• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۳۹۶ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 96071809659
  • خبرنگار : 71541

وزیر ارتباطات خبر داد

گوشی‌ها قبل از رجیستری قاچاق محسوب نمی‌شوند/ آغاز فاز نظارت از پایان مهر

گوشی‌ها قبل از رجیستری قاچاق محسوب نمی‌شوند/ آغاز فاز نظارت از پایان مهر

وزیر ارتباطات با اشاره به آغاز فاز مانیتورینگ طرح رجیستری تلفن همراه از پایان مهرماه، بیان کرد: باید مکانیزمی در نظر گرفته شود که با اضافه شدن درصد تعرفه گمرک نیز قیمت برای مصرف‌کننده نهایی تغییر نکند. همچنین طرح رجیستری عطف به ماسبق نمی‌شود بنابراین گوشی‌هایی که تا پیش از آغاز طرح فعال شده باشند، دچار مشکل نخواهند شد.

به گزارش ایسنا، جلسه طرح اجرای رجیستری گوشی های تلفن همراه امروز با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر صنعت، معدن، معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا در محل وزارت ارتباطات برگزار شد.

محمدجواد آذری جهرمی با تاکید بر فراهم شدن زیرساخت‌های فنی رجیستری اظهار کرد: با تلاش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات، گمرک و وزارت صنعت و وزارت اطلاعات طرح رجیستری پیگیری می‌شود. در حال حاضر سیستم‌های فنی و زیرساخت‌های این طرح به صورت کامل آماده بهره‌برداری است و همان طور که وعده داده شده بود، تا پایان مهر اجرایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه اعتقاد بر این است که تنها با سیستم فنی نمی‌توان رجیستری را اجرایی کرد، افزود: باید ابعاد مختلف موضوع از حقوق مصرف‌کننده، مکانیزم تولید و تقاضا بررسی شده و بازار را مدیریت کنیم. تکه‌های مختلف این پازل باید در کنار هم قرار گیرند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به طرح اینترنت کودک بیان کرد: در حال حاضر شش میلیون تبلت تولید داخل برای این کار وجود دارد که با مدل تعرفه‌گذاری مناسبی از آنها بهره‌برداری می‌شود. ما بازار تقاضا را مدیریت می‌کنیم که این تولیدات داخلی باشد و درباره قیمت نهایی مصرف‌کننده نیز گفت‌وگو خواهیم کرد.

آذری جهرمی با بیان اینکه باید با تولیدکنندگان تلفن همراه که سهمی در بازار ایران دارند، برنامه مدونی داشته باشیم افزود: وزارت ICT به نمایندگی از ایران با این تولیدکنندگان وارد گفت‌وگو می‌شوند. باید طرح‌های تشریحی برای آنها در نظر گرفته شود تا در کشور ما نیز تولیدکنندگی داشته باشند. همان طور که با شرکت سامسونگ در این خصوص صحبت شده است.

وی با بیان اینکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای معتقد است که طرح رجیستری باید مورد بررسی قرار گیرد، اظهار کرد: این سازمان نیز موافق است که این طرح باید اجرا شود اما مردم نباید دچار سردرگمی شوند. همچنین رسانه ملی باید در اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم کمک کند. در راستای حمایت از حقوق مصرف‌کننده باید مکانیزم‌هایی وجود داشته باشد که مردم دچار مشکل نشوند. اکنون مکانیزم نحوه اتصال سیستم‌های نظام بانکی، گمرک و اپراتورها مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بازار حوزه گوشی‌های موبایل شش میلیارد دلار در سال اعلام کرد و افزود: اگر بخواهیم بدبینانه به این آمار نگاه کنیم پنج درصد و در حالت خوشبینانه ۲۰ درصد از این آمار به صورت رسمی وارد کشور می‌شود که هر دوی آنها نامناسب است. برای تولید گوشی در داخل کشور بازار مستعدی وجود دارد که باید برای آن اقدامات مناسبی صورت گیرد.

آغاز فاز مانیتورینگ رجیستری از پایان مهر

آذری جهرمی با بیان اینکه در گام اول رجیستری، ابتدا فاز مانیتورینگ اجرا می‌شود، گفت: در این مرحله ما اعمال سیاست نمی‌کنیم، مدل‌های گوشی که ارائه خدمت نمی‌کنند، در واقع سرویس و خدمت مناسب ارائه نمی‌دهند و حقوق مردم را در نظر نمی‌گیرند و گمرک نمی‌پردازند و از مبادی قاچاق وارد می‌شوند، را در ماه اول در نظر می‌گیریم.

