• چهارشنبه / ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96051106993
  • خبرنگار : 30057

آنچه در بیست و نهمین المپیاد جهانی کامپیوتر تهران گذشت؛

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در کنار ژاپن، چین و روسیه + تصاویر

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در کنار ژاپن، چین و روسیه + تصاویر

المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 به میزبانی ایران با برتری ژاپن و کسب مقام چهارمی کشورمان به کار خود خاتمه داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، المپیادهای علمی دانش‌آموزی آزمون‌هایی هستند که با هدف شکوفایی و شناسایی استعداد دانش‌آموزان در سطح جهانی برگزار می‌شود. بر این اساس المپیادهای ریاضی، فیزیک، شیمی، کامپیوتر، نجوم و زیست شناسی در سطح جهانی برگزار می‌شوند.

یکی از این آزمون‌های جهانی، المپیاد کامپیوتر است که بیست و نهمین دوره آن با تصویب کمیته بین‌المللی کامپیوتر در ایران برگزار شد. این دوره از رقابت‌ها از 7 مردادماه با آزمون تمرینی آغاز شد.

المپیاد جهانی کامپیوتر (International Olympiad in Informatics) یا IOI یک رقابت برنامه‌نویسی است که سالانه برای دانش‌آموزان دبیرستانی برگزار می‌شود.

اولین IOI در پراوتس بلغارستان در سال ۱۹۸۹ برگزار شد و ایران در سال 1370 اولین تیم خود را برای شرکت در این رقابت جهانی اعزام کرد که کسب مدال‌های رنگارنگ دستاورد تیم‌های ایرانی در این مسابقه علمی بوده است.

سال کشور میزبان رتبه ایران از نظر مدال رتبه ایران از نظر جمع نمره
2000 چین 3 6
2001 فنلاند 11 13
2002 کره جنوبی 10 11
2004 یونان 6 5
2005 لهستان 16 13
2006 مکزیک 10 7
2007 کرواسی 8 9
2008 - - -
2009 بلغارستان 11 8
2010 کانادا 11 12
2011 تایلند 18 13
2012 ایتالیا 5 8

المپیاد کامپیوتر 2013 در کشور استرالیا برگزار شد که تیم ایران به مقام ششم جهانی این مسابقات دست یافت.

تیم ایران در المپیاد 2015 قزاقستان با کسب 2 مدال طلا، یک نقره و یک برنز به مقام ششم و در سال 2016 روسیه به مقام سوم دست یافت.    

ایران برای سومین بار میزبان برگزاری المپیادهای جهانی است و علت انتخاب ایران به عنوان میزبان المپیاد 2017 کامپیوتر، درخشش دانش‌آموزان سطوح علمی المپیادهای دیگر،  به‌ویژه کامپیوتر است. جمهوری اسلامی ایران جزو 10 کشور برتر حیطه المپیاد کامپیوتر است.

ایران میزبان 82 کشور جهان

ایران در سال 2013 پیشنهاد برگزاری المپیاد 2017 کامپیوتر در ایران را به کمیته بین‌المللی این المپیاد ارسال کرد که با بررسی این امر، اعضای این کمیته در بهمن ماه سال 95 به تهران آمدند و از نزدیک روند اجرایی این رویداد جهانی را بررسی کردند.

کمیته جهانی المپیاد با نتایج به دست آمده از این بررسی‌ها با برگزاری المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 در ایران موافقت کرد و متعاقب آن با انتشار فراخوان ثبت‌نام 300 نفر از دانش‌آموزان از 85 تیم از 84 کشور در این رقابت ثبت‌نام کردند که در روزهای برگزاری این رقابت تیم‌های 82 کشور حضور یافتند.

تیم‌های کشورهای دومینیکن و مصر به این رقابت‌ها نرسیدند.

محمدعلی آبام، رئیس کمیته المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در این باره گفت: در کمیته جهانی کامپیوتر، سه کمیته «بین‌المللی» ، «علمی» و «فنی» وجود دارد که در هرکدام از این کمیته‌ها، دارندگان مدال‌های جهانی کامپیوتر از جمهوری اسلامی ایران عضو هستند و این اعضا برای میزبانی ایران جلسات متعددی را با دیگر اعضای کمیته‌ها داشته‌اند.

آبام خاطرنشان کرد: طراحی سه سامانه «آماده‌سازی سؤالات»، «ترجمه سؤالات به زبان‌های مختلف» و «پایش شبکه» از ویژگی‌های این دوره از المپیاد است.

سرنوشت تیم‌ها در پاسخ به 6 سؤال

المپیاد 2017 کامپیوتر در دو نوبت برگزار شد و شرکت‌کنندگان در این المپیاد در دو نوبت به 6 سؤال پاسخ دادند. در هر نوبت از آزمون 3 سؤال در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت و هر شرکت کننده باید در مدت زمان 5 ساعت به آنها پاسخ می‌داد.

هر تیم در طی آزمون برای هر مساله ۵۰ بار می‌تواند تلاش کند، به این معنا که اگر برنامه‌ای نوشته و ارسال شد و امتیاز پاسخ کم بود، دانش‌آموزان تا ۵۰ بار می‌توانند پاسخ خود را اصلاح کنند.

امتیاز هر دانش‌آموز بر اساس پاسخ‌های آنها به ۶ مساله است و هر مساله ۱۰۰ امتیاز دارد و در مجموع امتیاز کامل در المپیاد کامپیوتر ۶۰۰ امتیاز تعیین شده است. بر اساس قوانین برگزاری این المپیاد، به یک دوازدهم تیم‌ها مدال طلا، دو سوم تیم‌ها مدال نقره و سه دوازدهم حائز مدال برنز خواهند شد.

تیم‌های شرکت کننده با بهره گیری از زبان‌های کامپیوتری پاسکال، C و ++C به سؤالات المپیاد کامپیوتر پاسخ دادند.

المپیاد 2017 کامپیوتر 

در این دوره از رقابت‌ها تیم کشور ژاپن با کسب 3 مدال طلا توانست جایگاه نخست این رقابت را از آن خود کند. بعد از ژاپن تیم‌های چین و روسیه رتبه‌های دوم و سوم این رقابت را از آن خود کردند.

به دلیل میزبانی جمهوری اسلامی ایران، 2 تیم از کشورمان در این رقابت حاضر شد که تیم اصلی ایران با کسب یک مدال طلا و 3 نقره در جایگاه چهارم قرار گرفت، ولی تیم دوم در رتبه یازدهم المپیاد کامپیوتر 2017 قرار گرفت.

رتبه‌بندی کشورها در این رقابت جهانی علمی به این شرح است:

رتبه نام کشور
1 ژاپن
2 چین
3 روسیه
4 ایران
5 تایوان
6 لهستان
7 رومانی
8 انگلستان
9 استرالیا
10 ایتالیا
11 تیم دوم جمهوری اسلامی ایران

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha