• یکشنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۶ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 96081408508
  • منبع : نمایندگی خوزستان

سابقه ۱۷۵۰ ساله تاسیس دانشگاه جندی‌شاپور در یونسکو ثبت شد

سابقه ۱۷۵۰ ساله تاسیس دانشگاه جندی‌شاپور در یونسکو ثبت شد

رییس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول گفت: سابقه تاسیس ۱۷۵۰ ساله دانشگاه باستانی جندی‌شاپور دزفول، سوم نوامبر ٢٠١٧ در فهرست یونسکو ثبت شد.

محمدرضا عصاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: این طرح از سه سال پیش که مقدمات کنگره جندی‌شاپور انجام می‌شد، توسط دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول در وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد.

وی افزود: بازخوانی جندی‌شاپور باستانی که در سال ۲۷۱ میلادی تاسیس شد، هدف اصلی این اقدام بود. پس از آن مدارک و مستندات در اختیار دفتر یونسکو در ایران قرار گرفت و با اهتمام جدی که آنان داشتند متوجه شدیم کمیته اجرایی یونسکو زمان فعالیت دانشگاه باستانی جندی‌شاپور را تایید کرده و منتظر بودیم که در صحن علنی یونسکو این موضوع مطرح شود.

رییس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول ادامه داد: هفته گذشته اطلاع دادند که این طرح در صحن علنی یونسکو مورد تایید قرار گرفته است و این گنجینه گران‌بها که از آن غافل شده بودیم، یعنی ۱۷۵۰ سال فعالیت دانشگاه جندی‌شاپور باستان، مورد تایید در صحن علنی یونسکو قرار گرفت. اکنون می‌توانیم بگوییم که قدیمی‌ترین کشور جهان در زمینه آموزش عالی هستیم.

عصاری تصریح کرد: تا امروز می‌توان گفت که دانشگاه جندی‌شاپور دزفول اولین دانشگاه در جهان است؛ مگر اینکه یونسکو مستنداتی ارایه دهد که خلاف این باشد، اما تا امروز یونسکو این را تایید کرده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های در حال انجام در محوطه باستانی جندی‌شاپور دزفول، عنوان کرد: امیدواریم با این اتفاق صورت گرفته، فعالیت‌ها پررنگ‌تر شود. در حال حاضر از کشورهای مختلف برای بازدید از این منطقه می‌آیند و در نتیجه آن به تاریخ تمدنی کشور ما که در حوزه آموزش عالی ۱۷۵۰ سال است و اینکه بنا به مستند کتاب آقای محمود محفوظ ترکیه، در سال ۲۷۱ میلادی بالای سردر این دانشگاه نوشته شده بود "علم و فضیلت برتر از بازو و شمشیر است"، به غنای فرهنگی کشور ما، باورهای قوی و محکمی می‌بخشد.

رییس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول گفت: اکنون در حال برقراری ارتباط با سایر دانشگاه‌ها در همین زمینه هستیم تا به صورت تفاهم‌نامه، ارتباطات بین‌المللی خود را در این خصوص تقویت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha