• سه‌شنبه / ۷ آذر ۱۳۹۶ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96090703117
  • خبرنگار : 71402

بحران روهینجا محور دیدار پاپ با سوچی

بحران روهینجا محور دیدار پاپ با سوچی

رهبر کاتولیک‌های جهان در جریان سفر به پایتخت میانمار امروز سه‌شنبه با آنگ سان سوچی دیدار می‌کند. او پیش از آن با ژنرال‌های ارتش میانمار که مسوول سرکوب اقلیت مسلمان روهینجایی هستند، دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، سخنرانی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان برای آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار و سایر مقام‌های میانماری و نیروهای دیپلماتیک در نایپیداو، پایتخت میانمار شاخص‌ترین برنامه سفر اوست و انتظار می‌رود که او از سرکوب مسلمانان روهینجایی که آمریکا و سازمان ملل آن را کمپین پاکسازی قومی برای بیرون راندن آنها از ایالت راخین واقع در شمال میانمار توصیف کردند، انتقاد کند.

این عملیات که از ماه اوت پس از حمله منتسب به "شبه‌نظامیان" روهینجایی به ایست‌های بازرسی آغاز شد، باعث فرار بیش از ۶۲۰ هزار تن از روهینجایی‌ها به بنگلادش شده است. این مسلمانان گزارش کردند کل روستاها با سرقت و آتش‌سوزی مواجه شدند و زنان و دختران مورد تجاوز قرار گرفتند.

رهبران کاتولیک میانمار تاکید دارند سوچی هیچ قدرتی برای انتقاد از ارتش درباره این عملیات ندارد اما همچنان از اقدامات او برای سوق دادن میانمار به سمت آینده‌ای دموکراتیک‌تر که شامل حضور اقلیت‌های مذهبی خصوصا مسیحیان باشد، حمایت می‌کنند. ارتباطی که پاپ میان نگرانی‌های کاتولیک‌ها با سرکوب اقلیت‌ها ایجاد می‌کند، اصلی‌ترین محور سخنرانی او در نایپیداو است.

پاپ همچنین امروز قرار است با سایر رهبران مذهبی این کشور در یانگون دیدار کند. با این حال، نام رهبر بودایی سرشناس میانمار در لیست دیدارهای پاپ نیست اما او پیشتر با پاپ بندیکت شانزدهم دیدار کرده بود. گرچه این رهبر بودایی همواره به دلیل استفاده از واژه‌های نامناسب علیه مسلمانان خصوصا روهینجایی‌ها مورد انتقاد قرار می‌گیرد اما سوچی اوایل امسال از او تقدیر کرد!

رهبر کاتولیک‌های جهان دوشنبه وارد بحران روهینجایی‌ها شد و با فرماندهان مسوول سرکوب مسلمانان روهینجایی و سه تن از اعضای اداره عملیات‌های ویژه دیدار کرد. واتیکان جزئیاتی از این دیدار ۱۵ دقیقه‌ای منتشر نکرد و تنها به ذکر این نکته اکتفا کرد که "آنها درباره مسوولیت خطیری که مقام‌های این کشور در این دوره گذار دارند، صحبت کردند."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha