به گزارش ایسنا، این افراد دستفروشانی بودند که سیب و نیشکر در کیسههای پلاستیکی میفروختند.
دولت کنیا از حدود دو ماه پیش تولید، فروش و استفاده از کیسههای پلاستیکی را ممنوع کرده تا با آلایندگی زیانبار ناشی از استفاده بیرویه از پلاستیک مقابله کند.
این افراد اولین کسانی بودند که به این جرم در دادگاه روز پنجشنبه گذشته محاکمه شدند و به همین دلیل با اخطار آزاد شدند. تولید، فروش و استفاده از کیسههای پلاستیکی در کنیا تا ۴۰ هزار دلار جریمه مالی و تا چهار سال زندان دارد.
به جز کنیا ۹ کشور دیگر هم اقدام مشابهی انجام دادهاند اما فقط یکی از آنها -روآندا- توانسته قانون را واقعا به اجرا درآورد. کنیا در میان این کشورها سختگیرانهترین قانون را وضع کرده است.
استفاده بی رویه از پلاستیک بخصوص کیسههای پلاستیکی حیات جانداران را به خصوص در دریاها و اقیانوسها به شدت در معرض خطر قرار داده است؛ بررسیهای کارشناسی نشان دادهاند که ذرات ریز پلاستیک با ورود به بدن فیتوپلانکتونها وارد چرخه غذایی شدهاند.
علاوه بر این مطالعات نشان داده که حدود ۹۰ درصد پرندگان دریایی مواد پلاستیکی بلعیدهاند و احتمالا حداقل بخشی از این پلاستیکها در بدن آنها باقی مانده است.
در ماه فوریه امسال (۲۰۱۷) تحقیقی که به درخواست سنای استرالیا انجام گرفت نشان داد حدود ۳۵ میلیارد قطعه پلاستیک قابل رویت در آبهای پیرامون استرالیا وجود دارد که آنها را تبدیل به "سوپ پلاستیک" کرده است.
در سال ۱۹۶۰، شاید در بدن کمی بیش از ۵ درصد پرندگان قطعات پلاستیکی پیدا میشد اما با روال کنونی تا ۲۰۵۰ این رقم به ۹۹ درصد کل پرندگان دریایی خواهد رسید؛ یعنی تقریبا هیچ پرنده ای نخواهد بود که از این آلودگی متاثر نشده باشد.
به گزارش بیبیسی، این وضعیت، دانشمندان و نهادهای بینالمللی را به تکاپو انداخته تا برای این معضل چارهای بیندیشند. در برخی کشورها مثل انگلیس استفاده از کیسههای پلاستیکی پولی شده و به رایگان به خریداران داده نمیشود.
انتهای پیام
نظرات