وی با بیان اینکه بسیاری از این میراث و تواناییها در گذشته به فراموشی سپرده شده بود، افزود: امروز در استان توانستیم 12 صنعت دستی و هنری استان که منسوخ شده بود را احیا کنیم و در شهرستان ملایر علاوه بر صنعت مبل و منبت، مرواریدبافی نیز باید تقویت و احیا شود.
نیکبخت با تأکید بر اینکه همدان با دارا بودن بزرگان، علما، هنرمندان و مردم شایسته سرآمد دیگر استانهای کشور از نظر صنایع دستی و گردشگری است، عنوان کرد: توانستیم سفال لالجین را به ثبت جهانی و مبل و منبت ملایر را به ثبت ملی برسانیم و تویسرکان نیز بهزودی نشان جغرافیایی مبل و منبت را دریافت میکند.
وی خاطرنشان کرد: با برگزاری این جشنواره ملایریها میتوانند استعداد استان و شهرستان را برای پذیرش گردشگران به مردم نشان دهند و بگویند استان همدان در واقع گنجی برای سرمایهگذاری است.
فرماندار ویژه ملایر نیز با اشاره به اینکه شهرستان ملایر، شهری شناخته شده در جغرافیا و تاریخ کشور است، اظهار کرد: این رخداد مهم که امیدواریم منشأ رخدادهای درونی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی فزآیندهای در آینده باشد، افق جدیدی برای شهرستان باز کرده است و با توجه به تبلیغات رسانهای گسترده به این جایگاه خواهیم رسید.
عبدالعظیم رضایی افزود: ثبت ملی منبت ملایر در سال اقتصاد مقاومتی و در سالی که تولید و اشتغال سرفصل فعالیتهای دولت است، اقدامی ماندگار و تاریخی برای شهرستان خواهد شد.
وی از برگزاری دورههای آموزشی در زمینههای طراحی، دکوراسیون داخلی و اقلام زینتی در سطح شهرستان ملایر خبر داد و خاطرنشان کرد: علاوه بر مبل و منبت با چنین آموزشهایی میتوانیم گامی موثر برای توسعه اشتغال برداریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در جمع مردم ملایر با اشاره به اینکه ظرف یکسال لالجین به عنوان شهر جهانی سفال و ملایر به عنوان شهر ملی مبل و منبت معرفی شد، گفت: موضوع ثبت شهرهای ملی و جهانی ابتکاری قابل ستایش در دولت تدبیر و امید بود که این افتخار نصیب استان همدان شد.
علی مالمیر همدان و اصفهان را دو استانی معرفی کرد که هم دارای شهر ملی و هم شهر ثبت جهانی هستند با این تفاوت که استان همدان این دو عنوان را به صورت متوالی و ظرف یکسال کسب کرده است.
نظرات