به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، به گفته کارشناسان سایت هستهای پونگیری با توجه به این وضعیت احتمالا دیگر برای آزمایش سلاحهای اتمی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.
پیش از این منابع خبری امروز جمعه از وقوع زمینلرزهای کوچک در اطراف این سایت هستهای خبر دادند که ظاهراً به طور طبیعی و بدون دخالت ابزارهای انسانی به وقوع پیوسته است.
این زمین لرزه در حالی به وقوع پیوسته که از زمان آزمایش اتمی پیونگ یانگ دستکم سه زلزله مشابه به ثبت رسیده است.
این زمین لرزهها باعث شده که ناظران و کارشناسان به این موضوع فکر کنند که آزمایشهای اتمی کره شمالی بر بافت کوهستانی منطقه تاثیر گذاشته و در نتیجه باعث ایجاد زمین لرزههایی میشود.
کیم سو گو، پژوهشگر ارشد موسسه زلزله شناسی کره میگوید: انفجار ناشی از آزمایش اتمی سوم سپتامبر قدرت بسیاری داشته است.
وی ادامه میدهد: فکر میکنم در حال حاضر منطقه پونگیری کاملاً دچار مشکل شده است. اگر آزمایش دیگری در این منطقه انجام شود خطر آلودگی رادیواکتیو وجود دارد.
یک منبع خبری آمریکایی نیز گزارش داده که در تصاویر ماهوارهای پس از آزمایش ششم کره شمالی زمین لرزههای متعددی قابل ملاحظه است.
هونگ تائه کینگ، استاد دانشگاه "یونسی" سئول نیز گفته است: سایت پونگیری از این رو برای آزمایشهای هستهای کره شمالی به کار گرفته شده که منطقهای با ثبات به شمار میرفته است.
وی افزود: زلزلههای کوچک اخیر نشان میدهد که آزمایش ششم پیونگ یانگ باعث بیثباتی و مشکلات جغرافیایی برای این منطقه شده است.
انتهای پیام
نظرات