حسن هانی زاده در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با تغییر پایتخت رژیم صهیونیستی و احتمال به رسمیت شناختن آن توسط آمریکا خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که رئیسجمهور آمریکا از طرح این موضوع که تحت فشار لابی صهیونیستی انجام شده است، دو هدف را دنبال می کند.
وی ادامه داد: اولین هدف فشار بر تشکیلات خودگردان فلسطینیها برای بازگشت به میز مذاکره با رژیم صهیونیستی است. اگر این اتفاق رخ داده و تشکیلات خودگردان آمادگی خود را برای از سرگیری مذاکرات با این رژیم اعلام کند، قطعا رئیسجمهور آمریکا تجدید نظری بر تصمیم خود خواهد کرد.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه امکان دارد در صورتی که فلسطینیها پای میز مذاکره برگردند آمریکا هم به رسمیت شناختن پایتخت جدید رژیم صهیونیستی را به تاخیر بیندازد، گفت: هدف دیگر آمریکا و لابیهای صهیونیستی که برای به رسمیت شناختن پایتخت جدید به ترامپ فشار می آورند این است که به زودی ترامپ طی روزهای آینده سفارت آمریکا را از تلآویو به بیتالمقدس منتقل خواهد کرد. اگر این اتفاق رخ دهد قطعا بر شرایط منطقه هم اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: وجود بحران در یمن، سوریه و دخالت عربستان در منطقه، همچنین رویکرد کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عربستان، بحرین و امارات برای برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی کاملا بر تصمیمات دونالد ترامپ اثرگذار خواهند بود.
هانی زاده با اشاره به اظهارات یکی از مسئولان رژیم صهیونیستی که در گفتوگو با الجزیره اعلام کرده بود عربستان سعودی، امارات، بحرین و بسیاری از کشورهای عربی بر علنی کردن روابطشان با اسرائیل پافشاری دارند، گفت: طبق اظهارات او آنها تلاش می کنند تا از این طریق مسئله فلسطین را کاملا به حاشیه برانند و در این صورت موضوع فلسطین در بدترین شرایط قرار خواهد گرفت.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: به همین دلیل ترامپ با توجه به شکنندگی ساختاری سیاسی کشورهای عربی و راس ساختار داخلی فلسطینی ها تصمیم گرفته است از این فضا استفاده کرده و بیت المقدس را پایتخت ابدی رژیم صهیونیستی معرفی کند که امکان دارد این اتفاق به زودی رخ داده و بار دیگر مسئله فلسطین به حاشیه رانده شود.
هانی زاده همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به تحلیلهایی که شما ارائه کردید و احتمال اینکه آمریکا پایتخت جدید رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد، به عقیده شما کشورهای اسلامی در چنین شرایطی چه رویکردی باید داشته باشند، گفت: کشورهای اسلامی تحت تاثیر عربستان سعودی سکوت اختیار میکنند و رویکرد چندان موثری نخواهند داشت مگر اینکه کشورهای عضو محور مقاومت در این خصوص واکنشی نشان دهند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر اتحادیه عرب به سازمان بیهدف و فلج تبدیل شده است و سازمان همکاریهای اسلامی هم به دلیل نفوذ عربستان تاثیر خود را از دست داده است و کاملا طبیعی است که بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا پذیرفته شود، واکنشهای کشورهای عربی چندان موثر نخواهد بود. در حقیقت می توان گفت که ضعف کشورهای عربی عامل این تصمیم دونالد ترامپ است.
انتهای پیام
نظرات