محمدجواد حقشناس در گفتوگو با ایسنا، درباره لحن سخنان دیشب رئیسجمهور در صداوسیما اظهار کرد: در تمام دنیا اقتضائات عرصه انتخابات با دوران پس از آن متفاوت است. روشها، لحن گفته ها و رویکردها در دوران انتخابات با زمانی که یکی از رقبا پیروز شود و در جایگاه مسئولیت قرار بگیرد، فرق دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه اتخاذ گفتمان رقابتی یکی از اقتضائات رقابت در دوران انتخابات است، افزود: تهییج افکار عمومی، بیان نقد بی پرده و صریح رقیب و پاسخ های غیرمتعارف به نقدهای غیرمتعارفی که مطرح میشود در دوران انتخابات رخ می دهد. هدف فضای انتخاباتی هم پیروزی در این رقابت بوده و مدت آن هم کوتاه است و رفتارهای رقابتی حرف اول را می زند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: وقتی انتخابات تمام میشود فرد پیروز باید موقعیت خود را برای حداقل 4 سال تنظیم کند. در این شرایط دیگر رقیبی و جود ندارد و حتی ممکن است رقیب مقام شناخته شدهای در نظام باشد. رئیسجمهور همان مسئولیتی که نسبت به همه شهروندان دارد در قبال رقیب دوران انتخابات هم دارد.بنابراین رویکرد دوران پس از انتخابات با پیش از آن متفاوت است و رئیسجمهور باید دنبال هماهنگی و انسجام با سایر قوا باشد. انتظار به جایی نیست که صحبتهای دوران انتخابات پس از آن دوره هم مطرح شود.
حقشناس با اشاره به اینکه به نظر من صحبتهای دیشب رئیسجمهور همان صحبتهایی مورد انتظار بود، گفت: من انتظاری جز این از رئیسجمهور نداشتم. روحانی تلاش کرد که سایر قوا را در کنار خود داشته باشد. عقلانیت هم حکم می کند که اکنون همه دنبال همکاری جمعی و کم کردن تنشها در داخل کشور و مصالحه و همکاری در عرصه بینالمللی و با کشورهای همسایه باشیم تا مشکلات کشور که مهمترین آن مشکلات اقتصادی است حل شود.
وی در پایان اظهار کرد: حل مشکلات فعلی کشور از جمله مشکلات اقتصادی، اجتماعی یا زیست محیطی به تنهایی از دست دولت بر نمیآید و قطعا به کمک دستگاههای حاکمیتی از جمله مجلس، قوهقضائیه، صداوسیما ونهادهای نظامی و همچنین احزاب و سازمانهای مردم نهاد نیاز است تا کشور به استانداردهای مناسب در حوزه های مختلف دست یابد.
انتهای پیام
نظرات