عبدالله ناصری در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی از عملکرد جریان اصلاح طلبی در چند سال اخیر با بیان اینکه عملکرد شورای سیاستگذاری را در مجموع موفق میدانم اظهار کرد: عملکرد این شورا موجب موفقیت کامل اصلاح طلبان در انتخابات شوراها و مجلس شد.
وی در ادامه افزود: شورای سیاستگذاری نهادی نوپا است که برای انتخابات 94 با تقاضای احزاب و شخصیتهای اصلاح طلب از رهبر جریان اصلاحات شکل گرفت. به هر حال شورای سیاستگذاری همانند هر تشکیلاتی دارای نقاط قوت و ضعف است که باید نقاط قوت تقویت شده و نقاط ضعف آسیب شناسی شود که البته این آسیب شناسی آغاز شده است. برخی انتقاداتی که به شورای سیاستگذاری مطرح میشود مبالغه آمیز است اما برخی انتقادها بر روش تنظیم لیستهای انتخاباتی وارد است که البته خروجی این لیست ها در انتخابات مجلس و شوراها موفقیت صد در صدی بوده است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین با اشاره به اینکه نقاط ضعفی که توسط اعضای شورای سیاستگذاری مطرح میشود باید بررسی شود، خاطر نشان کرد: جریان اصلاحات و اصولگرایان معتدل که از جریان عمومی خود منشعب شدهاند و از سال 92 در کنار جریان اصلاحات، موجب شکل گرفتن دولت تدبیر و امید شدهاند، براساس شرایط کشور در مطالبات خود بازنگری کردهاند. هر دو جریان واقع بین شدهاند و یک ائتلاف فراگیر را براساس واقعیات کشور ایجاد کردند. این سیاست و رویکرد اصلاح طلبان و اصولگرایان معتدل را گامی به جلو می دانم که برای کشور مفید است.
ناصری درباره ضعفهای جریان اصلاحات نیز تصریح کرد: من نقاط ضعف را همان نقاط ضعف تاریخی میدانم که اصلاح طلبان نتوانستند به سمت آرمان مطلوب خود که تشکیل حزب فراگیر است، حرکت کنند. امیدوارم هر دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا به این جهت حرکت کنند و دو حزب فراگیر در کشور تشکیل شود.
وی ادامه داد: تکثر احزاب یک واقعیتی است که در درون جریان اصلاحات وجود دارد. این احزاب متناسب با دامنه فعالیت و تاثیرگذاری خود مطالبات خود را در زمانی که جبهههای فراگیر شکل میگیرد، مطرح میکنند.
این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا تشکیل شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان به دلیل ضعف جریان اصلاحات را اختلاف داخلی آنها نبوده است گفت: این شورا پس از انتخابات سال 92 و با تقاضای احزاب و شخصیتهای اصلاح طلب شکل گرفت تا روند موفقیت در انتخابات 92 ادامه یابد. احزاب همچنین مطالبهای داشتند که دستاوردهای خوبی هم به دست آمد و حتی جریان اصولگرا هم جمنا را تشکیل دادند. به هر حال شرایط تخریب در کشور به گونه ایست که این تشکلها را اقتضا می کند. جامعه مخاطب هم این ائتلافهای فراگیر را می پسندد.
این عضو بنیاد باران درباره وضعیت جریان اصولگرا هم اظهار کرد: اصولگرایان با استفاده از تجربه اصلاح طلبان جمنا را تشکیل دادند اما عقبه مدبرانه جمنا ضعیف بود و نتوانست همه احزاب و گرایشهای اصولگرایی را همراه کند. نقطه قوت شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان این بود که با همه دلخوریها و انتقادات اصلاح طلبان، همه براساس ضرورت و نیاز کشور کنار هم قرار گرفتند، ولی این اتفاق در جمنا رخ نداد و مثلا حزب موتلفه در داخل جمنا قرار نگرفت.
ناصری در پایان گفت: شرایط تحزب در کشور حکم میکند تا زمانی که ا حزاب فراگیر بزرگ در کشور وجود ندارد، همین روند فعالیت جبههای ادامه یابد و جبههها با رعایت اصول اخلاقی و تبلیغاتی کار خود را ادامه دهند.
انتهای پیام
نظرات