به گزارش ایسنا کیومرث کلانتری با اشاره به اینکه برای سازمان حفاظت محیط زیست، موضع منابع آب و حفاظت از آن بسیار اساسی و مهم است،اظهارکرد: به دلیل اینکه ما در کشور با کمبود آب مواجه هستیم بنابراین تصفیه پسابها، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب یکی از اصولی است که در مدیریت منابع آب باید لحاظ شود.
وی تاکید کرد:علاوه بر طرح مدیریت پساب،طرح های مدیریت پسماند و همچنین کاهش آلاینده های هوا از اولویتهای اصلی محیط زیست تهران است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه علاوه بر طرح مدیریت پساب،طرح های مدیریت پسماند همچنین کاهش آلایندههای هوا از اولویتهای اصلی محیط زیست است، اظهار کرد:آنچه که ما در محیط زیست استان تهران پیگیری می کنیم تطابق این طرحها با ملاحظات زیستمحیطی در شبکههای جمعآوری،انتقال و ایجاد تصفیه خانهها و در نهایت راندمان سیستمهای تصفیه در «رنج» نرمال زیستمحیطی است تا بتوان از خروجی این تصفیهخانهها در بخشهای صنعت،کشاورزی و خدمات استفاده مجدد کرد.
کلانتری ادامه داد: کشور ما به لحاظ منابع آبی فقیر است و منابع آبی محدودی داریم و از طرفی به دلیل جمعیت حدودا ۸۰ میلیونی کشور راهی جز مدیریت منابع آب نداریم.
وی با بیان اینکه مدیریت منابع آب به معنای استفاده درست از آب در کاربریهای مختلف است،اظهارکرد: با توجه به روند افزایش جمعیت و کاهش و ثابت بودن منابع آب، ما باید در بخشهای کشاورزی، صنعت، خدمات و شرب، الگوی مصرف خود را تغییر و اصلاح کنیم. در بخش کشاورزی که بیشترین بخش مصرفکننده آب است باید ضمن استفاده از محصولات کم آب بر از روشهای نوین آبیاری در این بخش استفاده شود تا از هدر رفتن آب جلوگیری شود.
کلانتری با اشاره به اینکه در حوزه صنعت نیز باید از صنایعی با مصرف آب کمتر استفاده کرد،تصریح کرد: لازم است از تجهیزاتی برای تصفیه و بازچرخانی آب به چرخه تولید در صنعت بهره گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: امیدواریم در کشورمان با توجه به کمبود منابع آب، آب به گونه مدیریت شود که هم آب شرب با کیفیت مطلوب در اخیار شهروندان قرار گیرد و هم منابع آب مورد نیاز برای صنعت و کشاورزی تامین شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست یک دستگاه نظارتی است و بر استفاده درست از منابع نظارت دارد،گفت: دستگاههایی مانند وزارتخانههای نیرو، جهاد کشاورزی و صنعت که استفاده کننده از منابع می باشند ملزم به تصفیه پساب خود در رنج استاندارد زیست محیطی برای ورود به منابع پذیرنده هستند.
کلانتری در ادامه اظهارکرد: در وزارت نیرو احداث سیستم تصفیهخانه دو هدف عمده را دنبال میکند که یکی مدیریت زیستمحیطی ناشی از تولید آلایندهها و دیگری بازچرخانی و استفاده مجدد از آب است و اگر غیر از این باشد توجیه اقتصادی نخواهد داشت و این به معنای آن است که پسابها در صورت مدیریت و تصفیه صحیح ،یکی از منابع آب در صنعت مطرح هستند.
وی با اشاره به اینکه ضوابط و مقررات در تصفیهخانههای صنعتی متفاوت از تصفیه خانههای شهری است،گفت: هر واحد صنعتی موظف است متناسب با پساب تولیدی خود سیستم تصفیهخانه ایجاد کندد و برخی از این تصفیهخانهها پیش تصفیه تلقی میشوند یعنی پساب پس از پیشتصفیه در نهایت وارد تصفیه خانه شهری میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: به طور مثال پساب پالایشگاه نفت را نمیتوان بطور مستقیم وارد سیستم تصفیهخانه شهری کرد و باید پساب ابتدا پیشتصفیه شود و در صورت برخورداری از قابلیت ورود به سیستم تصفیه فاضلاب شهری، وارد آن شود. در غیر اینصورت مسئولیت پساب صنعتی با واحد تولید کننده پساب است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه موضوع پایش ویژه صنایع همچنین منابع آبی را بطور مستمر در دستور کار داریم،گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در این خصوص هیچگونه مماشاتی با هیچ بخشی ندارد و قطعا در صورت نشت فاضلابهای غیراستاندارد و تصفیه نشده به منابع پذیرنده در هر محدودهای بر اساس قوانین و مقررات با متخلفان برخورد خواهد کرد.
به گزارش سایت اطلاعرسانی محیط زیست استان تهران(سامات)،کلانتری در پایان با اشاره به اینکه بر اساس قانون، حفظ محیط زیست وظیفه عمومی و همگانی است و همه بخشهای مختلف جامعه و آحاد مردم باید نسبت به محیط زیست احساس مسئولیت داشته باشند، تصریح کرد: اگر میخواهیم مدیریت درستی بر منابع آب کشور داشته باشیم از سازمان حفاظت محیط زیست تا دستگاههای حاکمیتی و خدماترسان باید در این خصوص همکاریهای لازم را داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات