• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۳۹۶ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96060804631
  • خبرنگار : 71129

درخواست چاووش‌اوغلو برای راه حلی دائمی درباره روهینجا

درخواست چاووش‌اوغلو برای راه حلی دائمی درباره روهینجا

وزیر خارجه ترکیه گفت، مسلمانان روهینجا در میانمار تحت پیگرد و سرکوب نظام‌مند قرار دارند و این وضعیت نیاز به یک راه حل دائم دارد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه حریت، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در یک نشست خبری مشترک با محمد آصم، همتای اهل مولداوی خود در آنکارا تلفات گسترده غیرنظامیان ناشی از حملات نیروهای امنیتی میانماری علیه شبه نظامیان روهینجایی در غرب این کشور را به شدت محکوم کرد.

روز دوشنبه، سخنگوی شورای اروپایی روهینجا اعلام کرد که ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مسلمان روهینجایی در غرب میانمار و ناشی از حملات نیروهای امنیتی این کشور کشته شدند و آن را "نسل‌کشی آرام" توصیف کرد.

چاووش‌اوغلو ادامه داد: در گذشته، حملات جدی علیه روهینجایی‌ها در میانمار صورت گرفته اما مشکل سیستماتیک است. برادران و خواهران روهینجایی ما به شدت تحت فشار، سرکوب و پیگرد قرار دارند.

وی تاکید کرد که کشورهای منطقه نقش مهمی را در حل این مشکل دارند و اندونزی و مالزی در حمایت از این افراد نقش به سزایی داشته‌اند.

وزیر خارجه ترکیه از جامعه بین‌الملل و کشورهای اسلامی خواست تا نسبت به این رفتار غیرانسانی حساس‌تر عمل کنند و ادامه داد:‌ ما از تمامی کشورهای مسلمان و رهبران آنها می‌خواهیم تا به این مساله رسیدگی کنند. ما نباید نسبت به این مساله ساکت بنشینیم. باید هشدارهای لازم به دولت میانمار داده شود. تمامی نهادهای وابسته به سازمان ملل، آژانس آوارگان و سازمان بین‌المللی برای مهاجرت باید اقداماتی لازم و جدی را در این باره بردارند.

در همین حال، سازمان "جنبش حقوق بشر و جنبش عدالت ترکیه" نیز از دولت میانمار خواست تا نسل کشی در استان راخین واقع در غرب این کشور را که مامن مسلمانان روهینجایی است، متوقف کند و در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ نسل کشی در راخین باید سریعا متوقف شود و افرادی که در این اقدام دخالت داشتند، باید هرچه سریعتر مجازات شوند.

این سازمان مردم نهاد ترکیه‌ای در ادامه بیانیه خود آورده است که مسلمانان روهینجا هدف خشونت‌های سیستماتیک دولت میانمار قرار گرفته‌اند. همچنین براساس شواهد، هنوز هم شکنجه و نسل کشی در این منطقه ادامه دارد.

این سازمان مردم نهاد از سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی و تمامی سازمان‌های بین المللی خواست تا نسل کشی و شکنجه را در راخین متوقف کنند.

بنیاد کمک‌های بشردوستانه ترکیه نیز قرار است کمپین کمک رسانی را برای مسلمانان روهینجایی به راه بیندازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha