به گزارش ایسنا- منطقه یزد، خواجه غیاث الدین در اوایل قرن یازدهم هجری قمری در شهر یزد دیده به جهان گشود . وی نقاش، طراح پارچه و بافنده مشهور و صاحب سبک عصر صفوی و معاصر با شاه عباس بود که با عزیمت به اصفهان و بر عهده گرفتن ریاست کارگاههای سلطنتی عنوان برجستهترین طراح پارچه در تاریخ نساجی ایران را به خود اختصاص داد.
شیوه طراحی پارچه های او از طرح های دوره اول صفویان اقتباس شده و در تصاویر پارچه های بافت او، سبک رضا عباسی را می توان مشاهده کرد .
وی هنرمندی شایسته بود که با تمام جان به هنر خویش عشق میورزید و چنان در نقاشی روی مقوا برای تهیه نقوش پارچه مهارت داشت که او را غیاث نقش بند می نامیدند .
در عصر صفوی دو ابتکار فنی در طراحی و بافت پارچه چندتایی و مخمل رخ داد که غیاث الدین، برجسته ترین استاد هر دوی آنها بود و یزد را در تولید انواع منسوجات مثل زری و ترمه شهره خاص و عام کرد.
وی پس از مدتی از اصفهان به یزد بازگشت که در آن زمان یزد به واسطه هنر بافندگی فرزندان و نوادگانش به مرکز شعربافی ایران بدل شده بود و عمده محصولات نساجی آن به هند صادر می شد .
خواجه غیاث الدین نقشبند یزدی در اواخر عمر انزوا گزید و به شاعری و سخن وری پرداخت که به تازگی نیز دیوان اشعار این طراح برجستهی یزدی به کوشش «حسین مسرت» پؤوهشگر صاحبنام یزدی به چاپ رسیده است .
انتهای پیام
نظرات