به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه دیلی میل، این کشتی جاسوسی آمریکایی به نام کشتی یو اس اس پوئبلو در ژانویه ۱۹۶۸ از سوی کره شمالی تصرف شد و این اتفاق بحرانی را همزمان با جنگ سرد میان بلوکهای شرق و غرب در پی داشت که حتی به تهدید حمله هستهای علیه حکومت کیم ایل سونگ انجامید.
در آن زمان این کشتی جاسوسی آمریکایی مشغول جاسوسی علیه فعالیتهای زیردریاییهای شوروی و سیگنالهای کره شمالی بود که بنا به اعلام نیروی دریایی آمریکا از جانب پیونگ یانگ در آبهای بینالمللی به تسخیر درآمد.
در سال ۱۹۶۸ این کشتی آمریکایی و خدمهاش به اسارت کره شمالی درآمدند و تنها کشتی نیروی دریایی آمریکاست که هنوز به طور رسمی از آن به عنوان یک کشتی در حال ماموریت که به اسارت درآمده یاد میشود.
حکومت کره شمالی در حال حاضر از آن به عنوان یک موزه برای تبلیغات ضد آمریکایی در محل رودخانه پوتونگ در شهر پیونگ یانگ استفاده میکند.
بحران مربوط به کشتی پوئبلو تا همین هفتههای اخیر شدیدترین بحران و تنش میان حکومت کره شمالی و آمریکا محسوب میشد که در سال ۱۹۶۸ تحت الشعاع جنگ ویتنام قرار گرفت.
خدمه و کاپیتان این کشتی مورد ضرب و شتم و شکنجه از سوی کره شمالی قرار گرفتند و حکومت کره شمالی گفته بود که این خدمه را در مقابل کاپیتان که به جاسوسی اعتراف کرده، اعدام خواهد کرد.
۱۱ ماه بعد از تصرف این کشتی از سوی کره شمالی خدمه آن بعد از مذاکراتی مفصل میان دو کشور آزاد شدند.
آزادی این خدمه بعد از آن انجام شد که آمریکا اقدام به عذرخواهی کرده و در بیانیهای کتبی گفت: کشتی یو اس اس پوئبلو جاسوسی میکرده است.
بحران هفتههای اخیر میان دولت دونالد ترامپ و حکومت کیم جونگ اون نیز تا حدی شبیه به بحران به وجود آمده در سال ۱۹۶۸ است.
انتهای پیام
نظرات