عبداله فتح اله زاده در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز فصل برداشت انگور از باغات استان افزود: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از 30 هزار بهره بردار به طور مستقیم و 30هزار نفر به صورت غیرمستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت کرده و از این راه امرار معاش میکنند.
وی اظهار کرد: سطح زیرکشت باغات انگورآبی و دیم استان 21 هزارو 266 هکتار است و امسال پیشبینی میشود بیش از 176 هزار و 265 تن از باغات استان انگور برداشت شود.
فتح اله زاده افزود: آذربایجان غربی پنجمین تولید کننده انگور در سطح کشور است ولی از نظر کیفیت محصول و سطح باغات داربستی مقام اول کشوری را به خود اختصاص داده است .
وی ادامه داد: سطح زیر کشت باغات انگور آبی بارور 15 هزار و 583 هکتار و غیر بارور 828 هکتار است که در مجموع از 16هزار و 411 هکتار سطح زیر کشت باغات انگور آبی در حدود 7 هزار هکتار آن را باغات مدرن تشکیل می دهد.
فتح اله زاده اظهارک رد: از محصول تولیدی بالای 20 هزارتن در سردخانهها ذخیره سازی شده ودر خارج از فصل تولید عرضه بازار مصرف داخلی و خارجی می شود و حدود 30 هزار تن بصورت تازه خوری به بازارهای خارج از کشورصادر می شود و در حدود 60 هزارتن نیز جذب صنایع تبدیلی و تکمیلی می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تصریح کرد: از این میزان در حدود 40 هزار تن به کشمش تبدیل می شود و مابقی به مصارف خانگی که عموماً به شیره ، کشمش آفتابی وغیره تبدیل می شود.
وی اظهار کرد: سطح زیرکشت باغات انگوردیم استان بارور4 هزارو 446 هکتاروغیربارور 387 هکتار است که بیش از 95 درصد آن در شهرستان سردشت و مابقی در سایر شهرستانها کشت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: تولید باغات انگور دیم استان 24 هزارو 577 تن پیش بینی شده است که از این مقدار بیش از 70درصد جذب صنایع و مابقی بصورت تازه خوری و تبدیل به دوشاب به مصرف می رسد.
وی تاکید کرد: به دلیل سرمازدگی زمستانه محصول تولیدی سال جاری نسبت به سال گذشته در حدود 38درصد ازکاهش برخوردار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یادآور شد: در استان بالای 52 رقم انگور وجود دارد ولی عمده محصول تولیدی را بی دانه سفید و بی دانه قرمز و سیاه سردشت تشکیل می دهد.
انتهای پیام
نظرات