به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، شاهزاده ولید بن طلال در غولهای فناوری همچون اپل، لیفت، توییتر و دیگر شرکتها سهامدار است.
ظاهرا عربستان سعودی با تشکیل کمیته ضد فساد توسط محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، در حال سرکوب فساد است و شکار جدید آن یکی از مهمترین سرمایهگذاران فناوری در جهان است.
این کمیته شاهزاده ولید بن طلال را به اتهام پولشویی دستگیر کرده است. او دارای سهم عمده در ارائهدهندگان تلویزیون ماهوارهای است و در سالهای اخیر یکی از بزرگترین سرمایهگذاران شخصی در تعدادی از غولهای شناخته شده فناوری، از جمله اپل و لیفت(Lyft) است.
وضعیت وی برای سرنوشت توییتر بسیار مهم است. وی 300 میلیون دلار در سال 2011 در این شبکه اجتماعی سرمایهگذاری کرد و پس از ای.وی ویلیامز، بنیانگذار توییتر دومین سهامدار این شرکت است. حتی "جک دورسی"، مدیر عامل کنونی توییتر نیز از شاهزاده طلال سهام کمتری دارد.
اینکه اتهامات وی معتبر است یا خیر، روشن نیست. کمیته مبارزه با فساد عربستان به رهبری شاهزاده محمد بن سلمان تنها چند ساعت پس از تشکیل، طلال را دستگیر کرد.
پدر شاهزاده ولید بن طلال مخالف به قدرت رسیدن شاهزاده محمد بن سلمان بود. با این حال، اتهام وی فساد اداری بوده است و عربستان سعودی میخواهد تا حد ممکن فساد را از بین ببرد.
زیرا هدف عربستان، اصلاحات اقتصادی به منظور کاهش وابستگی به نفت تا سال 2030 است و برای دستیابی به این مهم در حال سرمایهگذاریهای بزرگ در زمینه فناوری، از جمله افزایش سهام در شرکت حمل و نقل "اوبر" و گردشگری فضایی "ویرجین" است.
در هر صورت، دستگیری شاهزاده طلال میتواند تاثیر قابل توجهی بر سرمایهگذاریها در حوزه فناوری داشته باشد. سهام فعلی شاهزاده طلال لزوما مصادره نخواهد شد، اما میتوان گفت که اگر وی محکوم شود، بیشتر سرمایهگذاری نخواهد کرد و این به نوبه خود، منبع قابل توجهی از منابع مالی صنعت فناوری را دچار اختلال میکند.
انتهای پیام
نظرات