• دوشنبه / ۳ مهر ۱۳۹۶ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 96070301821
  • منبع : نمایندگی کردستان

صادرات سالانه 300 هزار جفت کلاش مریوان به عراق

صادرات سالانه 300 هزار جفت کلاش مریوان به عراق

ایسنا/کردستان رئیس میراث فرهنگی مریوان گفت: در حال حاضر سالانه 300 هزار جفت کلاش از شهرستان مریوان به اقلیم کردستان عراق صادر می‌شود که بالغ بر چهار میلیارد و پانصد میلیون تومان درآمدزایی داشته است.

به گزارش ایسنا، فریاد حدادیان در جمع خبرنگاران استان کردستان اظهار کرد: جشن ملی ثبت جهانی مریوان با حضور مسئولان کشوری و استانی بعد از ماه محرم در مریوان برگزار می‌شود.

وی افزود: شورای جهانی صنایع دستی چهار سال به شهرستان مریوان فرصت داده است که زیرساخت‌های ثبت جهانی را تکمیل کند که در صورت موفقیت در آن، برای چهار سال بعد هم ثبت جهانی کلاش تمدید خواهد شد.

رئیس میراث فرهنگی مریوان عنوان کرد: در مدارس و دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای حتما باید رشته صنایع برای آموزش کلاش ایجاد شود و همچنین کارگاه‌های آموزشی به صورت فعال در این زمینه در مریوان فعالیت کنند.

وی همچنین به ضرورت راه اندازی بازارچه صنایع دستی با محوریت کلاش تاکید کرد و گفت: درصدد ایجاد این بازارچه در شهرستان مریوان هستیم.

حدادیان گفت: در حال حاضر آموزش‌ها در سطح شهرها و روستاهای مریوان به صورت فصلی و دوره‌ای برگزار می‌شود.

رئیس میراث فرهنگی مریوان در ادامه اظهار کرد: حضور در نماشگاه‌های ملی و بین المللی هم یکی دیگر از اقدامات ما در آینده خواهد بود تا بتوانیم کلاش را بیشتر معرفی و عرضه کنیم.

وی گفت: براساس آمارهای غیر رسمی هم اکنون در شهرستان مریوان بیش از پنج هزار نفر در امر کلاش کلاش بافی مشغول به فعالیت هستند اما به صورت رسمی در حال حاضر چهار هزار و 550 نفر کارت استادکاری کلاش بافی در این شهرستان دریافت کرده‌اند.

حدادیان در مورد بیمه کلاش بافان هم اظهار کرد: امسال بحث بیمه صنعتگران صنایع دستی در مجلس به تصویب رسید که هنوز ابلاغ نشده است اما با ابلاغ آن گام مهمی در راستای بیمه کلاش بافان برداشته خواهد شد.

وی اعلام کرد: در حال حاضر سالانه 300 هزار جفت کلاش از شهرستان مریوان به اقلیم کردستان عراق صادر می‌شود که بالغ بر چهار میلیارد و پانصد میلیون تومان درآمدزایی داشته است.

رئیس میراث فرهنگی مریوان در پایان خاطرنشان کرد: ثبت ملی کلاش مریوان در سال 94 انجام شد که امسال بعد از گذشت دو سال به ثبت جهانی رسید و برای این امر گذشتن دو سال از ثبت ملی و مقوله جمعیت دو فاکتور مهم هستند که حتما باید لحاظ شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha