به گزارش ایسنا، به نقل از الیوم السابع،بررسی پروندههایی که دولت توافق ملی فلسطین را برای برعهده گرفتن ماموریت خود در نوار غزه توانمند میسازد و بارزترین آنها انتخابات، پروندههای قضایی، امنیت، سلاح، سازمان آزادی بخش فلسطین و دیدگاه سیاسی دو طرف از موضوعات این نشست است.
رسانههای فلسطینی اعلام کردند، پرونده گذرگاهها، کارمندان، توانمند سازی دولت و دستگاههای امنیتی از اولویتهای فتح و حماس در دومین جلسه مذاکرات است و پیشبینی میشود در این جلسه بررسی عمیق و جدی درباره برخی از پروندهها صورت بگیرد.
عزام احمد، رئیس هیئت فتح و مسئول پرونده آشتی ملی از سوی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و کمیته مرکزی جنبش فتح مامور شده است.
همچنین احمد حلس و روحی فتوح، از اعضای کمیته مرکزی جنبش فتح، فائز ابوعیطه، معاون دبیرکل شورای انقلابی جنبش فتح و ماجد فرج،رئیس اطلاعات عمومی نیز در این هئیت حضور دارند.
صالح عاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس نیز ریاست این جنبش را برعهده دارد و هیئت حماس متشکل از یحیی سنوار، رئیس جنبش حماس در غزه، خلیل حیه، رئیس دفتر رسانهای، صلاح بردویل، رئیس پرونده روابط ملی، روحی مشتهی، عضو دفتر سیاسی حماس، موسی ابومرزوق، رئیس دفتر روابط بینالملل و خارجی، عزت الرشق، رئیس دفتر روابط عربی - اسلامی و حسام بدران، رئیس دفتر روابط ملی است.
حسام بدران، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در این مذاکرات مطالبات ملت فلسطین را مدنظر دارد.
دو جنبش مذکور در بیانیه مشترک صادره در روز نخست این مذاکرات تاکید کردند، فضای مثبت بر مذاکرات حاکم است و گفتوگوها امروز با روحیهای سازنده ادامه خواهد یافت.
دو جنبش اظهار داشتند، تعدادی از موضوعات پرونده آشتی فلسطین با هدف از بین بردن رنج فلسطینیان و بهبودی اوضاع زندگی مردم غزه بررسی شد.
فتح و حماس از رهبری مصر به خاطر نظارت بر تلاشها برای پایان دادن به دودستگی و تکمیل آشتی قدردانی کردند؛ تلاشهایی که نخستین گام آن انحلال کمیته اداری در غزه و شروع ماموریت دولت توافق ملی در این شهر بود.
در این راستا، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل سه شرط برای تعامل دولتش با دولت توافق ملی فلسطین که پس از توافق طرفهای فلسطینی در قاهره تشکیل خواهد شد وضع کرده که این شروط عبارتند از: به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان "کشور یهود"، منحل کردن دستگاه نظامی حماس، قطع روابط با ایران.
انتهای پیام
نظرات