• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۶ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96072514038
  • خبرنگار : 30057

دکتر معین با انتقاد از نداشتن سیاستی مدون برای ترویج علم تاکید کرد؛

ترویج علم تنها راه خروج کشور از بحران‌های اجتماعی و اقتصادی است

ترویج علم تنها راه خروج کشور از بحران‌های اجتماعی و اقتصادی است

عضو شورای ترویج علم مرکز سیاست‌های علمی با تاکید بر اینکه تنها با ترویج علم است که می‌توانیم آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را درمان کنیم، گفت: بر این اساس اولین گردهمایی ترویج علم را با حضور نهادهای فعال برگزار کردیم.

به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی معین امروز، سه‌شنبه، 25 مهرماه در گردهمایی سازمان‌ها و نهادهای فعال در حوزه ترویج علم با اشاره به برگزاری روز جهانی شغل و علم در 10 نوامبر ( 19 آبان) افزود: این برنامه جهانی با شعار «علم در خدمت درک جهانی» برگزار خواهد شد.

وی افزود: افزایش آگاهی و تفکر،  ترمیم شکاف‌های علمی، تقویت عقلانیت و مدنیت و تحمل مدارا از جمله اهداف برگزاری این برنامه است.

معین با اشاره به برگزاری برنامه‌های جهانی در حوزه ترویج علم، خاطر نشان کرد: این برنامه با هدف کاهش شکاف فزاینده میان نهادها و افراد تولیدکننده علم و عموم شهروندان، آگاهی عموم از فرایندهای علم و فناوری، تجهیز شهروندان به شیوه‌های تفکر علمی و انتقادی و خردگرایی و خرافه‌زدایی، جهت‌دهی به افکار عمومی، افزایش اعتماد و حمایت عمومی از علم برای عبور از چالش‌ها، برگزار می‌شود.

وی با انتقاد از عدم توجه کشور به توسعه علمی، گفت: در حال حاضر 5 برنامه توسعه ملی تدوین شده است که در آن از 0.5 تا 4 درصد تعهد شده است که از درآمد تولید ناخالص ملی به توسعه علمی اختصاص یابد، ولی ما همچنان در حد 0.5 درصد باقی مانده‌ایم.

عضو شورای ترویج علم مرکز سیاست‌های علمی با تاکید بر ضرورت ایجاد شبکه‌ای از نهادها و فعالان حوزه ترویج در این زمینه، اضافه کرد: بر این اساس اولین روز جهانی ترویج علم در ایران از سال 91 به همت انجمن ترویج علم برگزار شد.

معین اضافه کرد:‌ در ادامه آن، اولین گردهمایی فعالان و سازمان‌های فعال برگزار خواهد شد تا بتوانیم به درک مشترک و آینده بهتر بیندیشیم.

عضو شورای ترویج علم مرکز سیاست‌های علمی، برگزاری این رویداد را به همت مرکز ترویج سیاست‌های علمی کشور دانست و اضافه کرد:‌ در این گردهمایی سه نشست آموزش و پژوهش، رسانه و فرهنگ و سیاست‌گذاری علم و فرهنگ برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: 5 طرح برگزیده در حوزه ترویج علم معرفی می‌شود.

عضو شورای ترویج علم مرکز سیاست‌های علمی کشور با بیان اینکه در حال حاضر سیاست مدونی برای ترویج علم نداریم، گفت: ما در حال حاضر در شرایطی هستیم که از نظر اقتصادی و اجتماعی در حالت بحران قرار داریم، به گونه‌ای که جامعه دچار عوام‌زدگی و عوام‌فریبی‌،‌ توهم، خشونت، سوء مدیریت و افت اعتماد است و ما تنها از طریق ترویج علم است که می‌توانیم به صورت ریشه‌ای با این موارد برخورد کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۷-۲۵ ۱۴:۲۱

چه نوع ترویجی بعضی از این دانشگاهایی که ساخته شده نه استاد درست و حسابی می اید سر کلاس درس بده نه دانشجو درست و حسابی سر کلاس درس حاضر می شود چه برسد که درس بخواند.

avatar
۱۳۹۶-۰۷-۲۵ ۱۴:۵۹

درود بر شما خبرگزاران عزیر و جناب معین گرامی. من از نگاه یک دانشجو و شهروند عادی این فقدان و کمبود در بین افراد عموم را کاملا واضح و قابل محسوس میبینم . شهروندان ما باید در در حد نگرش خود دیدی عمیق به این فهم و زبان مشترک جهانی یعنی علم (science ) داشته باشند . چون قطعا تاثیری مستقیم بر فرهنگ و اداب اشباع شده از جانب جامعه و رواج خرافه زدایی وشبه علم , نگاه اقتصادی و سیاسی , اجتماعی و جامعه شناسی و جایگاه شخصی فرد در جهان هستی میگذارد. لطفا از سایر نهاد های مرتبط در حد توان خود بخواهید تا اقدامی جدی در این راه انجام دهند تا در مسیر درست آگاهی و جهان بینی علمی قرار بگیریم و حتی کمکی به نگرش نسل ها در اینده شود. لطفا آزادی مطالب علمی در رسانه ها و دانشگاه ها و مدارس و صفحات اجتماعی و مجازی و انتشار کتاب های معتبر علمی جهانی را حتما لحاظ فرمایید. امیدوارم روزی به جهان بینی درست به دور از خرافه دست یابیم. با تشکر فراوان از مروجان علم کشور