• سه‌شنبه / ۱۱ مهر ۱۳۹۶ / ۰۰:۵۲
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 96071005224
  • خبرنگار : 71567

مدیرکل سابق دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم هشدار داد؛

برخوردهای سیاسی با وزارت علوم، ضربه‌ سنگینی به آموزش عالی وارد می‌کند

برخوردهای سیاسی با وزارت علوم، ضربه‌ سنگینی به آموزش عالی وارد می‌کند

مدیرکل سابق دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم و معاون آموزشی دانشگاه تهران بی اعتمادی اجتماعی آموزش عالی به دولت را از مهمترین پیامدهای تعلل در انتخاب وزیر علوم دانست و گفت: برخلاف نقشی که دانشگاه‌ها در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایفا کردند متاسفانه انتظار آنها برای داشتن متولی مشخص محقق نشده و ادامه این روند موجب بی اعتمادی بدنه اجتماعی آموزش عالی به دولت خواهد شد.

دکتر حسین حسینی در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه دانشگاه‌ها سال تحصیلی جدید را بدون وزیر آغاز کردند و این مساله ضربه سنگینی در بلند مدت ضربه سنگینی به این حوزه وارد می‌کند،‌ اظهار کرد: حرکت و نقش آموزش عالی کشور در دوران انتخابات ریاست جمهوری بسیار قابل توجه و کلیدی بود بنابراین انتظار می‌رفت که رییس جمهور توجه ویژه‌ای به این عرصه داشته باشد و با انتخاب یک متولی مشخص کشتی آموزش عالی و نهاد علمی کشور را در مسیر مشخص هدایت کند که متاسفانه اینگونه نشد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه خواسته وزارت علوم در دولت دوازدهم پاسخ داده نشده است، گفت: درگذشته احساس می‌شد در درون دانشگاه نگاهی سیاسی وجود دارد؛ اگر چه نقش سیاسی دانشگاه‌ها را نمی‌توان انکار کرد اما به نظر می‌رسد این نگاه از بیرون بیشتر و قوی‌تر است چرا که با هیچ وزارتخانه‌ای به اندازه وزارت علوم "سیاسی" برخورد نشده است و این نوع برخوردها ضربه‌های سنگینی را به آموزش عالی کشور وارد می‌کند.

معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه وزارت علوم در شرایط کنونی وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر شاهد از هم گسیختگی در وزارت علوم هستیم که در نتیجه آن هر بخشی ساز خود را می‌زند. مثلا دانشگاه آزاد مستقل تصمیم می‌گیرد و دانشگاه‌های دولتی نیز که در دوره‌ای با رشد کمی بی رویه مواجه بودند نیازمند توجه ویژه برای کنترل این وضعیت هستند. بنابراین انسجام لازم در بخش‌های مختلف این وزارتخانه دیده نمی‌شود و نیازمند بکارگیری تدبیر مناسبی است.

دکتر حسینی بی‌اعتمادی بدنه اجتماعی آموزش عالی به سیستم و دولت را مهمترین پیامد تعلل در انتخاب وزیر علوم دانست و افزود: هر چه در معرفی وزیر علوم تعلل شود و این حوزه متولی مشخصی نداشته باشد بی اعتمادی بدنه اجتماعی آموزش عالی به سیستم و دولت را بیشتر در به دنبال خواهد داشت. لذا دولت باید هر چه زودتر در این زمینه چاره اندیشی کند.

مدیرکل سابق دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در فصل تخصیص بودجه به نهادهای مختلف کشور نیز هستیم عدم متولی مشخص در آموزش عالی برای دنبال کردن اهداف بلند مدت، کوتاه مدت و پایه ریزی بودجه‌ای این حوزه بیشترین ضربه را به دانشگاه‌های بزرگ و دولتی که متولی توسعه آموزش ، پژوهش و فناوری کشور هستند وارد خواهد کرد. چرا که بخش آزاد و پولی آموزش عالی وابستگی زیادی به بودجه دولتی ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha