به گزارش ایسنا، راضیه شیر محمدی یکی از مدال آوران رشته تیر و کمان در پارالمپیک 2012 که به تازگی موفق شد در مسابقات جهانی چین نیز در بخش کامپوند به مدال طلا دست یابد، در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ورزش را از والیبال نشسته شروع کرده و هفت سال ادامه داده است، خاطرنشان کرد: به دلیل آسیبهای جسمی که به من وارد شد، این رشته را رها کردم و بعد از آن چند رشته را در حد یکی دو جلسه تمرین کردم تا اینکه به رشته تیر و کمان علاقه مند شدم و از سال 81 این ورزش به صورت تخصصی ادامه دادم و در سال 85 وارد تیم ملی شدم.
وی در خصوص اردوهای تیم ملی تیر و کمان معلولان کشورمان بیان کرد:تصمیم بر این است که اردوها تا سال 2020 ادامه داشتهباشد و با برگزاری هفت اردو تا آبان ماه سال جاری که قرار است مسابقات آسیایی در اصفهان برگزار شود، موافقت شدهاست. بعد از آن برای 4 ماه باقیمانده سال تصمیم میگیرند که چه برنامهای در نظر گرفتهشود. تلاشها برای این است که بتوانیم 2 اردوی دیگر هم برگزار کنیم تا جمعا تا پایان سال 9 اردو برگزار شود..
شیرمحمدی در خصوص شرایط رشته تیر و کمان در تیم ملی عنوان کرد: شرایط تیم ملی نسبت به گذشته خیلی بهتر شدهاست. با وجود شرایط جدیدی که در کمپ تیم ملی به وجود آمده و اردوهای تیمهای ملی جانباز، معلول و سالم را آنجا برگزار میکنند خیلی از مشکلات حل شدهاست، همچنین از آنجایی که زمان تمرین برای ما در طول روز طولانی است، شرایط برای ما خیلی بهتر میشود، زیرا خوابگاه، زمین و سلف در یک مکان است و مشکل رفت و آمد نداریم.
وی در ادامه در خصوص تمریناتش در نیمه دوم سال به دلیل تغییرات شرایط جوی تصریح کرد: در نیمه دوم سال به دلیل سردی هوا و اینکه مکان تمرین سرپوشیده نیست، بیشتر بدنسازی میکنیم. ضمن اینکه واقعیت مطلب این است که با نتایج خوبی که تیم ملی تیر و کمان کسب کردهاست، اعتماد مسئولان بیش از گذشتهشدهاست.
قهرمان مسابقات جهانی چین عنوان کرد: در حال حاضر شرایط تیر و کمان در شاخه ریکرو با حضور نعمتی، دلخوش و رحیمی از ثبات خوبی برخوردار است، همچنین کهنسال هم برای بازیهای نوجوانان آماده میشود. دلخوش در مسابقات جهانی چین با امتیازات خوبی که به دست آورد سهم زیادی در موفقیت ایران داشت و به همراه نعمتی و رحیمی چهارم شدند. در شرایط فعلی و با توجه به تیم خوب و باتجربهای که داریم، همه چیز به عملکرد در مسابقات بستگی دارد. به طور کلی تیم خوبی هستیم و توانستیم در مسابقات جهانی چین نیز سمیه عباسپور و فرزانه عسکری رکورد جهان را ارتقا دهیم.
شیرمحمدی با تاکید بر اینکه ورزش تیر و کمان نسبت به سالهای گذشته رشد بیشتری داشتهاست، گفت: تیر و کمان رشته هزینه بری است و ورزشکار پس از ورود به این رشته ورزشی به ده سال زمان نیاز دارد که بتواند حرفی برای گفتن داشتهباشد، اما تیم ما زودتر به نتیجه رسید. همین نتایج خوب بود که دید رییس هیات ورزش جانبازان و معلولان را نسبت به رشته تیر و کمان تغییر داد و زمینهساز اعتماد ایشان شد.
قهرمان مسابقات جهانی معلولان در خصوص نحوه همکاری هیاتهای ورزشی تیر و کمان و جانبازان و معلولان ادامه داد: هم عضو هیئت جانبازان و معلولین محسوب میشویم و هم عضو هیئت تیر وکمان، هر دو هیئت میتوانند با ما همکاری کنند. با توجه به مسابقات انجام شده برای ما بیشتر مسابقات و کلاسهای آموزشی ارزش دارد که در این یک سال بسیار خوب انجام شدهاست.
هزینههایی بیشتر از حقوق و مزایا!
شیرمحمدی در خصوص هزینههای رشته تیر و کمان تاکید کرد: بیشتر هزینههای تیر و کمان به صورت شخصی تامین میشود، ولی اردوهایی که زیر نظر کمیته پارالمپیک باشد مثل مسابقات جهانی، تجهیزات و خردهابزارهایی مثل تیر را برای ورزشکاران تهیه میکنند. در سال یک الی دو پک تیر باید بخریم اما سالی سه تا چهار میلیون تومان هزینههای دیگر است، در حالیکه حقوق ماهیانه من با توجه به اینکه پارالمپیکی هستم 200 هزار تومان است و طبیعتا ورزشکاران دیگر کمتر هم میگیرند.
وی ادامه داد: در اواخر سال گذشته به دلیل تغییر رشته از ریکرو به کامپوند، مجبور شدم تا 17 میلیون تومان برای خرید وسایل جدید هزینه کنم. اگر مشکلی پیش نیاید تا سه سال دیگر نیازبه تغییرکمان نیست. همچنین امسال یک بسته تیر خریدم که پول آن را هنوز کامل پرداخت نکردم، چون حقوقی نداریم که بتوان هزینه های تجهیزات را پرداخت کنم و هر مبلغی که بابت حقوق ماهیانه و جوایز میگیریم، خرج تجهیزات تیر و کمان میشود.
شیرمحمدی افزود: نیمی از پولی که برای شروع کار در تیر و کمان نیاز داشتم را وام گرفتم تا بتوانم کمان را خریداری کنم، اما خوشبختانه در این دوره فدراسیون، کمانهایی را در اختیار گذاشتند که سبب شده ورزشکاران کمان و مکان بازی را داشتهباشند اما باید تیر و بقیه وسایل را خودشان تهیه کنند. در بحث حرفهای و نیمهحرفهای نیز خود شخص باید همه هزینهها را پرداخت کند.
قهرمان مسابقات جهانی معلولان در خصوص شرایط اسپانسرینگ در رشته تیراندازی با کمان معلولان اظهار کرد: در شرایط فعلی، همه رشتهها به خصوص در خراسان، ورزشکاران در مبحث اسپانسر با مشکل مواجهند. در شروع کار تیم، 13 نفر بودیم که به دلیل نبود اسپانسر و هزینههای گزاف تجهیزات فقط 3 نفر ادامه دادیم و باقی کنار کشیدند. نبود حمایت مالی سبب میشود ورزشکارانی که استعداد خوبی در این رشته دارند از این ورزش کنارهگیری کنند.
این ورزشکار رشته تیر و کمان ادامه داد: علت عدم حمایت اسپانسرها از اینگونه رشتههای ورزشی این است که ترجیح میدهند از ورزشی حمایت کنند که از نظر مالی به صرفهتر باشد، ولو اینکه در سطح جهانی نیز حرفی برای گفتن نداشتهباشد.
شیر محمدی با تاکید بر اینکه توقع از رسانهها حمایت از رشتههای ورزشی بانوان است، عنوان کرد: در بازیهای چک 14 ورزشکار بودیم و 11 مدال آوردیم، جای سوال است که چرا فقط برخی تیمها در رسانه ها پررنگ میشوند، خیلی تیمها هستند که در سکوت می روند و در سکوت بر میگردند، اما متاسفانه اسپانسرها تمایل دارند بیشتر روی فوتبال هزینه کنند.
رسانهها در تبعیض بین رشتههای ورزشی موثر هستند
وی با تاکید بر اینکه برخورد مردم با ورزشکاران بسیار خوب است، افزود: مردم مخالف سیاستها و تبعیضی است که بین پارالمپیک و المپیک وجود دارد، البته رسانه ها هم در این موضوع بی تاثیر نیستند.
قهرمان مسابقات جهانی معلولان با اشاره به اینکه باید استعدادیابی در بحث ورزش معلولان با دقت بالایی انجام گیرد، ادامه داد: متاسفانه فرهنگ برخی والدین پایین است و نمیگذارند فرزند معلول آنها در جامعه حضور داشته باشد. فرد معلول با توجه به تبلیغاتی که در تلوزیون میبیند تمایل دارد فعالیت کند و برای حضور در عرصههای مختلف از ورزش تا هنر پای به بیرون از منزل میگذارد، به مسئولان اعتماد میکند، امابه خاطر نبود حمایت کافی با مشکل مواجه شده و سر خورده میشود.
ورزش را مدتی به دلیل شرایط خانوادگی که داشتم کنار گذاشتم
وی در خصوص خداحافظی کوتاه مدتش از ورزش عنوان کرد: در آن دوران دختر کوچکم تنها یک سال داشت و این مهم حضورم در اردوها را با مشکل مواجه میکرد، فرزندم به خاطر دوری از من بیمار میشد، به همین دلیل مدتی ورزش را کنار گذاشتم و با کمک مشاور و همسرم که در تمام این مدت همراه و مشوق من بود، توانستم مشکلم را حل کنم و فرزندم هم از لحاظ اخلاقی و هم از لحاظ روحی بسیار بهتر شد.
قهرمان مسابقات جهانی معلولان ادامه داد: کسانی که به طور تخصصی ورزشی میکنند، اگر فرزندی داشتهباشند شرایط بسیار سختی دارند اما به واسطه همراهی همسرم و کمکهای وی در نگهداری از بچهها، مشکلات حل شد و توانستم دوباره ورزش کنم.
شیرمحمدی در پایان خاطرنشان کرد: از خسرویوفا به خاطرحمایتهای مداومش از تمام ورزشکاران وکمیته پارالمپیک، وزارت ورزش، هیئت جانبازان و معلولین خراسان رضوی، هادی رضایی، تربیت بدنی استان و هیئت تیروکمان استان، مجموعه ورزشی شهدای طرق، همچنین بهزیستی استان که بسیار کمک کردهاست تشکر میکنم. در آخرهم قدردان حمایتهای خالصانه همسرم، آقای نظری درتمام مراحل زندگی هستم، خصوصا از صبوری ایشان در نبودم ومراقبت از فرزندانم که نشان ازبزرگواریش بوده و هست ممنونم.
انتهای پیام
نظرات