• یکشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 96061206957
  • خبرنگار : 71571

توضیح رییس مرکز وکلا و کارشناسان قوه‌ قضائیه درباره جذب وکیل

توضیح رییس مرکز وکلا و کارشناسان قوه‌ قضائیه درباره جذب وکیل

رییس مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه‌ قضاییه گفت: یک ماده قانونی نیست که تایید می کند ما می توانیم آزمون وکالت را برگزار کنیم. مرکز وکلا و کارشناسان قوه‌ قضائیه کارش این است که وکیل و کارشناس بپذیرد و به همین منظور تاسیس شده است.

عبدالرضا مومنی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه اکثر فارغ‌التحصیلان و حقوقدانان با برگزاری آزمون از طریق مرکز مشاوران موافق هستند، اظهار کرد: این افراد موافق هستند تعداد جذب برای وکالت افزایش پیدا کند. مطلب دیگر اینکه یک ماده قانونی نیست که تایید می کند ما می توانیم آزمون وکالت را برگزار کنیم. مرکز وکلا و کارشناسان قوه‌ قضائیه کارش این است که وکیل و کارشناس بپذیرد و به همین منظور تاسیس شده است.

وی عنوان کرد: این مرکز وکیل و کارشناس می پذیرد و آنها را تربیت می کند و به آنها آموزش می‌دهد و پس از اطمینان از توانایی آنها برای آنها پروانه وکالت و کارشناسی صادر می کند. ضمن اینکه در بند چ ماده 88 برنامه ششم توسعه صراحتا با ذکر نام مرکز وکلا و کارشناسان قوه‌ قضائیه نمایندگان مجلس مصوب کردند که این مرکز باید هر سال 30 درصد از سهمیه پذیرش خود را به ایثارگران و جانبازان اختصاص دهد.

مومنی تصریح کرد: این مطلب تلویحا به معنای برگزاری آزمون است تا بتوانیم ظرفیت را بپذیریم؛ بنابراین به عنوان دلیل حتی در سال گذشته هم در برنامه ششم توسعه تایید شد این مرکز می تواند در امر پذیرش وکیل و کارشناس اقدام کند.

رییس مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه‌ قضاییه با بیان اینکه علاوه بر ماده 187 برنامه سوم توسعه و اصول قانون اساسی رئیس قوه‌ قضائیه می تواند هر تشکیلاتی که برای پیشبرد امور قضایی لازم است را ایجاد کند، اظهار کرد: این مرکز یکی از این تشکیلات است. بند چ ماده 88 برنامه ششم توسعه هم دلیلی است مضاعف بر دلایل دیگر که این مرکز می تواند این کار را انجام دهد؛ بنابراین حرف های افراد معدودی که با آن مخالفت می کنند نمی تواند دلیل بر رد اهمیت مرکز برای پذیرش وکیل و کارشناس باشد.

وی در پاسخ به این سئوال که با توجه به افزایش وکیل در جامعه که مد نظر مرکز مشاوران هست، چرا دو نماینده دستگاه قضایی در شورایی که در خصوص ظرفیت وکلا در جامعه اعلام نظر می کنند، درباره افزایش ظرفیت مورد نیاز اقدامی نداشته‌اند؟ گفت: در آنجا مدیریت در دست خود کانون‌هاست. کانون ها اعلام می کنند ما این میزان وکیل نیاز داریم و مسئولان هر استان به دلیل اینکه شاید دقیق در جریان مسائل کلی نباشند، با آنچه که کانون ها اعلام می کنند، موافقت می‌کنند، در حالی که پذیرش وکیل یک امر کلی و کشوری است که باید امور زیادی را برای پذیرش مدنظر قرار داد.

مومنی تعداد پرونده‌هایی که در محاکم در جریان رسیدگی است و همچنین تعداد فارغ التحصیلان رشته حقوق که روز به روز در حال افزایش است را از دلایل اهمیت جذب بیشتر وکلا دانست و خاطرنشان کرد: نزدیک به 15 میلیون پرونده جریانی داریم که برای همین نسبت و تقاضای شان تعداد وکلای ما کافی نیست. تعداد فارغ التحصیلان رشته حقوق نیز روز به روز در حال افزایش است و تقاضای این افراد این است که حداقل بتوانند وکالت انجام دهند.

رئیس مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه‌ قضائیه در پایان عنوان کرد: قراردادها و بسیاری از مسائل حقوقی دیگر هستند که ایجاب می کند تعداد وکلا افزایش پیدا کند. نمی توان این اقتضائات را کنار گذاشت و فقط به خواسته‌های مادی و صنفی یک قشر توجه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha