به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه یو.اس.ای تودی، سخنگوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در این باره به خبرنگاران گفت: صحنههایی که در آن راهپیمایی افراط گرایان جناح راستی حضور داشتند، کاملا زننده است؛ نژادپرستی عریان، ضد یهود بودن و تنفر و انزجار در تمامی این راهپیمایی دیده میشود. چنین تصاویر و شعارهایی واقعا منزجر کننده هستند چون با اهداف سیاسی ما مغایر است. مرکل از افرادی که به صورت صلحآمیز با دیدگاههای تهاجمی راست افراطی مخالفت میکنند، حمایت میکند.
ترزا می، نخست وزیر انگلیس نیز در توئیتر خود با انتقاد شدید از این درگیریها و راهپیمایی در شارلوتویل نوشت: فکر و دعای ما با مردم در شارلوتویل است. انگلیس در کنار آمریکا در مقابل نژادپرستی، انزجار و خشونت ایستاده است.
جرمی کوربین، رهبر حزب اپوزیسیون کارگر انگلیس نیز مراتب اعتراض خود را نسبت به درگیریها در این شهر واقع در ویرجینیا ابراز داشت و در حساب توئیتری خود نوشت: فکرم پیش کسانی است که در این درگیری کشته و زخمی شدند. ما در کنار آنها در مقابل نژادپرستی و انزجار ایستادهایم.
کانادا نیز که چندین سال است با جرایم مرتبط با انزجار دست و پنجه نرم میکند، به شدت از این رخدادها انتقاد کرد و جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور خشونتهای روز یکشنبه در آمریکا را محکوم کرد.
وی در پیامی توئیتری نوشت: ما میدانیم که کانادا در مقابل خشونتهای نژادپرستانه مصون نیست. ما این مساله را محکوم میکنیم و حمایت خود را از قربانیان شارلوتویل اعلام میکنیم.
نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند نیز به خصوص گروههای نئونازی در تظاهرات را هدف قرار داد و در توئیتر نوشت: هیچ همبستگی میان نازیهایی که انزجار را گسترش میدهند و آنهایی که دست به راهپیمایی علیه این افراد میزنند تا از نژادهای مختلف دفاع کنند، وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات