• دوشنبه / ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 96053018796
  • خبرنگار : 71480

جهانگیری: میراث فرهنگی یکی از بزرگترین عوامل بقا و اقتدار کشور است

جهانگیری: میراث فرهنگی یکی از بزرگترین عوامل بقا و اقتدار کشور است

معاون اول رئیس جمهور گفت: اگر دنبال رشد پایدار ، ایجاد اشتغال مولد، اقتصاد مقاومتی ، سرمایه گذاری و رونق و توسعه پایدار متوازن و منطقه‌ای هستیم باید به مقوله ی گردشگری به صورت جدی توجه کنیم.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز در مراسم تودیع زهرا احمدی پور و معارفه علی اصغر مونسان روسای سابق و جدید سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی  و گردشگری با اشاره به اینکه دغدغه اصلی من توسعه ایران است اظهار کرد: میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری می‌تواند یکی از عوامل مهم توسعه ایران باشد.

وی در ادامه  افزود: امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که هر روز  دستخوش تحولات جدی است. امروز دیگر اسمی از دارایی‌های گذشته یک کشور به عنوان مزیت فعلی آن برده نمی‌شود. و دارایی‌های کشور جدید شده است. بنابراین ما ناگزیریم ببینیم از امکاناتی که در اختیار داریم چگونه می‌توانیم منابع جدید ایجاد کنیم.

جهانگیری خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی یکی از بزرگترین عوامل بقا و اقتدار کشور است. کشوری که از پشتوانه تاریخی و تمدنی قوی برخوردار است در دنیا اقتدار دارد چه میراث فرهنگی ملموس وچه ناملموس شرایطی را برای ما فراهم کرده که ما باید از آن استفاده کرده و به دنیا نشان دهیم که در گذشته چه بوده‌ایم و اکنون چه  هستیم.

وی تاکید کرد: میراث فرهنگی نه تنها در گذشته مانده، بلکه امروز و آینده بشری به میراث فرهنگی وصل است. باید فهم درستی از این موضوع داشته و به درستی از آن برای توسعه کشور استفاده کنیم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان این که تنوع اقلیمی و جغرافیایی نعمت خوبی برای کشور فراهم کرده است گفت:‌از این نعمت در کنار تمدن و فرهنگ ایرانی می‌توانیم به عنوان سرمایه استفاده کرده و آینده ایران را تثبیت کنیم. اگر به این بخش توجه کافی داشته باشیم درآمد بیشتری از نفت برای کشور خواهد داشت.

وی ادامه داد: هر سه موضوع میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در این راستا اهمیت بسیاری دارد، اما در این زمینه دو چالش فرا سازمانی و درون سازمانی داریم. در حوزه ی چالش‌های فراسازمانی هنوز در حوزه‌ی حاکمیت همه شرایط برای سهم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فراهم نیست  و هر کس سهم خود را دارد. در حالی که باید در این سه حوزه به سهم مشترکی رسید. در حوزه‌ی چالش درون سازمانی نیز با این که 13-14 سال از عمر سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری به شکل جدید می‌گذرد، اما هنوز احساس می‌شود میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اجزای یک پیکر نیستند. شاید تغییر مکرر روسای این سازمان موجب این اتفاق شده است. با این وجود  هر سه این بخش‌ها جزء اولویت‌های اصلی دولت دوازدهم برای اشتغال و توسعه است. ما باید گردشگر جذب کنیم، کشورهایی که طرف تعاون هستند ارتباط خوبی برقرار کنیم و موانع  زیر ساختی و فرهنگی و ساختاری و سازمانی را برطرف کنیم و  به بخش خصوصی دراین حوزه میدان دهیم.

وی در ادامه با بیان این که خانم احمدی‌پور یک مدیر شایسته و پرتلاش و پاک دست  که به خوبی در این سازمان درخشید بود تصریح کرد: حتما باید فرصتی را برای زنان کشور فراهم کنیم. کشور نمی‌تواند نسبت به نیمی از جمعیت خود به راحتی عبور کند. یکی از اصلی‌ترین جهت‌گیری‌های دولت دوازدهم استفاده از زنان در مدیریت کلان کشور است. در شورای عالی اداری یکی دو ماه بیشتر نیست که تصمیم گرفته شده تا  پایان برنامه ششم و توسعه سهم زنان در موجودیت کشور از 22 درصد به 30 درصد افزایش یابد.

جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه مونسان ازمدیران موفق  کشور است گفت: وی در سمت‌های پیشین خود کارنامه موفقی دارد و برای سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری فرصت جدیدی فراهم شده تا با مدیریت مونسان دوره‌ی جدیدی را آغاز کند.

معاون اول رئیس جمهوردر بخش دیگری از اظهارات خود با تشکر از مجلس به خاطر رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رییس جمهور خاطر نشان کرد: روند رای اعتماد نمایشی ازدموکراسی ، آزادی و اخلاق مداری نشان داده شده است. انصافا نقدها جدی و اخلاقی مطرح شد و به مسائلی که نیاز نبود در جلسات علنی مطرح شود ، پرداخته نشد. در این روند به مسائل کاری حوزه ی مدیریتی رسیدگی شد و در نهایتا مجلس رای خوبی به وزرا داد.البته واقعا به این همکاری و انسجام نیاز بود، زیرا چالش‌های جدی پیش روی کشور در حوزه های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی ، سیاست خارجی و اجتماعی وجود دارد که از آنها حتی به عنوان ابر چالش یاد شده است.

وی ادامه داد: ما این مشکلات را به  محضر رهبر انقلاب هم مطرح کرده‌ایم و معتقدیم نمی‌توانیم به سادگی از کنار این مشکلات عبور کنیم. از سویی مطالبات مردم هم جدی  و زیاد است و رئیس جمهور هم به صورت جدی دنبال تحقق وعده‌های خود است.

جهانگیری همچنین با اشاره به اینکه دولت دوازدهم راه سخت و پیچیده ای دارد که به تنهایی نمی‌تواند آن را طی کند گفت: مشکلات دولت مشکلات همه کشور است. قبول دارم که نهایتا دولت و مجلس باید این مشکلات را حل کنند، اما ما در کشور به انسجام و تفاهم ملی نیاز داریم. همه مدیران با هر جهت گیری باید به کشور کمک  کرده و فضا هم برای کمک کردن آن فراهم باشد.دولت دوازدهم وظیفه دارد پیش گام تفاهم و عزم ملی شود. من خوشبین هستم که می‌توانیم با حمایت رهبری ، پشتیبانی ملت و همکاری همه ارکان نظام این راه را به پیش ببریم.

جهانگیری در پایان اظهار کرد:‌رئیس جمهور به تمام وزرا و دستگاه‌ها پیوستی داد و اولویت‌های کشور را مشخص کرده و وزرا و روسای سازمانها باید برنامه‌های عملی برای اجرای  این اولویت‌ها را تهیه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha