• جمعه / ۱۰ آذر ۱۳۹۶ / ۱۷:۱۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96091005210
  • خبرنگار : 71263

حقایق جالبی که باید درباره انرژی خورشیدی بدانید

حقایق جالبی که باید درباره انرژی خورشیدی بدانید

پس از گذشت چند دهه تحول و بحث سیاسی درباره انرژی خورشیدی، این صنعت سرانجام آماده است روی پای خود بایستد.

به گزارش ایسنا، پروژه‌های انرژی خورشیدی در سراسر جهان بدون برخورداری از یارانه، سوخت‌های فسیلی را در قیمت مغلوب می‌کنند و هر باری که موفق به این کار می‌شوند، آینده اندکی روشن‌تر به نظر می‌رسد.

اما افراد زیادی هستند که درباره انرژی خورشیدی شناخت ندارد. پایگاه خبری نزدک به بررسی ۱۰ حقیقتی پرداخته که ممکن است تعجب برانگیز باشند.

۱-نیروی خورشیدی فراوان‌ترین منبع انرژی در زمین است

انرژی خورشیدی که هر ساعت به زمین می‌رسد به حدی است که برای تامین نیازهای نیروی کل سال انسان کافی است.

اگر ما بتوانیم به اندازه یک ساعت از انرژی خورشیدی که هر سال به زمین می‌رسد را کنترل کنیم، هر اونس نفت، هر تکه زغال سنگ و هر فوت مکعب گاز طبیعی را می‌توانیم بگذاریم در زمین بماند.

به عنوان نمونه اگر صحرای موجاوی با پنل‌های خورشیدی پوشانده شود، بیش از دو برابر برقی که آمریکا سالانه استفاده می‌کند را تولید خواهد کرد.

۲-کاهش ۹۹ درصدی هزینه‌های پنل خورشیدی از سال ۱۹۷۷

یک سلول خورشیدی ساده در سال ۱۹۷۷ حدود ۷۷ دلار به ازای هر وات هزینه داشت. طبق اعلام انجمن صنایع انرژی خورشیدی و گزارش بازار خورشیدی شرکت GTM Research که سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷ منتشر شد، هزینه یک سلول خورشیدی اکنون ۲۱ سنت به ازای هر وات است. کل ماژول مونتاژ شده ۳۹ سنت به ازای هر وات قیمت دارد.

۳-انرژی خورشیدی ارزان‌تر از سوخت‌های فسیلی

طبق تحلیلی که از سوی شرکت لازارد انجام گرفته است، هزینه‌های انرژی خورشیدی بدون یارانه ۴.۳ سنت به ازای هر کیلووات ساعته است که تقریبا از هر گزینه برای نیروگاه‌های جدید سوخت فسیلی ارزان‌تر است. ارزانترین گزینه سوخت فسیلی، گاز طبیعی است که بین ۴.۲ تا ۷.۸ سنت در هر کیلووات ساعت هزینه دارد.

بسته به مکانی که برای تولید انرژی خورشیدی در نظر گرفته می‌شود خورشیدی از زغال سنگ، دیزل، انرژی هسته‌ای و در بیشتر موارد از گاز طبیعی به خصوص در جنوب آمریکا ارزان‌تر است. اگر الگوی کاهش هزینه در نظر گرفته شود، طولی نخواهد کشید که انرژی خورشیدی هر شکلی از سوخت فسیلی را مغلوب خواهد کرد.

۴-نیروگاه‌های خورشیدی می‌توانند ۴۰ سال یا بیشتر عمر کنند

زمانی که یک نیروگاه خورشیدی ساخته می‌شود، معمولا با توافق خرید نیرو از سوی یک مشتری حمایت می‌شود که ۲۰ تا ۲۵ سال ادامه پیدا می‌کند اما به معنای آن نیست که چنین نیروگاهی دو دهه بعد بی‌ارزش خواهد بود.

نه تنها پنل‌های خورشیدی ۴۰ یا ۵۰ سال دوام دارند بلکه زیرساخت یک نیروگاه خورشیدی ارزش زیادی دارد. پنل‌های خورشیدی ممکن است جای خود را به ماژول‌های جدیدتر و کارآمدتر با هزینه کمتر بدهند. به این ترتیب عملکردشان بهبود پیدا می‌کنند اما بمحض اینکه این پایگاه برپا شده و زیرساخت ساخته شود، نیروگاه خورشیدی عمر بسیار طولانی دارد.

