«محمدرضا رحیمی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با اهمیت رعایت ایمنی در نصب وسایل گرمایشی با توجه به سرمای زمستان، اظهار کرد: استفاده صحیح از وسایل گرمایشی و رعایت نکات ایمنی یکی از مهمترین راههای پیشگیری از گازگرفتی و مسمومیتهای با گاز مونوکسید کربن است .
وی عامل 70 درصد گازگرفتگیها را مربوط به استفاده از لولههای فنری در تاسیسات گرمایشی ساختمانها دانست و گفت: لولههای فنری اتصالات محکمی ندارند و اتصالات آنها در صورتی که در داخل ساختمان استفاده شوند به مرور زمان سست و باعث نشت گاز به داخل ساختمان میشوند .
معاون عملیات آتشنشانی یزد از دیگر نکات ایمنی در خصوص استفاده از وسایل گرمایشی را کسب اطمینان از باز بودن مسیر دودکشها ذکر کرد و افزود: افراد باید قبل از نصب بخاری از نصب صحیح دودکشها و بازبودن مسیرها مطمئن شوند.
به گفته وی، بخاری باید با رعایت فاصله درست از دیوار نصب شود و لولههای دودکش بخاری نیز از دیوار فاصله استاندارد داشته باشد و همانطور که اشاره شد نیز در داخل ساختمان به هیچ وجه از لولههای فنری استفاده نشود.
وی با تاکید بر این که وسایل دیگری مانند گاز اجاقپزی و آبگرمکنهای دیواری نیز باعث ایجاد مسمومیت ناشی از گازگرفتگی میشوند، اظهار کرد: این وسایل نیز در صورتی که ناقص بسوزند و به صورت غیر استاندارد نصب شوند با تولید گاز مونکسید کربن به ایجاد مسمومیت افراد منجر میشوند.
رحیمی به رانندگان و مسافران وسایل نقلیه نیز متذکر شد که به هیچ عنوان از وسایل گرمایشی مانند گاز اجاقپزی، پیک نیک و انواع دیگر وسایل گرمایشی چون زغال برای گرم کردن داخل خودرو استفاده نکنند .
این مسئول در پایان نیز به شهروندان توصیه کرد که در هنگام ترک منزل برای مدت طولانی به ویژه در مواقع مسافرت حتماً فلکه اصلی گاز را قطع و از خاموش بودن وسایل گرمایشی و قطع شدن کامل گاز، اطمینان حاصل کنند.
نظرات