• یکشنبه / ۵ آذر ۱۳۹۶ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 96090502510
  • منبع : نمایندگی یزد

«مزرعه کلانتر»، نمادی از زندگی مسالمت‌آمیز ادیان مختلف در کشور

«مزرعه کلانتر»، نمادی از زندگی مسالمت‌آمیز ادیان مختلف در کشور

ایسنا/یزد بخشدار مرکزی میبد با اشاره به جاذبه‌های دیدنی «مزرعه کلانتر» به عنوان روستای هدف گردشگری این شهرستان، از این روستا به عنوان نمادی از زندگی مسالمت‌آمیز ادیان مختلف در کشورمان یاد کرد.

« محمد شیبانی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: روستای مزرعه کلانتر از توابع بخش مرکزی شهرستان میبدکه در 36 کیلومتری جنوب میبد و 39 کیلومتری شمال یزد و با داشتن 22 خانوار در مجاورت روستای رکن‌آباد و شهرک صنعتی جهان‌آباد میبد قرار گرفته است،  یکی از روستاهای هدف گردشگری شهرستان میبد بشمار می‌آید .

به گفته وی، در این روستا آثاری از آب انبارهای قدیمی و آسیاب های آبی و بقایای قلعه‌های تاریخی بجامانده از دوره ساسانی و دوره پیش از اسلام وجود دارد که یکی از نقاط با ارزش بافت تاریخی شهرستان میبد بشمار می‌آید.

وی همچنین اظهار کرد: این روستا از لحاظ توریستی دارای اهمیت خاصی است چرا که عمدتاً اهالی آن زرتشتی‌نشین هستند لذا یکی از نقاط کم‌نظیر کشور بشمار می‌آید .

شیبانی ادامه داد:در بافت روستا، خانه‌هایی دیده می‌شود که روی سطح شیب‌دار ایجاد شده و نظام مهندسی خاصی بر این مجموعه حاکم است.

وی در این باره افزود: خانه‌های این بافت از لحاظ معماری دارای سبک ویژه  و خاصی است که هر خانه دارای دالان‌های طولانی و پلان‌های دو خانه چنان با هم طراحی شده که از فضای پشت بام نمی‌توان آنها را تفکیک کرد .

بخشدار مرکزی میبد خاطرنشان کرد: مزرعه کلانتر از جاذبه‌های دیدنی استان است که هر ساله در ایام تعطیل گردشگران زیادی را جذب خود می‌کند.

وی با بیان این که علاوه بر این آتشکده روستا و زیارتگاهی که در نزدیکی آن قرار دارد از اماکن مقدس و مذهبی مردمان  این روستا به حساب می‌آید و هر ساله جشن‌ها و آیین‌های مقدس زرتشتیان در این روستا برگزار می‌شود،  جشن سده که در صدمین روز زمستان برگزار می‌شود را از جمله این جشن‌ها خواند.

وی همچنین با اشاره به جشن دیگان که از بزرگترین جشن‌های زرتشتیان است و در دهم دی ماه برگزار می‌شود،  اضافه کرد: مردم روستا در این مراسم میوه‌هایی مانند هندوانه، انار، خربزه، سیب، انگور و تنقلاتی از قبیل آجیل، شیرینی و شربت تهیه می‌کنند و تا پاسی از شب به جشن و شادی می‌پردازند و شب را نیز با نیایش به سپیده می‌رسانند.

شیبانی به فروردین‌گاه یکی دیگر از جشن‌های بزرگ زرتشتیان که دهم فروردین برگزار می‌شود نیز اشاره کرد و افزود: جشن پنجی، یکی از مراسمات خاص و ویژه زرتشتیان این روستاست که از تمام نقاط دنیا در این مراسم شرکت می‌کنند در آن به اوستاخوانی و مسابقات ورزشی می‌پردازند و به مدت پنج روز در تیر ماه هر سال آن را به صورت سنتی برپا می‌کنند.

وی تصریح کرد: مزرعه کلانتر به عنوان یک روستای زرتشتی‌نشین  نمادی از زندگی مسالمت آمیز ادیان مختلف در کشورمان است چرا که هر ساله زرتشتیانی از سراسر دنیا با حضور در مزرعه کلانتر در آزادی و امنیت کامل و بدون هیچ مشکلی به آیین‌های مذهبی خود می‌پردازند .

  این مسئول با اشاره به بافته‌های سنتی به عنوان  مهم‌ترین صنایع دستی مردم این روستای نمونه گردشگری، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی در این روستا تاکنون چند واحد بوم‌گردی و محل‌هایی برای اسکان و پذیرایی از گردشگران ایجاد شده و طرح‌های مرمت و بازسازی روستا نیز در دست اقدام است.



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha