محمودرضا شهلایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در استان کرمانشاه 23 محدوده مطالعاتی داریم که از این تعداد هشت محدوده ممنوعه است.
وی ادامه داد: این هشت محدوده ممنوعه در استان شامل دشت کنگاور، ماهیدشت، روانسر -سنجابی، حسنآباد- شیان، اسلام آباد، قلعهشاهین و دو محدوده در دشت ذهاب است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه این دشتها تا چند سال قبل ممنوعه نبودند و به دلیل الگوی نادرست مصرف آب اکنون به محدوده ممنوعه تبدیل شده اند، یادآوری کرد: تا قبل از سال 1385 دشت ممنوعه در کرمانشاه نداشتیم و همه این مناطق ظرف یازده سال اخیر ممنوعه شده اند، همچنین تعداد این مناطق ممنوعه در چند سال اخیر بیشتر شده است.
به گفته این مسئول، در دشتهای ممنوعه توسعه کشاورزی است و صدور مجوز فقط برای چاههای صنعت و شرب آن هم با محدودیت صورت میگیرد.
شهلایی خاطرنشان کرد: اولویت برخورد با چاههای غیرمجاز نیز در همین دشتهای ممنوعه است.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون فرونشستی که باعث نگرانی شود در دشتهای استان نداشتیم، افزود: البته آثار فرونشست در برخی مناطق پدیدار شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه معتقد است، اگر روند مصرف منابع آبهای زیرزمینی همینگونه ادامه پیدا کند، حتما شاهد فرونشست در دشتهای استان خواهیم بود.
شهلایی تاکید کرد: در راستای حفاظت از دشتها و منابع آب زیرزمینی استان، طرح احیا و تعادل بخشی دشتها در کرمانشاه نیز مانند سراسر کشور اجرا میشود.
وی تصریح کرد: این طرح بخشهای مختلفی از جمله مسدود کردن چاههای غیرمجاز، ممنوعیت کشت محصولات پر مصرف و... دارد.
انتهای پیام
نظرات