنون در اشترانکوه پیدا شده است

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر لرستان اسامی اجساد کوهنوردان یافت شده را اعلام کرد.

صارم رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: از صبح امروز تا کنون جسد هشت کوهنورد پیدا شده است.

وی با بیان این‌که جسد دو بانوی کوهنورد  پیدا شده است، ادامه داد: آمار پیکرهای کشف شده تاکنون شامل علیرضا عاملی، مرتضی غلامپور، مجید زاده‌تراب، امان‌الله جوکار، ناصر اکبری، مهشید جان‌محمدی و اکرم حقانی و علی قاسم‌زاده است.

رضایی ادامه داد: جستجو برای یافتن جسد علی حسینی ادامه دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر لرستان بیان کرد: تمامی امکانات و تجهیزات برای جستجو بسیج شده‌اند.

***روایت یکی از نجات‌یافتگان ارتفاعات لرستان

ریزش بهمن و کولاک شدید در ارتفاعات اشترانکوه لرستان حادثه دلخراشی را رقم زد؛ حادثه‌ای که در آن هفت نفر از اعضای یک تیم کوهنوردی مفقود شدند. این تیم ١٤ نفره از مشهد به قصد فتح قله جنون ارتفاعات اشترانکوه به این منطقه آمده بودند که همراه با یک راه‌بلد در مسیر بازگشت از قله گرفتار کولاک و بهمن شدند.

به گزارش ایسنا، «شهروند» در ادامه نوشت: تاکنون جسد دونفر از اعضای این تیم پیدا شده است. هرچند احتمال زنده‌بودن هفت مفقود دیگر این حادثه بسیار ناچیز است اما تلاش‌ها برای یافتن رد و نشانی از آنها همچنان ادامه دارد. در میان افراد ناپدیدشده، نام دو زن و یکی از نیروهای امداد و نجات کوهستان هلال‌احمر مشهد هم دیده می‌شود. شش نفر دیگر از اعضای این گروه هم با تلاش نیروهای هلال‌احمر نجات پیدا کردند که حال عمومی همه آنها مساعد است. هرچند شرایط نامساعد جوی و سرمای شدید هوا کار را برای نیروهای امدادی مشکل کرده است اما بنا بر اعلام نیروهای هلال‌احمر لرستان، این عملیات تا پیداشدن همه مفقودان این حادثه ادامه دارد.

***کشف دو جسد و ادامه تلاش‌ها برای یافتن ٧ کوهنورد دیگر

با اعلام خبر این حادثه، نیروهای هلال‌احمر به منطقه اعزام شدند که تا ساعت ٤ بعدازظهر جمعه موفق شدند شش نفر از اعضای این گروه کوهنوردی را نجات دهند. همچنین در جست‌وجوها جسد دو نفر از مفقودشدگان این حادثه کشف شد که تاکنون هویت یکی از آنها به نام «علیرضا عامری» ٢٣ ساله شناسایی شده است. اینها را علی عزیز امرائی، مسئول کنترل عملیات جمعیت هلال‌احمر استان لرستان می‌گوید. به گفته او، خبر سقوط بهمن و گرفتار شدن ١٥ نفر از اعضای یک تیم کوهنوردی حوالی ساعت ٣ بامداد جمعه به پایگاه اباذر، نزدیک‌ترین مقر امدادی هلال‌احمر به ارتفاعات اشترانکوه اعلام شد و بلافاصله نیروهای امدادی در قالب سه تیم از الیگودرز، دو تیم از ازنا و یک تیم آنست به محل حادثه اعزام شدند.

امرائی درباره جزئیات این حادثه و چگونگی نجات تعدادی از حادثه‌دیدگان توضیح داد: «سه روز پیش ۱۴ کوهنورد مشهدی به قصد عزیمت به اشترانکوه وارد استان لرستان ‌شدند. این گروه به همراه یک جوان الیگودرزی به‌عنوان بلد راه در مسیر برگشت از قله گرفتار بهمن شدند. شش نفر از اعضای این گروه خودشان را به پناهگاهی رسانده بودند که صبح جمعه به کمک نیروهای امداد و نجات به پایگاه اباذر هلال‌احمر منتقل شدند. همزمان جست‌وجو برای یافتن افراد مفقودشده در چند نقطه ارتفاعات آغاز شد و پس از دقایقی پیکر یکی از این کوهنوردان به نام «علیرضا عامری» کشف شد. حوالی ساعت ٣ بعدازظهر هم جسد مرتضی غلامپور کشف شد. همچنین تاکنون سه کوله‌پشتی پیدا شده که یکی از آنها متعلق به «سید علی حسینی» یکی از نیروهای امدادونجات کوهستان هلال‌احمر مشهد است.»

امرائی ادامه داد: «نیروهای امدادی این سازمان با دو فروند بالگرد در منطقه حضور دارند و تیم‌های امدادونجات از طریق راه‌های زمینی و هوایی با بالگرد همچنان درحال جست‌وجو برای یافتن ۷مفقودی دیگر در میان بهمن هستند.»

در همین‌حال سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان هم طی تماسی با استاندار لرستان در جریان آخرین وضع عملیات نجات کوهنوردان گمشده در اشترانکوه قرار گرفت. او همچنین در تماس‌هایی جداگانه با مدیر کل ورزش و جوانان و رئیس فدراسیون کوهنوردی، پیگیر وضع کوهنوردان شد و دستورات لازم را در این‌خصوص صادر کرد. گفتنی است، در این حادثه ناصر اکبری، اکرم حقانی، مهشید جوانمحمدی، علی قاسم‌زاده، مجید زاده تراب، سید علی حسینی و امان‌الله جوکار مفقود شده‌اند.

***روایت یکی از نجات‌یافتگان از ٢٢ساعت سرمای کشنده

حدود ساعت ٦ صبح به سمت قله حرکت کردیم. طبق برنامه قرار بود تا ساعت ١٠ به قله برسیم. همه چیز براساس برنامه پیش رفت. قله جنون را زدیم، اما در مسیر برگشت شرایط به هم ریخت. بارش شدید برف و کولاک کار را سخت کرد. هوا به‌قدری خراب شد که یک‌متری خودمان را نمی‌دیدیم. بلد راه مسیر برگشت را پیدا نمی‌کرد. درنهایت مجبور شدیم مسیر را برخلاف برنامه قبلی تغییر دهیم. اینها بخشی از صحبت‌های محسن اشرفی، یکی از اعضای این تیم کوهنوردی است.

او که ١٦ ‌سال است به‌صورت حرفه‌ای کوهنوردی می‌کند، درباره جزییات این حادثه می‌گوید: «ما مجبور شدیم مسیر بازگشت را تغییر دهیم. خودمان را برای چندساعت سخت آماده کردیم. به هرحال باید از ارتفاع ٣٨٠٠متری در آن شرایط خراب جوی پایین می‌آمدیم. شیب تند و کولاک شدید کار را برای ما سخت کرده بود. تنها امید ما رسیدن به پناهگاهی بود که ٣ نفر از بچه‌ها به توصیه سرپرست تیم در آن‌جا مانده بودند، اما در مسیر رسیدن به آن چند آبشار یخی وجود داشت که عبور از آن نیاز به امکانات و ایجاد کارگاه داشت. به همین دلیل ما دو گروه شدیم. من همراه سه نفر دیگر به‌عنوان تیم پیشرو برای شناسایی مسیر جلوتر حرکت کردیم و ٨ نفر دیگر هم پشت سر ما بودند. چند ساعت از حرکت ما گذشت، شرایط خیلی سخت بود، به کُندی حرکت می‌کردیم که ناگهان صدای ریزش بهمن را شنیدیم. بچه‌ها به احتمال زیاد درون یکی از آبشارهای یخی که عبور از آن فوق‌العاده سخت و دشوار بود با مشکل سقوط بهمن مواجه شده‌اند. مهشید و اکرم هم بین آن ٨ نفر بودند. حدود ساعت ٨ شب بود که چراغ پناهگاه را دیدیم، وقتی به آن‌جا رسیدیم، متوجه شدیم، علیرضا همراه ما نیست. من دیگر توان بازگشت نداشتم. یکی دیگر از بچه‌های تازه‌نفس با لباس و امکانات مناسب بالای سر او رفت و لباس‌های او را تعویض کرد. اما او در این سرما دوام نیاورد.»

اشرفی در پاسخ به این سوال که چرا علیرضا را با خودشان به داخل پناهگاه نیاورده‌اند، می‌گوید: «٢٢ساعت کوهنوردی در آن شرایط سخت، همه توان آدم را می‌گیرد. ارتفاع برف به بیش از ٢متر رسیده بود. حرکت‌کردن در چنین شرایطی واقعا سخت بود. تنها امید ما دوام آوردن علیرضا بود. ما از داخل پناهگاه موضوع را به هلال‌احمر اطلاع دادیم، اما وقتی ساعت ٧صبح نیروهای هلال‌احمر به ما رسیدند، علیرضا از سرما یخ زده بود.»

به گفته اشرفی «سیدعلی حسینی» هم در بین همان گروه مفقودشده است: «٥‌ سال است که حسین عضو باشگاه ما شده. او کوهنوردی حرفه‌ای بود، حتی صبح پنجشنبه قبل از حرکت به سمت قله، سرپرست گروه به ما اعلام کرد که هوا خراب می‌شود، اما در تیم‌های حرفه‌ای تصمیم نهایی با سرپرست و مسئول فنی گروه است که البته این دو نفر هم در بین مفقودشدگان این حادثه هستند.»

***آغاز دوباره عملیات امداد کوهنوردان مفقودشده با 120 امدادگر

مسئول کارگروه ایمنی و نجات هیات کوهنوردی خراسان رضوی می‌گوید 120 امدادگر از دقایق اولیه صبح شنبه عملیات جست و جو برای یافتن کوهنوردان مفقودشده در لرستان را از سر گرفته‌اند.

مجید مذهبی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت تیم کوهنوردی مفقودشده خراسان رضوی در کوه‌های اشترانکوه اظهار کرد: هفت عضو تیم کوهنوردی استان در استان لرستان مفقود هستند، دو نفر هم به نام‌های علیرضا عامری و مرتضی غلامپور، پلنگ برفی ایران متاسفانه جان خود را از دست داده‌اند.

وی افزود: امدادگران، کوهنوردان و تیم‌های امداد و نجات لرستان همگی بسیج شده‌اند و حدودا 120 امدادگر با طلوع نخستین پرتوهای نور در صبح شنبه، جست و جو را دوباره آغاز کرده‌اند.

مذهبی تصریح کرد: شب هیچ کاری نمی‌توان انجام داد زیرا باید پیش از هرگونه فعالیتی باید به فکر سلامتی نیروهای امداد و نجات باشیم که کار جست و جو را انجام می‌دهند. برودت هوای لرستان در آن منطقه سی درجه زیر صفر بود. از شب گذشته در جان‌پناه نیرو داشتیم اما اجازه کار جست و جو و امداد ندادیم. این افراد باید وارد یک شیب بهمنی شوند که هزاران تن برف معلق بالای سرشان قرار دارد. این کار خطرناکی است که هیچ ریسکی را نمی‌پذیرد. 

وی با اشاره به حادثه تلخی که در سال 86 در پیست دیزین منجر به فوت تعدادی از امدادگران اعزامی به منطقه شد، تصریح کرد: رفتن بی‌قاعده و بی‌منطق نه تنها مفید نیست بلکه حوادث تلخ‌تری را رقم می‌زند. از مردم صمیمانه درخواست می‌کنیم که دعا کنند تا اتفاقی خارج از تصور رخ دهد.

مذهبی تاکید کرد: در طرح جامع امداد و نجات کشور هر استانی، چند استان معین دارد. هیچگاه برای مثال در زلزله کرمانشاه این استان از خراسان رضوی درخواست حضور نیرو نمی‌کند. قرار نیست بدون هماهنگی کمیته مدیریت بحران از دیگر استان‌ها نیرویی به منطقه اعزام شود مگر زمانیکه آن استان درخواست خود را به وزارت کشور اعلام نماید.

وی افزود: در این حادثه هم جمعیت هلال احمر لرستان اعلام کرد نیروی لازم را در اختیار دارد و خودش به تنهایی می‌تواند در زمانی مناسب به جست و جو بپردازد. به جهت حمایت روانی از بازماندگان، ما تیم‌هایی را آماده کردیم و با هماهنگی سازمان امداد و نجات و جمعیت هلال احمر لرستان، 29 امدادگر و نجات‌گر کوهنورد ورزیده را از راه‌های هوایی و زمینی ارسال کرده‌ایم که از صبح به تیم‌های عملیاتی حاضر در منطقه اضافه شده‌اند.

مذهبی در رابطه با دلیل صدور مجوز برای تیم کوهنوردی خراسان رضوی در این فصل از سال گفت: این تیم عضو یک باشگاه رسمی در کشور بوده و همواره اطلاعات و پیش‌بینی‌های آب و هوایی را از سایت‌های بین‌المللی دریافت می‌کنیم. حتی برودت سر قله را هم می‌توانیم بیابیم اما متاسفانه شرایطی غیرمترقبه در منطقه حاکم شده‌است. کوهنوردان غافلگیر شدند زیرا اصلا آیتمی در رابطه با ریسک نداریم که بخواهیم با وجود هوای نامناسب وارد کارزار شویم. در ابتدای حرکت و حمله به قله هوا بسیار مناسب بوده اما متاسفانه خارج از پیش‌بینی، هوا تغییر کرده‌است.

وی افزود: بخشی از تیم به جانپناه رسیده اما بخشی دیگر در دهلیز کوه گرفتار بهمن شده‌است. اگر کوهنوردان راه را گم می‌کردند یا مسائل اینچنینی رخ می‌داد این حرف درست بود اما بخشی از تیم در دهلیز گرفتار شده و برف نو عامل اصلی آن بوده‌است. خارج شدن پتانسیل موجود در برف منطقه زمینه‌ساز این حادثه بوده‌است.

***تلاش برای یافتن مابقی کوهنوردان گمشده در اشترانکوه

مدیرکل مدیریت بحران لرستان با اشاره به آخرین وضعیت کوهنوردان گمشده گفت: 60 کوهنورد حرفه‌ای در محل مستقر هستند.

رضا آریایی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا در رابطه با آخرین وضعیت گروه کوهنورد مشهدی حادثه‎دیده اظهار کرد: هم اکنون هیأت کوهنوردی استان و هلال احمر از دیروز در آنجا مستقر هستند.

وی با بیان اینکه جستجوی افراد مفقود شده کار بسیار سختی است چراکه باید جابجایی نیروها صورت گیرد، افزود: هم اکنون دمای منطقه به شدت کاهش پیدا کرده و سرما بیداد می‌کند و با توجه به صعب‌العبور بودن از هلی‌بورد استفاده می‌کنیم.

آریایی از انتقال نیروها به وسیله 2 فروند هلیکوپتر خبر داد و بیان کرد: با توجه به شیب تند و احتمال بارش بوران و کولاک عملیات جستجو و گشت‎زنی با احتیاط انجام می‎شود.

مدیرکل مدیریت بحران لرستان تصریح کرد: 60 کوهنورد حرفه‌ای در این محل مستقر هستند و طبق آخرین آمار تعداد دقیق کوهنوردان 15 نفر بوده که تابحال 2 کشته، 6 نجات‎یافته و هفت مفقودی داشته‎اند.

وی با بیان اینکه از مفقودی‌ها 2 نفر زن بوده‎اند، اضافه کرد: تمام امکانات را بسیج کرده‌ایم و نمی‌توانیم احتمال زمان دقیقی را برای یافتن آنان اعلام کنیم.

آریایی با اشاره به اینکه وزش باد کار را سخت‌تر می‌کند، گفت: امکان سقوط مجدد بهمن وجود دارد و به همین خاطر هلی‌کوپترها را به محل دقیق سقوط اعزام نمی‌کنیم ولی در نزدیک‌ترین مکان هلی‌بورد انجام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha