• دوشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96051609433
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

/هویت جهادی، 37 سالگی خودباوری و بالندگی/

آموزش کسب و کارهای نوپا از دبیرستان شروع شود

آموزش کسب و کارهای نوپا از دبیرستان شروع شود

استارتاپ‌ ایده‌ای است که با هزینه منابع و ریسک اندک از یک کسب و کار کوچک به رشد و تکامل می‌رسد، این ایده‌ها توسط افراد نخبه که معمولا از دانشجویان هستند منشا می‌گیرد، اما در نخستین جشنواره بین‌المللی فناوری‌های نوین شهری که در اصفهان برگزار می‌شود، این بار دانش‌آموزان نخبه این استان هستند که به جمع استارتاپ‌ها می‌پیوندند تا قبل از ورود به فضای آکادمیک، دانش را به ثروت تبدیل کرده و پیرو سخنان مقام معظم رهبری گره‌ای از مشکلات اقتصادی بگشایند.

محمدصادق بیجندی، معاون جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص برگزاری رویداد جشنواره و نمایشگاه فناوری شهری، اظهار کرد: مجموعه رویدادهای کارآفرینی در حوزه‌های مختلف با توجه به توانمندی‌ افراد و نیازهای یک منطقه و پتانسیل موجود در جهاد دانشگاهی تعریف شده است، در این رویدادها استعدادهای مختلف شناسایی و به سمت کانون‌های شکوفایی خلاقیت، مراکز رشد و پارک علم و فناوری هدایت می‌شوند.

بیجندی افزود: در اکوسیستم کارآفرینی جهاد دانشگاهی از مرحله ایده تا تولید محصول همراه با یک استارتاپ پیش می‌رود و افراد را مورد حمایت قرار می‌دهد.

وی با اشاره به خلاقیت و نوآوری جوانان، تصریح کرد: اگر این افراد هدایت نشوند، ممکن است خلاقیت و نوآوری به نتیجه مطلوب نرسد. خلاقیت و نوآوری زمانی محقق می‌شود که همراه با آموزش صحیح، هدایت و مشاوره باشد.

رییس سازمان تجاری‌سازی و فناوری اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی در پاسخ به این پرسش که چه ایده‌هایی می‌تواند به استارتتاپ تبدیل شوند، گفت: زمانی که یک فرد به یک ایده فکر می‌کند، هم‌زمان با او در دنیا 17 نفر دیگر نیز به آن ایده فکر می‌کنند. ایده زمانی به محصول تبدیل می‌شود که همراه با فرایندهای برنامه‌نویسی، دریافت مشاوره، جمع‌آوری اطلاعات و ... باشد.

بیجندی در خصوص تجاری‌سازی فناوری‌ها تصریح کرد: تجاری‌سازی در تمام کشور موضوعی جدید است، اما با حمایت‌های معاونت علمی‌وفناوری ریاست ‌جمهوری و برنامه‌هایی که در جهاد دانشگاهی برگزار شده است، در چند سال اخیر توجه بسزایی به بحث تجاری‌سازی شده است.

وی گفت: شرکت‌های زیادی وجود دارند که در زمینه تجاری‌سازی موفق نیستند، این شرکت‌ها دارای ایده‌های خوب و برنامه‌ریزی مناسبی بوده‌اند، اما بازار هدف را به درستی شناسایی نکرده‌اند، جهاد دانشگاهی حلقه میان ایده و بازار را بررسی می‌کند تا شرکت‌ها و استارتاپ‌ها در زمان ارائه محصول دچار مشکل نشوند.

معاون جهاد دانشگاهی در خصوص برگزاری این رویداد برای مقطع دبیرستان، اظهار کرد: بیشتر رویدادهای کشور مختص دانشجویان یا افراد آزاد است و توجه زیادی به دانش آموزان نمی‌شود، در حالی که ورودی دانشگاه‌های کشور از آموزش و پرورش است. اگر بتوانیم ادبیات و مفاهیم رویداد استارتاپ و کسب و کارهای نوپا را در دبیرستان آموزش و به دانش‌آموزان جهت دهیم، در دانشگاه‌ها اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.

محمد نیلفروشان، رییس مرکز جشنواره فناوری‌های نوین شهری نیز با اشاره به توانمندی بالای شرکت‌کنندگان این جشنواره اظهار کرد: باید با تلاش و کوشش جمله "ما می‌توانیم  را"، به منصه ظهور بگذاریم، جشنواره‌ برگزار شده فرصت مناسبی برای دانش آموزان است.

محمد نیلفروشان با اشاره به تصادفات جاده‌ای و مشکلات گاردریل‌ها از جمله قطع شدن دست و پای افراد در هنگام تصادف، افزود: در این جشنواره نرده‌های کامپوزیتی ارائه شده است که هم ایمن‌تر هستند و هم مشکلات گاردیل‌ها را ندارند، افراد در استارتاپ‌ها باید برای مشکلات موجود در جامعه بیندیشند و راه حل‌های جدید ارائه دهند.

وی با بیان اینکه مشکلات کشور با حضور جوانان حل می‌شود، گفت: سه نوجوان به دفتر او مراجعه کرده و با مطرح کردن توانایی ساخت پهپاد برای آتش‌نشانان، درخواست کمک کرده‌اند. به این منظور برای کمک به آنان جلسه‌ای را با مدیر آتش‌نشانی برگزار کردیم تا آن نوجوانان بتوانند طرح خود را ارائه دهند.

مشاور شهردار اصفهان تصریح کرد: از پهپاد طراحی و ساخته شده توسط این نوجوانان رونمایی شد که این پهپاد قادر به حمل 20 کیلو بار است، در حوادث آتش‌سوزی‌ اگر خودروی آتش‌نشانی ظرف 20 دقیقه به محل حادثه برسد، این پهپاد در مدت زمان دو دقیقه به محل حادثه می‌رسد.

نیلفروشان با اشاره به شعار اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد ریاضتی نیست، اقتصاد مقاومتی به معنای مرزشکن بودن است، به این معنا که تکنولوژی کشور در تمام جهان خواهان داشته باشد و جوانان‌ ما در دنیا دارای اعتبار باشند.

در ادامه وجیهه لوح موسوی، معاون فناوری و هوشمندسازی آموزش و پرورش اظهار کرد: این جشنواره نخستین تجربه آموزش و پرورش در استارتاپ‌ است، دانش‌آموزان تیزهوشی که دارای طرح هستند در این جشنواره شرکت کردند، اما از قبل هدفمند نبودند و کسی از آنها حمایت نکرده است.

لوح موسوی افزود: خوشحالیم که با مفهوم استارتاپ آشنا شدیم و توانستیم شاهد رشد و تقویت طرح‌های دانش آموزان در این جشنواره باشیم و دانش‌آموزان این تجربه را کسب کنند که قبل از این که وارد دانشگاه شوند به اهداف خود برسند.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش پتاسیل‌های زیادی در زمینه استارتاپ دارد و اگر بتوانیم این زمینه را از دانشگاه به آموزش و پرورش منتقل کنیم، می‌توانیم در پایان هر هفته با برگزاری استارتاپ‌ به بهبود و تقویت ایده‌های دانش‌آموزان کمک کنیم.

به گزارش ایسنا، اولین نمایشگاه و جشنواره فناوری‌های نوین شهری از 13 تا 15 مرداد ماه به مدت سه روز در نمایشگاه بین‌المللی پل شهرستان برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha