• سه‌شنبه / ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96062111960
  • خبرنگار : 71469

باوجود مجاز بودن واردات سیگار در برنامه ششم

سال دیگر واردات سیگار صفر می‌شود

سال دیگر واردات سیگار صفر می‌شود

هرچند قانون برنامه پنجم توسعه تکلیف کرده بود که در پایان این برنامه میزان واردات سیگار به صفر برسد، اما در عمل این مساله محقق نشد. حال علی رغم عدم ممنوعیت واردات سیگار در برنامه ششم توسعه، مسئولان از به صفر رساندن میزان واردات این محصول تا پایان سال ۱۳۹۷ خبر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، در قانون برنامه پنجم توسعه تاکید شده بود که کل واردات سیگار با برند اصلی در پایان این برنامه به تولید داخل تبدیل تا با به صفر رساندن میزان واردات این محصولات با به کارگیری از توان داخلی نیاز مصرفی کشور در داخل تامین شود.

بنابراین با آغاز برنامه پنجم این اقدام در دستور کار قرار گرفت و تمامی وارد کنندگان ملزم شدند تا برندی را که سال‌ها به کشور وارد می‌کنند در داخل تولید کنند و به صورت جدی این برنامه از سال ۱۳۹۳ کار خود را آغاز کرد و تعداد هفت واحد تولیدی سیگار که تا قبل از سال ۱۳۹۵ ایجاد شده بودند به ۱۲ واحد تولیدی در سال ۱۳۹۵ رسیدند.

نکته قابل تامل این که طی ماده ۷۳ برنامه ششم توسعه که واردات سیگار مجاز شمرده شده و حقوق و عوارض برای واردات آن در نظر گرفتند. این در حالی است که طبق برنامه پنجم توسعه باید واردات سیگار در پایان این برنامه به صفر می‌رسید که در عمل این اتفاق رخ نداد.

طبق گفته مسئولان ذیربط علی‌رغم این که طبق برنامه ششم توسعه واردات سیگار ممنوع اعلام نشده است، اما تکلیف تعیین شده در قانون برنامه پنجم توسعه ادامه می‌یابد و قرار بر این است تا میزان واردات سیگار طبق برآوردها در پایان سال ۱۳۹۷ به صفر برسد تا با توجه به قانون انحصار و نیز افزایش میزان تولید برندهای اصلی در داخل به تکلیف تعیین شده در قانون برنامه پنجم توسعه عمل شود.

علی‌اصغر رمزی – رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور – در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این که میزان تولید سیگار در سال ۱۳۹۴، ۳۰ میلیارد نخ بود، اظهار کرد: با راه اندازی واحدهای تولیدی میزان تولید سیگار در سال گذشته به ۴۵ میلیارد نخ رسید.

وی با بیان این که میزان واردات سیگار در سال ۱۳۹۴ معادل ۱۶.۴ میلیارد نخ بود، اعلام کرد: با توجه به این که بخشی از برندهای وارداتی به تولید داخلی تبدیل شدند در سال ۱۳۹۵ میزان واردات به چهار میلیارد نخ رسید.

رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور افزود: در مجموع برای این که بتوانیم میزان واردات سیگار را به صفر برسانیم، باید ۱۷ کارخانه راه اندازی شود که تاکنون ۱۲ مورد آن به بهره‌برداری رسیده و سه واحد آن نیز در سال جاری به بهره برداری می‌رسد و دو مورد دیگر طی یک الی دو ماه آینده ایجاد خواهد شد تا بتوانیم به عدد ۱۷ کارخانه جهت تولید سیگار در کشور برسیم.

به گفته رمزی، جمع تولید سیگار طی پنج ماهه نخست جاری ۱۹ میلیارد نخ بوده است که با توقف واردات برخی از برندهای اصلی و فعالیت واحدهای تولیدی در سال جاری به تولید ۵۰ میلیارد نخ خواهیم رسید.

وی به برآورد واردات سیگار در سال جاری اشاره و اعلام کرد: براساس برآوردها پیش بینی می‌شود در سال جاری میزان واردات سیگار به دو میلیارد نخ برسد. تاکنون طی پنج ماهه سال جاری ۱.۲ میلیارد نخ سیگار به کشور وارد شده که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۲.۸ میلیارد نخ بود که شاهد کاهش ۵۸ درصدی واردات سیگار طی پنج ماهه نخست سال جاری هستیم.

رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ هدف قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر به صفر رساندن واردات سیگار محقق خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha