به گزارش ایسنا، ایران برای اولین بار خواهان برگزاری جام جهانی فوتسال شده و درخواست میزبانی از این مسابقات بعد از جمع آوری مدارک و امضای مسئولان دولتی پای مجوزها، به فیفا ارسال شد و اکنون مسئولان فدراسیون فوتبال منتظر اعلام نتیجه نهایی هستند.
به جز ایران، کشورهای ژاپن، امارات، کرواسی، قزاقستان، لیتوانی، نیوزلند و کاستاریکا به دنبال میزبانی از جام جهانی فوتسال در سال ۲۰۲۰ هستند و در این میان ژاپن، امارات و کرواسی مهمترین رقبای ایران محسوب میشوند.
تاکنون هشت دوره جام جهانی برگزار شده که میزبانی آنها را هلند (۱۹۸۹)، هنگکنگ (۱۹۹۲)، اسپانیا (۱۹۹۶)، گواتمالا (۲۰۰۰)، تایوان (۲۰۰۴)، برزیل (۲۰۰۸)، تایلند (۲۰۱۲) و کلمبیا (۲۰۱۶) بر عهده داشتند. گفته میشود سیاست فیفا در اعطای میزبانی، برگزاری مسابقات به صورت چرخشی در قارههای مختلف است اما در دورههای اخیر، این مسابقات بین کشورهایی از آسیا و آمریکای جنوبی چرخیده است. این در حالی است که جام جهانی فوتسال بیست و سه سال پیش در اروپا برگزار شده و احتمال این که این مسابقات در سال ۲۰۲۰ به اروپا برود وجود دارد.
فدراسیون فوتبال ایران نیز بعد از بررسی امکاناتی از جمله ورزشگاه، فرودگاه و هتل استانهای مختلف، شش استان تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان، اردبیل، یزد و آذربایجان غربی را به فیفا معرفی کرده است.
بر اساس اعلام علی کفاشیان سرپرست کمیته فوتسال، امکانات ورزشگاههای ایران بهتر از امکانات کلمبیایی است که جام جهانی ۲۰۱۶ را برگزار کرده اما جدیترین مانع برای دادن میزبانی به ایران، مساله حضور بانوان در ورزشگاهها است چرا که یکی از فاکتورهای فیفا برای برگزاری مسابقات، عدم ممنوعیت حضور بانوان است.
با این حال تمام مراحلی که باید از سوی ایران برای گرفتن میزبانی انجام میشد، به سرانجام رسیده و قدرت لابیگری مسئولان فدراسیون فوتبال در مهلت باقی مانده، شانس ایران را در این رقابت جهانی بالا خواهد برد. میزبان جامجهانی قرار است آذر ۱۳۹۶ در ابوظبی امارات معرفی شود و بدون شک سایر رقبا در این فرصت آخرین تلاشهای خود را برای رای جمع کردن به کار خواهند بست اما با توجه به ریاست کفاشیان در کمیته فوتسال AFC و عضویت تاج در کمیته مسابقات فیفا، انتظار میرود ایران این بار از کرسیهای بینالمللی خود استفاده کرده و بابت نفوذ سایر کشورها، خود را از پیش بازنده نداند.
انتهای پیام
نظرات