یدالله کسایی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در طول سال در معاونت پیشگیری از وقوع جرم طرحهایی برای پیشگیری از وقوع و یا کاهش جرائم اجرا میشود و امسال یکی از این طرحها، طرح جمعآوری محکومان متواری است.
وی با بیان اینکه اهمیت اجرای حکم بر کسی پوشیده نیست و خروجی تمام اقدامات دستگاههای قضایی، دادسراها، دادگاهها، حکمی است که صادر میشود افزود: تا زمانی که حکم اجرا نشود ما نمیتوانیم بگوییم و ادعا کنیم اقدامات نتیجهبخش بوده و برای جامعه سودی داشته است.
کسایی خاطرنشان کرد: اقدامات بدون اجرای حکم ابتر است و کار ابتر سود و نتیجه خاصی ندارد و در این راستا طرح جمعآوری محکومان متواری در دستور کار قرارگرفته و هدف از این مهم که محل اختفای محکومان متواری که وظیفه دستگاههای امنیتی و انتظامی بوده شناسایی شود و پس از آن اقدامات لازم برای دستگیری صورت گیرد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام تصریح کرد: هر ساله حداقل باید ۵ درصد احکام مربوط به محکومان متواری را اجرا کنیم و این مهم در دستورالعمل محکوم متواری تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه محکوم متواری فردی است که به علت ارتکاب جرم به مجازات قطعی محکوم شده و بعد از شناسایی و یا دستگیری دوباره متواری شده است یا محکومی است که در حین محکومیت حبس از مرخصی استفاده کرده و بعد از پایان مرخصی دیگر به زندان برنگشته است، افزود: علاوه بر این اساساً محکوم متواری کسی است که دستگیر نشده و به صورت غیابی رأی نهایی لازم الاجرا در مورد وی صادر شده و تاکنون محل اختفای وی شناسایی و یا دستگیر نشده است.
کسایی ادامه داد: در این طرح، جامعه هدف محکومان متواری دستگیر نشده است. در این طرح هفت نهاد دادستانی، نیروی انتظامی، اداره اطلاعات، بسیج، سپاه، سازمانهای مردمنهاد و رسانهها برای دستگیری کمک میکنند.
وی گفت: از شهروندان درخواست داریم به جهت انجام وظیفه و رسالت اجتماعی با مراجع انتظامی و امنیتی در جهت شناسایی محل اختفای محکومان فراری همکاری لازم را انجام دهند و از نیرویهای اطلاعاتی و امنیتی تقاضا داریم در این امر به نیروی انتظامی کمک کنند و رسانههای عمومی در امر فرهنگسازی و تقویت انگیزه افراد در این طرح مؤثر واقع شوند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام گفت: در پایان اجرای کامل این طرح اقدامات تشویقی برای افرادی که در این طرح تلاش جدی کنند در نظر گرفته شده و از جمله آن کارت هدیه، تقدیرنامه، درجه تشویقی، مرخصی تشویقی، ارشدیت در نظر گرفته شده و اعتبار آن هم توسط استانداری، دادگستری و نیروی انتظامی تأمین میشود.
وی خاطرنشان کرد: در این رابطه جلسهای در استان تحت عنوان شورای پیشگیری از وقوع جرم با حضور کلیه دستگاههای مرتبط تشکیل شد و قرار شد دادستانیها با بازپرسان لیست محکومان متواری و موانع عدم دستگیری تاکنون را در اختیار نیروی انتظامی و دبیرخانه شورای پیشگیری قرار دهند تا نسبت به اجرا و رفع موانع اقدامات لازم انجام شود.
انتهای پیام
نظرات