به گزارش ایسنا، زلزله ۶.۶ ریشتری بم در پنجم دیماه ۸۲، بین ۴۰ تا ۵۰ هزار کشته بر اساس آمارهای غیررسمی از خود به جای میگذارد تا یکی از بزرگترین فاجعههای انسانی در استان کرمان رقم بخورد.
حدود یک سال بعد در چهار اسفندماه ۱۳۸۳ در همان استان و این بار در شهر زرند زمینلرزهای به بزرگی ۶.۴ ریشتر در ساعت ۵:۳۰ صبح به وقوع میپیوندد که ۹۱۲ نفر را به کام مرگ میکشاند.
روز گذشته نیز زلزلهای تقریبا با همین مقدار ریشتر و در همین ساعات رخ میدهد این بار در منطقه هجدک راور ساعت ۶:۰۲ صبح اتفاق میافتد؛ بزرگی ۶.۱ ریشتر بدون تلفات انسانی و البته فقط ۵۱ مصدوم که عمدتا سرپایی مداوا شدند. حجم تخریبها نیز با دو حادثه قبلی قابل مقایسه نیست. صرفا ۱۵۰۰ واحد مسکونی تخریب شدهاند که عمدتا خشت و گلی بودند و از بازسازیهای یک دهه اخیر باز مانده بودند.
این در حالی است که در زمین لرزه بم تقریبا ۹۰ درصد شهر ویران شده بود.
مسئولان بنیاد مسکن مدعی هستند که نوسازی حدود ۹۵ هزار واحد مسکونی طی یک دهه اخیر که پس از زلزله بم و زرند اتفاق افتاده، علت پایین بودن حادثه بوده است ادعایی که چندان بیمورد نیست. در غیر این صورت باید منتظر فاجعهای به وسعت دو حادثه قبلی میبودیم. آن هم در شرایطی که کشور هنوز درگیر وسیعترین زمینلرزه غرب کشور طی دهههای اخیر است.
انتهای پیام
نظرات