بهگزارش ایسنا، تابستان امسال با دغدغه خاموشی همراه بود چراکه از یک طرف مصرف برق صنایع اوج گرفت و از سوی دیگر نیز بر تعداد مشترکان اضافه شد، به همین دلیل وزارت نیرو فشار زیادی را تحمل کرد اما در نهایت امسال نیز بدون خاموشی گذشت.
به طور کلی باتوجه به ارزیابیهای صورت گرفته مصرف برق هر ساله افزایش مییابد و به همین دلیل طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته باید ۳۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید در سال آینده ایجاد شود که این میزان حدود چهار درصد افزایش را نشان خواهد داد.
در همین راستا ستار محمودی با اشاره به اقدامات وزارت نیرو برای تامین برق در پیک امسال، به ایسنا گفت: ۵۰۰۰ مگاوات تفاوت میان میزان تولید و مصرف وجود داشت به همین دلیل ۳۲۰۰ مگاوات با احداث نیروگاههای جدید وارد مدار شد و بیش از ۱۵۰۰ مگاوات دیگر نیز از طریق مدیریت مصرف به شبکه سراسری برق اضافه شد.
وی با بیان این که اغلب اقدامات صورت گرفته فرهنگی بود، اظهار کرد: استفاده از سیستمهای خنک کننده و تجهیزات راهی دیگر برای تامین برق کشور در زمان پیک بود. علاوه بر این نیز ۸۰۰ مگاوات مدیریت بار با کمک صنایع کوچک و بزرگ و مشترکان خدماتی صورتی گرفت.
محمودی در خصوص آمادگی حوزه تولید برق در زمان پیک، گفت: این بخش از ۹۸ درصد آمادگی در زمان پیک برخوردار بود و این در حالی صورت گرفت که معمولا آمادگی حوزه تولید ۹۴ درصد است، اما امسال با مجموع تمهیدات، تعمیرات و کار خوب دیسپاچینگ کشور شاهد آمادگی ۹۸ درصدی نیروگاههای کشور زیربار بودیم.
وی ادامه داد: در حوزه انتقال نیز میزان آمادگی ۹۸.۵ درصد ثبت شده و باید گفت که براساس گزارشهای سیستم برق رکورد آمادگی در میدان عمل شکسته شد و صنعت برق توانست با انجام این اقدامات برق کشور را تامین کند.
به گزارش ایسنا، تابستان امسال در برخی مناطق کشور شاهد خاموشیهای کوتاه مدت بودهایم که طبق گفته کارشناسان عمده دلیل این مساله این است که ترانسهایی که برق را از سیستم انتقال دریافت میکردند به دلیل مصارف خیلی زیاد و بار زیادی که به سامانههای خنک کننده متحمل میشد، از مدار خارج میشدند.در برخی مواقع ترانسها تا ۱۰۰ درصد زیر فشار قرار میگرفتند که این مساله باعث میشد که اگر زمان خنک شدگی به آنها داده نمیشد به طور کامل از مدار خارج شوند.
خروج یک ترانس از مدار و جایگزینی آن در شرایطی که همه موارد مهیا باشد به بیش از یک ماه زمان نیاز دارد. همین مساله باعث شد که صنعت برق برای رفع بار ۱۰۰ درصد روی ترانسها از سامانههای خنک کننده استفاده و در برخی مواقع نیز در یک زمان محدود برخی ترانسها را از مدار خارج کنند.
با توجه به اقدامات صورت گرفته صنعت برق توانست مصرف مشترکان را تامین کند و پیشبینی وزارت نیرو نیز این است که اگر مدیریت مصرف مانند امسال انجام شود، با افزایش ظرفیت و اقداماتی که صورت میگیرد میتوان صنعت برق را در سال آینده چمانند امسال مدیریت کرد و برای افزایش مصرف برق صنایع نیز نگران نبود.
انتهای پیام
نظرات