• شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 96061810132
  • منبع : فضای مجازی

فرزندان هاشمی این روزها چه می‌کنند؟

فرزندان هاشمی این روزها چه می‌کنند؟

وقتی اکبر هاشمی رفسنجانی در آن غروب دلگیر زمستانی در استخر کوشک عمرش به پایان رسید شاید یکی از مهمترین نکاتی که در مورد آن بحث می شد سرنوشت فرزندان آیت الله بود؛ دختران و پسرانی که بسیار بیشتر از فرزندان سایر مسئولان هم رسانه‌ای بوده‌اند و هم سیاسی.

به گزارش ایسنا، «نامه‌نیوز» در ادامه نوشت: از فائزه تا فاطمه از محسن و یاسر تا مهدی هیچ کدامشان عادت نداشته‌اند که خود را از نظرها پنهان نگه دارند. آنها برای رسانه‌ها هم همیشه موضوعی جذاب بوده‌اند؛ اینکه چطور زندگی می‌کنند، چگونه فکر می‌کنند و چه کار می‌کنند. هر حرفی که می‌زدند یا هر کاری که می‌کردند اولین نکته در موردش پاسخ به این سوال بود که آیا نظر پدر هم همین است؟

پدر گاهی سکوت می‌کرد، گاهی حرف‌های همسو با کارها و حرف‌های هم‌سو با آنها داشت و مواقع بسیار بسیار اندکی هم پیش می‌آمد که پدر مخالفتش با آنها را بروز می‌داد.

عفت مرعشی، همسر آیت‌الله هاشمی در زمان حیات او روابط خانوادگی با فرزندان را اینگونه توصیف کرده بود: «جمعه به جمعه، بچه‌ها برای صرف ناهار می‌آیند. سر میز بعد از خوردن غذا، بحث سیاسی و اجتماعی و خانوادگی شروع می‌شود. تا ساعت هفت بعدازظهر می‌مانند و بعد به خانه‌هایشان می‌روند. همه آنها هم تک‌تک در ایام هفته به من و پدرشان سر می‌زنند. بالاخره هم‌اکنون خانواده‌ای با پنج فرزند، پنج عمو و داماد و چندین نوه و نبیره هستیم لذا دائم اطرافمان شلوغ است.»

حالا بعد از گذشت چندین ماه از فوت آیت‌الله نگاهی می‌کنیم به سرنوشت فرزندان او:

دوران جدید

فاطمه بزرگ‌ترین فرزند خانواده رفسنجانی است که در سال ۱۳۳۸ متولد شد. او نیز مانند خواهر کوچک‌تر خود عروس خانواده لاهوتی‌ها و با خواهر خود جاری شد. همسر او دکتر سعید لاهوتی  پسر بزرگ‌تر آیت‌الله حسین لاهوتی است. تا پیش از درگذشت آیت‌الله فعالیت‌های سیاسی او نسبت به سایر فرزندان خانواده هاشمی کمتر بود اما از وقتی پدرش فوت کرد او چهره‌ای متفاوت را از خود به نمایش گذاشته است. او این روزها در سکوت فائزه از سایر فرزندان اظهارات مهم‌تری دارد. فاطمه در جریان مراسم پدرش سخنان غیرمنتظره‌ای هم بیان کرد.

او البته بعد از این مراسم هم سخنان حاشیه‌ساز داشته است. از جمله اینکه او در مصاحبه با یک روزنامه گفته بود: «شخص رئیس‌جمهور در سخنرانی‌های انتخاباتی نه‌تنها از آقای هاشمی اسم می‌بردند بلکه برای اینکه رای بیاورند شعار سر می‌دادند ولی امروز که رایشان را گرفته‌اند، آنها را فراموش کرده‌اند.»

وی با اشاره به حمایت‌های رفسنجانی از روحانی گفته بود: «من حتی در یک جمع اصولگرا از دوستان خودم بودم که اصلا نمی‌خواستند به آقای روحانی رای بدهند. وقتی من کلیپ پدر را برای آنها فرستادم خودشان گفتند نه‌تنها ما خودمان به ایشان رای می‌دهیم بلکه شروع کردیم به رای جمع کردن برای آقای روحانی، فقط به خاطر آقای هاشمی نه به خاطر آقای روحانی.»

وی درخصوص مقایسه مرحوم هاشمی و حسن روحانی در عملکرد و تفکر گفته بود: «متاسفانه کسی شجاعت و تفکر آقای هاشمی را ندارند. آقای هاشمی بسیار فعال بودند. ایشان جریانی از اول انقلاب ایجاد کرد که دعا می‌کنیم این جریان ادامه پیدا کند. این جریان به نفع کشور است.»

او که عضو حزب اعتدال و توسعه است، هشدارهایی هم در مورد آینده این حزب داده است.

آقای رییس

محسن، بزرگ‌ترین پسر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی است و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه پلی‌تکنیک مونترال کانادا دارد. او همچنین مدتی را در بلژیک تحصیل کرده است.

محسن هاشمی در میان فرزندان آیت‌الله بیشتر نزدیک به ساختارهای رسمی قدرت به نظر می‌رسد. او مدت‌ها مدیرعامل مترو بود، بعد برای شهردار شدن تلاش کرد که معادلات داخلی شورا مانعی بر سر راه او شد و بعد از درگذشت پدر، او وصی شده است. او روایت جالبی دارد از دیدار فرزندان آیت‌الله با رهبر معظم انقلاب بعد از فوت پدر: «بعد از فوت ابوی نزد مقام معظم رهبری رسیده بودیم و من خدمت ایشان گفتم ما پدر از دست دادیم و برای ما پدری کنید و بچه‌ها هم قول می‌دهند شما را به عنوان پدر بپذیرند و حرف شما را گوش دهند. ایشان گفتند اینجور که من می‌دانم اینها حرف پدر خود را هم گوش نمی‌دادند. البته به شوخی گفتند.»

هر چه هست او انتظار داشت در شورای شهر جدید تهران با توجه به رای بالایی که از مردم گرفته شهردار تهران شود اما دوستان کارگزارانی‌اش محمدعلی نجفی را به او ترجیح دادند. محسن حالا رییس شورای شهر است.

سکوت سنگین

فائزه هاشمی رفسنجانی متولد ۱۷ دی ۱۳۴۱ دومین دختر اکبر هاشمی رفسنجانی، مدیرمسئول سابق روزنامه زن، فعال سیاسی، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره پنجم، عضو حزب کارگزاران سازندگی و رئیس فدراسیون اسلامی ورزش زنان بوده است. او تا پیش از درگذشت آیت‌الله هاشمی بسیار پرحاشیه بود؛ حرف‌های جنجالی می زد و حتی یک بار هم به زندان رفت. او در مورد دوران زندان خود گفته: «خیلی دوره خوبی بود. با افراد بسیاری از نزدیک آشنا شدم. هر کدام یک تاریخ بودند. تاریخ گویا یک تجربه جدیدی بود. دوره مفیدی برایم بود. مطالعاتم بیشتر شد. بحث‌ها و برنامه‌هایی که داشتم اینها همه خوب بود. دوران مفید و پربار و دوست‌داشتنی بود. در بند زنان زندان سیاسی بیشتر از ۳۰ نفر خانم بودیم. آنجا در داخل زندان بین زندانیان دموکراسی حاکم بود. همه چیز براساس رأی‌گیری، بحث و مشاوره انجام می‌شد. هر کاری می‌خواستیم بکنیم بر اساس نظر جمع بود. فضای خیلی خوبی بود. شما هر چقدر درباره این چیزها بخوانید یا بشنوید تا زمانی که تجربه نکنید، متوجه نخواهید شد. برای خود من چنین بود. من آن دوره را خیلی دوست داشتم. دو بار می‌خواستند به من مرخصی بدهند و از شر من خلاص شوند که نپذیرفتم.»

فائزه بعد از درگذشت پدر، دوران بسیار متفاوتی را سپری می‌کند. او شاید هیچ وقت مانند امروز سکوت نکرده بود.

دوران محکومیت

مهدی هاشمی فرزند چهارم اکبر هاشمی رفسنجانی است. مهدی هاشمی ۲۹ شهریور ۱۳۴۸ در تهران متولد شد. او با دخترعموی خود فرشته هاشمی ازدواج کرده و دو پسر به نام‌های فواد و یاسین دارد. مهدی هاشمی تحصیلات راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه نیکان به پایان برد. سپس تحصیلات خود را در رشته مخابرات ادامه داد. مدرک کارشناسی ارشد مهدی هاشمی رفسنجانی «مدرک معادل» بوده و پس از گذراندن یک دوره آموزشی بین دانشگاه صنعتی شریف و سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت کشور اخذ شده است. وی سپس دکترای مهندسی منابع انرژی را از دانشگاه آزاد اسلامی دریافت کرده است.

در اکتبر ۲۰۱۰ وی تحصیل در مقطع دی فیل خاورشناسی در ولفسن کالج دانشگاه آکسفورد با تمرکز روی قانون اساسی ایران را آغاز کرد. او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ و خبرگان ۱۳۸۵ در ستاد انتخاباتی پدرش اکبر هاشمی رفسنجانی فعالیت می‌کرد و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از حامیان موسوی بود. پس از انتخابات چند تن از متهمین در دادگاه ادعاهایی را علیه او مطرح کردند.

مهدی در زمان حیات پدرش در دادگاه محکوم شد. او همچنان دوران محکومیت خود را سپری می‌کند. هاشمی رفسنجانی طبق گفته خودش تنها یک بار با رهبر انقلاب درباره این پرونده مشورت کرده است. وی در شرح این ماجرا و تنها دیدارش با رهبری می‌گوید: «پس از شنیدن حرف‌های مهدی و اتمام ملاقات، درخواست وقت برای دیدار حضوری با مقام  معظم رهبری کردم تا موضوع را با ایشان در میان بگذارم. در جلسه ملاقات با رهبری پس از بازگو کردن آنچه که اتفاق افتاده بود،‌ از ایشان پرسیدم که نظر جنابعالی در این خصوص چیست که ایشان نیز از من سوال کردند که نظر خود شما چیست؟ بنده عرض کردم برای اینکه فضاسازی نشود و اینگونه القا نکنند که سابقه رفاقت بنده با جنابعالی در رسیدگی به پرونده اثرگذار بوده است، بنده مخالف نگارش نامه هستم که رهبر انقلاب نیز با این نظر موافقت کردند.»

او در زمان درگذشت پدرش از زندان به مرخصی آمد و بعد از مدتی برای ادامه دوران محکومیت به زندان بازگشت.

منتقد آقای دکتر

یاسر هاشمی متولد ۵ مرداد ۱۳۵۰ در تهران است. رییس دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد و رئیس دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.

یاسر هاشمی کوچک‌ترین فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی است. وی تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان نیکان و تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه تهران و علم و صنعت گذرانده و دارای مدرک فوق لیسانس MBA از دانشگاه علم و صنعت است. یاسر هاشمی در زمان ریاست محمد دادکان بر فدراسیون فوتبال مشاور اقتصادی فدراسیون فوتبال بود. نام وی در سال ۱۳۹۲ به عنوان یکی از کاندیداهای تصدی وزارت ورزش و جوانان در کابینه حسن روحانی مطرح شد.

یاسر تا قبل از درگذشت پدر تلاش می کرد تا مانند فائزه و مهدی تحرکاتی نداشته باشد که توجه سیاسیون را به خود جلب نکند اما بعد از درگذشت پدر و خصوصا تغییر و تحولات در دانشگاه آزاد، تغییراتی در این رویه خود داده است. یاسر نقدهایی به شیوه عملکرد علی‌اکبر ولایتی در دانشگاه آزاد داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha