• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۳۹۶ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96091407912
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

منابع خاکی ایران روبه نابودی است

منابع خاکی ایران روبه نابودی است

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی علوم و مهندسی خاک دانشگاه فردوسی مشهد گفت: منابع خاک‌های ایران روز به روز از بین می‌روند و کیفیت خود را از دست می‌دهند.

به گزارش ایسنا-، دکتر حجت امامی صبح امروز در ششمین همایش ملی روز جهانی خاک که در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اگر روزی به نام خاک نامگذاری شده نشانه از اهمیت ویژه آن است، اما متاسفانه ما زمانی ارزش داشته‌هایمان را متوجه می‌شویم که آن را از دست می‌دهیم. 

وی گفت: بیش از 95 درصد از نیاز غذایی ما از خاک تأمین می‌شود. منابع خاک های ما روز به روز از بین رفته و کیفیت خود را از دست می دهند. متاسفانه ما قشر بی توجهی هستیم و این موضوع را هرساله در روز جهانی خاک باید به خودمان یادآوری کنیم.

مدیرگروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه فردوسی مشهد افزود: ما در حال  از دست دادن عرضه خاک، این ماده ارزشمند هستیم، پس باید تدابیری اندیشیده شود تا این منبع ارزشمند را از دست ندهیم. نابودی و تخریب خاک‌ها روز به روز وسعت بیشتری می یابد. عواملی مانند فرسایش خاک، شوری خاک و ریزگردها با خاک در ارتباط هستند.

امامی با بیان اینکه خاک قاچاق می‌شود، عنوان کرد: برخلاف آن تصوری که وجود دارد منابع خاکی بسیار محدود است و هدف ما از برگزاری این همایش یادآوری کردن موضوع و اهمیت خاک به جوامع است.

در ادامه این همایش کشاورز، دانشیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، گفت: متاسفانه روندی که در گذشته وجود داشته تخریب کننده بود و ظرفیت خاک در حال کاهش است که به خاطر رفتار و نگرش تک بعدی ما نسبت به خاک است.

وی افزود: همچنین در گذشته نوع کشاورزی بیشتر بر پایه استفاده از طیور دامی و ترافیک ماشین آلات کشاورزی در خاک ها کم بود لذا انرژی کمتری برای شخم استفاده می‌شد، در حالی‌که در کشاورزی صنعتی کاملا عکس این موضوعات را عمل کرده ایم.

دانشیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: میزان کربن عالی در خاک حاصل تعامل ورودی و خروجی از عواملی نظیر نوع خاک و روش بهره برداری از خاک است. در اکوسیستم های کشاورزی همیشه ورودی از خروجی کمتر است و باعث کاهش کیفیت خاک ها شده است.

کشاورز با اشاره به اینکه اگر قرار است مسئله ای حل شود، باید تغییر نگرش به تغییر رفتار منجر شود، خاطرنشان کرد: ابتدا باید درک درستی از راه هایی که باعث اتلاف کربن آلی خاک می‌شود، داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha