• چهارشنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 96062916804
  • خبرنگار : 71443

تیلرسون: پایان محدودیت "بند غروب" مایه نگرانی آمریکاست

تیلرسون: پایان محدودیت "بند غروب" مایه نگرانی آمریکاست

وزیر امور خارجه آمریکا با بیان این‌که «برجام نیازمند بازنگری است»، گفت که اگر این توافق اصلاح نشود، واشنگتن از آن خارج خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا بامداد روز چهارشنبه(امروز) در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز به تکرار مواضع رئیس‌جمهور کشورش در قبال توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 پرداخت و گفت که این توافق به معنای واقعی باید مورد بازنگری قرار گیرد.

تیلرسون در ادامه گفت که یکی از اصلی‌ترین نقاط ضعف توافق هسته‌ای، بند مربوط به پایان محدودیت‌های کلیدی برنامه هسته‌ای ایران در سال 2030، موسوم به "بند غروب" است که براساس آن بعضی از محدودیت‌های اعمال شده بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران به مرور زمان برطرف می شود و مایه نگرانی آمریکا است.

وی افزود: متاسفانه این همان چیزی که دولت آمریکا در گذشته با کره شمالی انجام داد. آن‌ها به سادگی وارد توافقاتی شدند که عمر آن‌ها کوتاه بود یا به سادگی می‌شد از آن‌ها تخلف کرد و من فکر می‌کنم که این ارزیابی رئیس جمهور درباره توافق هسته‌ای با ایران است که می‌گوید این توافق به اندازه کافی سخت نیست، برنامه هسته‌ای آن‌ها را تعدیل نمی‌کند و مسئول دانستن آن‌ها (ایران) طبق این توافق بسیار سخت است.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا همچنین گفت: اگر قرار است به توافق ایران پایبند بمانیم باید تغییراتی در آن داده شود. به روشنی بگویم که "بندهای غروب" راه مناسبی برای حرکت به جلو نیست. به زبان ساده، انداختن مسئولیت به گردن آیندگان است.

وی این اظهارات را ساعاتی پس از سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل بیان کرد که از کشورهای جهان خواست مانع از این شوند که برنامه هسته‌ای ایران به ظرفیت کامل خود دست یابد.

ترامپ همچنین بار دیگر انتقادات خود علیه توافق هسته‌ای را که در سال 2015 میان ایران و قدرت‌های جهانی حاصل شد، تکرار کرد و آن را بدترین و یک سویه‌ترین توافقی دانست که تاکنون آمریکا به آن وارد شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با فاکس نیوز تاکید کرد که رئیس جمهور کشورش به معنای واقعی خواهان لغو این توافق است، اما اذعان کرد که واشنگتن برای این کار نیازمند حمایت متحدان خود، متحدان اروپایی‌اش و دیگران است تا بتواند این هدف را عملی و ثابت کند که این توافق به معنای واقعی نیازمند بازنگری است.

این اظهارات خصمانه در حالی مطرح می‌شود که دیگر طرف‌های توافق هسته‌ای، ازجمله فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادی اروپا تاکید می‌کنند که توافق هسته‌ای کارساز بوده و اجرای آن باید ادامه یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۶-۲۹ ۱۱:۰۱

به سلامت شرتان کم "ما را به خیر تو امید نیست، شر مردان"