وی ادامه داد: سپس به مسئولیت وزارت آی سی تی، گمرک، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد مبارزه با قاچاق کارگروهی برای ادامه روند و گسترش رجیستری تشکیل می‌دهیم تا تصمیم‌گیری شود به کل برندهای گوشی تحت پوشش قرار گیرند و همچنین در راستای توسعه اقتصاد مقاومتی در مسیر تولید گوشی گام برداریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به اهمیت اطلاع‌رسانی تاکید و اضافه کرد: زمانی که این موضوع ساماندهی شود، لازم است از طرف صدا و سیما، فجازی مجازی آموزش‌هایی به مردم داده است. ما می‌خواهیم با حداقل تغییرات در زندگی عادی مردم این سیستم را پیاده کنیم، از مردم نیز می‌خواهیم نظرات خود را در این باره ارائه دهند. همچنین در کل اجرای فرآیند رجیستری از ظرفیت‌ داخلی و بر نظام برنامه‌نویسی و اقتصادی استفاده شده و تنها از تجربه‌های بین‌المللی بهره گرفته‌ایم.

مکانیزمی برای کنترل قیمت برای مصرف کننده نهایی در صورت رجیستری

آذری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان افزایش قیمت گوشی‌ها پس از وارد شدن از مبادی قانونی و اضافه شدن هزینه‌ی ارزش افزوده و گمرک بیان کرد: از گوشی‌های قاچاق هم 9 درصد ارزش افزوده گرفته می‌شود و تنها پنج یا شش درصد تعرفه گمرک است که به گوشی‌هایی که از مبادی رسمی وارد می‌شوند، اضافه خواهد شد اما ما می‌خواهیم مکانیزمی در نظر گرفته شود که قیمت برای مصرف کننده نهایی افزایش پیدا نکند و این کار نیز نیاز به نظام کنترل بازار دارد.

وی با تاکید بر اینکه اجرای پروژه رجیستری عطف به ماسبق نمی‌شود، اظهار کرد: بنای ما برای اجرای طرح رجیستری از روز آغاز طرح به بعد است. یعنی تنها پس از زمان اجرای طرح گوشی‌هایی که وارد سیکل رسمی کشور شوند، غیرمجاز شناخته خواهند شد و نه گوشی‌هایی که تاکنون فعال شده‌اند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: ما با هر چه روند عادی مردم را مختل کند، مخالفیم. نظام صنفی رایانه‌ای در این خصوص نگرانی‌هایی داشته‌اند که در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم. بنابراین از دید ما هیچ گوشی که اکنون فعال است، قاچاق نیست و دچار اختلال نمی‌شود. حتی گوشی‌هایی که تاکنون به صورت قاچاق وارد کشور شده و فعال شده باشند، غیرمجاز نیستند. اما اگر هنوز وارد بازار نشده و به دست مشتری نرسیده باشند، پس از روز اجرای طرح آنچه که از انبار وارد بازار شود، غیرمجاز شناخته خواهد شد.

آذری جهرمی درباره اعمال قانون برای دو برند در آغاز طرح رجیستری و زمان آغاز این طرح برای برندهای دیگر، گفت: ما چاره‌ای نداریم که پله‌ای عمل کنیم. در مکانیزم پله‌ای ابتدا باید بر اساس مدل گوشی اقدام کنیم. به همین دلیل ترجیح دادیم ابتدا آن حجم از بازار را که به داخل کشور خدمت ارائه نمی‌دهند، در نظر بگیریم. البته زمان محدودی از آغاز طرح تا اجرایی شدن آن برای سایر برندها وجود دارد.

وی درباره گوشی‌هایی که به صورت واحد توسط افراد وارد کشور می‌شوند، توضیح داد: گوشی‌هایی که به صورت تکی وارد کشور می‌شوند نیز باید ساماندهی شده و گمرک باید از طریق سامانه‌های خدمت‌محور درباره آنها تصمیم‌گیری کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به امکان دور زدن سیستم رجیستری اظهار کرد: برای اجرای طرح رجیستری مناقصه برگزار شد و یک شرکت دانش بنیان از دانشگاه شریف با وجود یک رقیب بین‌المللی برنده این مناقصه شد. این پروژه یک بار در کشور اجرا شده است. ما تجربه سابق خودمان و سایر کشورهایی که این طرح را اجرا کردند، را مطالعه کردیم و همه تلاش خود را پیاده کردیم که سیستم قابل دور زدن نباشد. با این وجود در هر سیستمی امکان نفوذ جعل وجود دارد.

آذری جهرمی با بیان اینکه به صورت پویا سیستم رجیستری را دنبال می‌کنیم، خاطرنشان کرد: همچنین پس از اجرای این طرح از عده‌ای‌ می‌خواهیم این سیستم را ارزیابی کنند. اگرچه هر پروژه‌ای فرضیه شکست را دارد اما باید توجه داشته باشیم که قاچاق همیشه هست و مبارزه با آن نیز باید همواره وجود داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha