• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96071809681
  • خبرنگار : 71592

هشدار علاوی نسبت به وقوع جنگ داخلی در کرکوک

هشدار علاوی نسبت به وقوع جنگ داخلی در کرکوک

معاون رئیس جمهور عراق اعلام کرد، در صورت عدم دست‌یابی به راه ‌حل درباره اختلاف بغداد و اربیل، ممکن است جنگ داخلی در کرکوک رخ دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ایاد علاوی، معاون رئیس جمهور عراق با اشاره به اظهارات قیس خزعلی، رهبر گروه‌ موسوم به "عصائب اهل الحق" مبنی بر اینکه "حشد شعبی آماده دفاع از استان کرکوک است"، گفت: هر گونه اقدام گروه‌های حشد شعبی برای ورود به کرکوک اتحاد عراق را مختل و منجر به شروع درگیری خشونت‌آمیز می‌شود.

علاوی به همراه اسامه نجیفی، معاون رئیس جمهور عراق، طرح جدیدی را برای حل بحران همه‌پرسی کردستان کلید زده که در نتیجه آن سلیم جبوری، رئیس پارلمان عراق برای دیدار با مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان به اربیل سفر کرد.

و با وجود اعلام آمادگی بارزانی برای گفت‌وگوی بدون شرط، دولت مرکزی بغداد انجام مذاکره با اربیل را منوط به لغو نتایج همه‌پرسی، پایبندی به قانون اساسی و تصمیمات دادگاه فدرال کرده است.

همچنین برای اعمال فشار هر چه بیشتر علیه اقلیم، شورای امنیت ملی عراق به ریاست حیدر العبادی، نخست وزیر عراق اقدامات جدیدی علیه شرکت‌های مخابراتی و شبکه‌های تلفن‌ همراه کردستان اتخاذ کرد و خواستار انتقال این شرکت‌ها به بغداد شد.

العبادی در بیانیه‌ای اعلام کرد، شورای وزارتی امنیت ملی اقدامات "تیم استرداد اموال عراق و حساب‌های اقلیم کردستان و مسؤولانی که پول صادرات نفت به حساب‌هایشان واریز می‌شود، زیر ذره‌بین قرار می‌دهد.

وی گفت: اقدامات همچنین شامل پیگرد قضایی کارمندان دولت در اقلیم می‌شود که در مخالفت با تصمیمات دادگاه فدرال همه‌پرسی را اجرایی کردند.

نخست وزیر عراق گفت: لیست اسامی متهمان آماده است و اقدامات قانونی در حق آنها اتخاذ شده است.

از شرکت‌های مخابراتی که العبادی خواهان انتقال آنها شده، شرکت "آسیا سل"، "کورک"، "آی کیو" و "سیمفونی" است که مرکز اصلی آنها در اقلیم کردستان قرار دارد.

این اقدامات زمانی مطرح شد که احمد ارسلان، وزیر راه و ارتباطات و حمل و نقل دریایی ترکیه اعلام کرد، در صورتی که آنکارا گذرگاه‌های زمینی خود را با کردستان ببندد، جایگزین‌های انتقالی به مبدا و مقصد عراق وجود دارد، یکی از این جایگزین‌های تردد، کانال سوئز است که از آن به بندر عقبه اردن و از آنجا به خاک عراق می‌توان رسید و جایگزین دیگر ورود به عراق از گذرگاه مرزی "بازرگان" (گوربولاغ) است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha