به گزارش ایسنا، دکتر داریوش گوران سوادکوهی در نشست خبری کنگره سهگانه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی که 26 تا 28 مهرماه در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود، گفت: سارکوم اگرچه یک ضایعه تقریبا نادر است، اما چه سارکوم احشایی و چه سارکوم ماسکولو اسکلتال (دستگاه عصبی استخوانی عضلانی) که از نظر درمانی و پیشآگهی یک معضل است، به عنوان یک ضایعه بدخیم شناخته میشود.
این متخصص جراحی افزود: رشته جراحی ارتوپدی ممکن است باعث قطع عضو و یا نواقص بیش از حد و در نتیجه به مرگ منجر شود. بنابراین در تمام حوزههای پزشکی نظیر انکولوژی، رادیوتراپی انکولوژی، هماتولوژی و رشتههای مرتبط مثل جراحانی که انکولوژی کار میکنند و یا ارتوپدینها این موضوع بسیار حائز اهمیت است که این پزشکان به موقع تشخیص دهند و متعاقبا درمان صورت گیرد.
وی ادامه داد: درمان سارکوم، از برداشتن عضو تا قطع آن است، همچنین شامل درمانهایی نظیر شیمیدرمانی، رادیوتراپی، مخلوطی از شیمی درمانی و رادیوتراپی است که کمکهای بسیار مؤثر به بیمار میکند و مهمتر اینکه طول مدت زندگی را بیشتر میکند و بیمار میتواند با کسالتش کنار بیاید.
دبیر علمی دومین سمینار تخصصی سارکوما ادامه داد: متاسفانه در جامعه ایران و چه در جوامع اروپا از نظر آماری که وجود دارد، علت مرگومیر را روی سه مرحله قلمداد میکنند؛ یکی مسائل ترافیکی مثل جادهها و تصادفات رانندگی، بخش دوم در مورد بیماریهای قلبی عروقی است که پیشگیری در مورد هر دو وجود دارد و مسئلهای که به عنوان معضل سوم وجود دارد، "مسئله سرطان" است.
سوادکوهی در ادامه با اشاره به دومین سمینار تخصصی سارکوما گفت: در این سمینار در زمینه اخلاق پزشکی و جامعهشناسی از شخصیتهایی که در این بخش فعال هستند، دعوت شده است تا راهکارهای مورد نظر را ارائه دهند.
وی به مباحث قابل بحث در این سمینار اشاره و خاطرنشان کرد: در این سمینار در مورد سرطانهای مربوط به دستگاه ماسکولو اسکلتال از سارکوما از ابتدای تشخیص رادیولوژیکی، تشخیص ام.آر.آی، تشخیص سیتی اسکن، تشخیص whole body scan ، انواع بیوپسیها، نقش جراحی یا قطع عضو و استفاده از پروتزها برای عضو قطعشده، تلفیقی از درمانهای جراحی، شیمیدرمانی، رادیو راپی و پرتودرمانی به صورت پانل بحث میشود.
انتهای پیام
نظرات