• یکشنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96073016887
  • منبع : دانشگاه آزاد اسلامی

تولید زخم‌پوش‌هایی برای ترمیم سوختگی و زخم دیابتی

تولید زخم‌پوش‌هایی برای ترمیم سوختگی و زخم دیابتی

محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با استفاده از پلیمرهای زیست سازگار زخم پوش‌هایی برای ترمیم زخم‌های دیابتی و سوختگی درجه 3 عرضه کردند.

به گزارش ایسنا، دکتر عادله قلی‌پور کنعانی، عضو هیأت علمی گروه مهندسی نساجی دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، هدف از ارائه طرح ساخت جایگزین‌های موقت پوستی با استفاده از پوشش‌های نانولیفی بر پایه کیتوسان-پلی کاپرولاکتون را دستیابی به پوششی کارآمد در ترمیم انواع زخم‌های پوستی دانست و افزود: در این طرح سعی بر آن شد تا با استفاده از تکنولوژی نانو، پوششی را ایجاد کنیم که از نظر ساختار فیبریلی بسیار شبیه به ساختار پوست طبیعی باشد.

وی افزود: در زخم‌پوش نانولیفی ساخته‌شده در این طرح پس از انواع آزمون‌های فیزیکی، مورفولوژیکی، بیولوژیک (ضدمیکروب بودن، سلول سازگاری و ...) و در آزمون‌های انجام شده بر روی نمونه‌های حیوانی در ترمیم انواع زخم‌های پوستی برشی تمام عمق، سوختگی درجه سه و دیابتی و نتایج ترمیمی نتایج رضایت‌بخشی حاصل شد.

قلی‌پور کنعانی ادامه داد: مهمترین وجه تمایز در این طرح، طراحی بسیار دقیق و مهندسی شده داربست نانولیفی است که بر همین اساس ساختار فیبریلی بافت پوست طبیعی را که شامل فیبریل های نانومتری و میکرومتری به صورت توام با هم می باشد را به صورت کامل شبیه سازی می کند.

او اضافه کرد: مواد اولیه مورد استفاده در داربست این طرح شباهت زیادی به گلوکوزآمینوگلایکان های موجود در بافت طبیعی بدن دارد. این امر موجب افزایش مهاجرت سلولی و همچنین اکسیژن رسانی لازم به سطح زخم شده و در عمل باعث کاهش عفونت زخم های دیابتی و سرعت در ترمیم زخم های دیابتی که یکی از معضلاتشان نوروپاتی یا درگیری رگ های خونی و عدم خونرسانی کافی به سطح زخم و تاخیر در ترمیم زخم می باشد، شده است.

قلی‌پور کنعانی با اشاره به همکاری دکتر سید هژیر بهرامی، استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این طرح تصریح کرد: تجاری‌سازی این طرح و همچنین ساخت داربست‌های نانولیفی توسط پلیمرهای طبیعی و بومی ایران از جمله برنامه‌هایی است که در نظر دارم.

طرح عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان "ساخت زخم‌پوش‌های نانولیفی بر پایه کیتوسان-پلی کاپرولاکتون با هدف ترمیم زخم‌های دیابتی" از سوی ستاد نانو به‌عنوان یکی از 5 طرح برتر در کسب‌وکارهای سرمایه‌گذاری نانو در فن‌بازار نانوالیاف، برگزیده و در کنفرانس بین‌المللی نانوفایبر ICNF2017 تقدیر شد.

بر اساس اعلام روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، دکتر عادله قلی پور کنعانی دانش‌آموخته دکتری و فوق دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همچنین دانش‌آموخته فوق دکتری دانشگاه علوم پزشکی ایران، در حال حاضر به عنوان عضو هیات علمی گروه مهندسی نساجی دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات مشغول به فعالیت است . وی تا کنون بیش از 30 مقاله در مجلات معتبر با نمایه ISI ، مجلات علمی و پژوهشی و کنفرانس های معتبر ملی و بین المللی به چاپ رسانده است. زمینه اصلی فعالیت وی تولید نانوالیاف از پلیمرهای طبیعی و سنتزی زیست سازگار برای کاربردهای پزشکی مانند ترمیم زخم، ترمیم بافت های آسیب دیده استخوانی و غضروفی و ... است که در این زمینه تحقیقاتی تا کنون 7 اختراع به ثبت رسانده است. همچنین کتابی با عنوان " نانوالیاف در پزشکی بازساختی و مهندسی بافت" با همکاری دکتر عادله قلی پور کنعانی به تالیف و منتشر شده است.

انتهای پیام                   

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha