به گزارش ایسنا دکتر عباس استاد تقیزاده در نشستی که با عنوان "مخاطرات طبیعی، چالشهای زیست محیطی و بحران آب و خشکسالی در ایران" در دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران برگزار شد در مورد "مروری بر تابآوری شهر تهران بین سالهای 2006 تا 2016" سخنرانی کرد و با اشاره به اینکه در دنیا رویکرد جدیدی نسبت به حوادث به وجود آمده که از آن به عنوان تابآوری در حوادث و بلایا نام برده میشود اظهار کرد: تابآوری تعاریف مختلفی دارد و نکته کلیدی در میان این تعریفها استفاده از ظرفیتهای موجود در یک جامعه برای اقدام موثر در زمینه مقابله با بلایا است. ما تا کنون به دنبال ایمنی به معنای دوری از خطر بودیم اما در تاب آوری افراد سعی میکنند با ریسکها زندگی کنند و برای آنها برنامهریزی داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مطالعهای که در زمینه ارزیابی تابآوری انجام داده اشاره کرد و گفت: 66 آیتم بر تابآوری تاثیر دارند و مطالعهای که انجام دادیم نشان داد اکثر آیتمهای مهم مربوط به بحثهای اقتصادی و اجتماعی هستند و مسائلی مانند بافت فرسوده، پایگاههای پشتیبانی مدیریت بحران و سازهها در انتها قرار دارند. این نشان میدهد که رویکرد مدیریت بحران توجه به مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.
وی اضافه کرد: همچنین 30 درصد وضعیت تابآوری به بحثهای حاکمیتی، قوانین، مدیران و مسائل برنامهریزی بر میگردد.
استاد تقیزاده با اشاره به کاربردی شدن این مطالعات در تهران گفت: سامانهای در شهر تهران ایجاد شده که در هر محله میتوان وضعیت 66 آیتم موجود را ارزیابی و برای آنها برنامهریزی کرد.
او در مورد وضعیت تابآوری تهران نسبت به 10 سال گذشته اظهار کرد: مطالعه انجام شده در زمینه تابآوری تهران نشان داد که علی رغم تمام مشکلات، تابآوری در تهران 11 درصد افزایش داشته است. بیشترین تغییرات هم در زمینه حاکمیتی بود زیرا در سال 85 هیچ ساختار مدیریت بحرانی نداشتیم ولی الان بسیاری از این ساختارها ایجاد شده و یا در دست اقدام است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در آیتمهای مربوط به مسائل فرهنگی تغییرات چندانی طی این 10 سال ایجاد نشده گفت: در حوزه فیزیکی 6-7 درصد و در حوزه مسائل زیست محیطی نیز 12 درصد افزایش داشتیم.
استاد تقیزاده به عوامل اقتصادی مورد بررسی اشاره کرد و گفت: درآمد، اشتغال و بیمه سه عامل مهم اقتصادی بررسی شده بودند و وضعیت بیمهای نسبت به 10 سال گذشته بسیار بهتر شده است. همچنین درآمد خام نیز افزایش پیدا کرده است و اشتغال تنها عاملی است که نسبت به سال 2006 با کاهش مواجه بوده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین اظهار کرد: علی رغم تمام سرمایه گذاریهایی که انجام شده در زمینه سطح سواد مردم در حوزه مدیریت بحران و حوادث اتفاقی نیفتاده است.
وی در مورد وضعیت کلی تاب آوری تهران نیز گفت: بر اساس نتایج این مطالعه تاب آوری تهران 56 است و شاید بتوان گفت که در شرایط متوسطی قرار دارد. البته نسبت به 10 سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام
نظرات