۵-چین بزرگترین پیشرو در انرژی خورشیدی

انرژی خورشیدی شروع به جلب توجه زیادی در آمریکا کرده اما در مقایسه با چین هنوز بسیار اندک است. شرکت GTM Research در سال ۲۰۱۷ برآورد کرد که آمریکا ۱۲.۴ گیگاوات سیستم‌های انرژی خورشیدی جدیدی نصب خواهد کرد. چین تنها در نیمه اول سال میلادی جاری ۲۴.۴ گیگاوات ظرفیت نیروی خورشیدی نصب کرد و احتمالا برای کل سال از ۵۰ گیگاوات عبور خواهد رفت.

۶-کالیفرنیا ایالت شماره یک آمریکا در انرژی خورشیدی است

هیچ ایالتی در آمریکا بیش از کالیفرنیا به سوی صنعت خورشیدی حرکت نکرده است. کالیفرنیا در تاسیسات خورشیدی با اختلاف گسترده شماره یک است و ۱۴ درصد از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی خورشیدی تهیه می کند  که نسبت به سایر ایالت‌ها، درصد بیشتری است.

آنچه که درباره بازار خورشیدی کالیفرنیا جالب است این است که میان سیستم‌های کوچک، پشت بامی و شماری از بزرگترین نیروگاه‌های خورشیدی جهان توزیع شده است.

۷- ۳۹ درصد از ظرفیت نصب شده جدید تولید برق در سال ۲۰۱۶ خورشیدی بود

۳۹ درصد از ظرفیت جدید برق در سال ۲۰۱۶ از انرژی خورشیدی بود که در مقایسه با ۴ درصد در سال ۲۰۱۰ رشد چشمگیری را نشان می‌دهد. همچنان که هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و نیروگاه‌های بیشتری به دنبال تجهیزات خورشیدی هستند، درصد تاسیسات جدید احتمالا افزایش خواهد یافت.

۸-خورشیدی سریع‌ترین منبع انرژی برای بکارگیری است

زمانی که فاجعه‌ای رخ می‌دهد، هیچ منبع برقی نمی‌تواند مانند خورشیدی به سرعت ساخته یا تعمیر شود همانند وضعیتی که در پورتوریکو پس از طوفان‌های امسال مشاهده شد. تسلا و سایرین موفق شدند در عرض چند هفته نیروگاه‌های خورشیدی کوچکی با قابلیت ذخیره‌سازی انرژی در این جزیره بسازند. هیچ نیروگاه با منبع سوخت فسیلی یا تاسیسات مجهز به انرژی تجدیدپذیر نمی‌توانند به این سرعت راه اندازی شود.

۹-شاید یک پنل خورشیدی نزدیک شما باشد

نیروگاه‌های خورشیدی بزرگی که در صحراهای دورافتاده ساخته می‌شود، ممکن است توجه بیشتری را جلب کنند اما انرژی خورشیدی توزیع شده است که نگاه ما را به این انرژی تغییر می‌دهد. پروژه‌های خورشیدی در سراسر شبکه برق از سقف خانه‌ها تا پنل‌های بکار گرفته شده توسط خرده فروشی‌ها گسترده شده‌اند.

گزارش انجمن صنایع انرژی خورشیدی آمریکا نشان می‌دهد، تارگت بزرگترین خریدار انرژی خورشیدی شرکتی با ۱۴۷.۵ مگاوات تولید انرژی خورشیدی است و وال مارت با ۱۴۵ مگاوات در رتبه دوم قرار می‌گیرد. اپل یک خریدار شرکتی بزرگ دیگر در آمریکا با ۹۳.۹ مگاوات تولید انرژی خورشیدی در آمریکا است که برای شاژر کامل هر روز ۳۹ میلیون آیفون به مدت یک سال کافی است. اپل قصد دارد در بلندمدت نه تنها نیروی مورد نیاز فعالیت‌هایش را با انرژی تجدیدپذیر تامین کند بلکه به حد کافی انرژی تجدیدپذیر خریداری کند تا نیروی دستگاه‌هایی که تولید می‌کند را تامین کند.

۱۰-نیروگاه‌ها به مردم گزینه‌های خورشیدی ارایه می‌کنند

اگر کسی شخصا بخواهد از انرژی خورشیدی استفاده کند، سیستم‌های پشت بام می‌تواند گزینه مورد نظر باشد. اما حتی اگر خانه‌ای نداشته باشیم که برای نصب پنل‌های خورشیدی مناسب باشد می‌توان در مکان‌های پرشماری ۱۰۰ درصد از برق مورد نیاز را از انرژی خورشیدی دریافت کرد.

در کل انرژی خورشیدی در سراسر جهان رونق پیدا کرده و این روند هیچ نشانی از کند شدن ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha