• یکشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۴:۰۸
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 96050704382
  • خبرنگار : 71421

امداد کوهستان متولی مشخصی ندارد

امداد کوهستان متولی مشخصی ندارد

معاون عملیات امداد و نجات هلال احمر گفت: امدادرسانی در کوهستان متولی مشخصی ندارد و هلال احمر به دلیل اتفاقات زیادی که رخ می‌دهد، چنین عملیات‌هایی را انجام می‌دهد و با وجود اختصاص بودجه برای تامین تجهیزات، باز هم امکانات امدادرسانی در سطح استاندارد فاصله دارد.

شاهین فتحی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد انجام عملیات‌های امداد و نجات در کوهستان توسط هلال احمر گفت: امداد و نجات کوهستان از جمله اقداماتی است که متولی ندارد و هلال احمر بر حسب اهداف انسان‌دوستانه در سال‌های قبل به این کار ورود کرد و به صورت محدود به افرادی که در کوهستان دچار مشکل می‌شدند امدادرسانی می‌کرد.  در ادامه متوجه شدیم که در سطح کشور حوادث کوهستان زیاد رخ می‌دهد و مردم دچار آسیب می‌شوند. از همین رو پایگاه‌های کوهستان ما به 55 پایگاه افزایش پیدا کرد و سعی کردیم به مردم کمک کنیم.

معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به امدادرسانی در ارتفاعات تهران اظهار کرد: در تهران به دلیل اینکه مردم حرفه‌ای،‌ نیمه‌حرفه‌ای و آماتور از کوهستان استفاده می‌کنند، تعداد فوتی‌ها و آسیب‌دیدگان افزایش پیدا می‌کرد و به همین دلیل جلساتی با سازمان مدیریت بحران تهران برگزار شد و بر اساس آن بنا شد در ارتفاعات شمالی مشرف به تهران وظایف، بین هلال‌ احمر و آتش‌نشانی تقسیم شود. از دره دربند تا دارآباد و سمت گردنه قوچک حیطه پوششی جمعیت هلال احمرد قلمداد و از دره دربند تا فرحزاد و سمت امام زاده داوود حیطه عملی سامان آتش‌نشانی شد.

وی ادامه داد: ما در گذشته در ارتفاعات تهران حضور داشتیم و در برخی از پایگاه‌ها امدادرسانی 24 ساعته را انجام می‌دادیم و بعضی از پایگاه‌ها نیز در تعطیلات آخر هفته فعال بودند. در حال حاضر هم امدادرسانی توسط امداگران ادامه دارد و به مردم خدمت می‌کنند. نکته اساسی که وجود دارد این است که عملیات کوهستان سخت، فنی و تخصصی است و نیاز به توانمندی بدنی بالایی دارد. از همین رو امدادگرانی که می‌توانند در ارتفاعات فعالیت کنند دوره‌های مختلفی را طی می‌کنند تا با کوهستان آشنا شوند.

معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به موارد استفاده از بالگرد در عملیات‌ها گفت: در تهران و ارتفاعات دیگر کشور حوادث زیادی در ارتفاعات 13-12 هزار پایی رخ می‌دهد و خیلی وقت‌ها مردم انتظار دارند که برای عملیات از بالگرد استفاده کنیم؛ اما این مسئله از نظر عملی و آیین‌نامه پروازی مشکل دارد. از طرف دیگر ما تنها در موارد اضطراری می‌توانیم از بالگردهای جمعیت برای کوهستان استفاده کنیم. چرا که این بالگردها مخصوص کوهستان نیستند. به هر حال با توجه به آسیب‌دیدن مردم در این مناطق و احساس نیازی که وجود دارد از این ظرفیت برای امدادرسانی استفاده می‌کنیم.

فتحی در ادامه عنوان کرد: نکته اساسی که وجود دارد این است که کوهنوداران حرفه‌ای، نیمه حرفه‌ای و آماتوری که در ارتفاعات دچار مصدومیت می‌شوند و با توجه به اینکه این اتفاقات زیاد می‌افتد انتظاراتی که از ما وجود دارد بیش از حد توانمان است. به عنوان مثال هر اتفاقی که در دماوند رخ می‌دهد از ما انتظار می‌رود افراد به پایین منتقل شوند اما این در حالی است که در دماوند تلفات بسیار زیادی داریم و حتی گاهی اجساد هم پیدا نمی‌شوند. به عنوان مثال دو کوهنورد مالزیایی در دماوند دچار حادثه شدند که با وجود تمام تلاش‌هایی که صورت گرفت تنها جسد یک نفر پیدا شد. حتی تیم‌های امدادی مالزی و سفیر این کشور نیز به ماجرا ورود کردند ولی جسد دوم پیدا نشد بنابراین باید توجه داشته باشیم که کار امداد کوهستان بسیار سخت است.

وی با اشاره به ظرفیت امدادرسانی هوایی در سایر استان‌ها نیز گفت: ما به تعداد تمام استان‌ها بالگرد نداریم. بالگردها در سطح کشور توزیع شده‌اند و به صورت منطقه‌ای پوشش امدادی می‌دهند و در سوانح همکاری می‌کنند. ما همکاری‌هایی که با اورژانس برای انتقال مصدومان داریم که به صورت روزمره انجام می‌شود. همکاری دیگری هم با سازمان مدیریت در زمینه اطفای حریف داریم و تا جایی که بتوانیم در اطفای حریق ازتفاعات و جنگل‌ها با انتقال سبد آب همکاری می‌کنیم. این همکاری‌ها به صورت روزانه انجام می‌شود و متاسفانه حریق جنگل‌ها در کشور ما نیز زیاد اتفاق می‌افتد و از مجموعه ما نیز در این اتفاقات استفاده می‌شود.

معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر  عنوان کرد: از ابتدای سال 94 تا پایان چهار ماهه سال 95 حدود 60 نفر از مصدومان حوادث با بالگرد به مراکز درمانی منتقل شدند اما این تنها بخشی از کار است زیرا در بسیاری از عملیات‌ها امکان نشستن بالگرد وجود ندارد و در حالی‌ که بالگرد در آسمان است باید مصدوم را تا منطقه‌ای "بسکت" کرد و گاهی امکان بالا آوردن مصدوم هم وجود ندارد.

فتحی عنوان کرد: انتظاری که وجود دارد این است که به اندازه عملیات‌هایی که باید انجام شود، تجهیزات همد تأمین شود. اگر بخواهیم عملیات‌ها را متناسب با استاندارد روز انجام بدهیم باید به این موضوع توجه شود تا ما هم بتوانیم بر اساس امکاناتی که داریم امدادرسانی کنیم. در حال حاضر ما به صورت داوطلبانه وارد شده‌ایم و عملیات‌های کوهستان را انجام می‌دهیم اما به هر حال باید حداقل‌هایی را داشته باشیم تا به سطح استاندارد برسیم. ما از نظر نیروی انسانی تامین هستیم. بعضی از این نیروها جزو کادر هلال احمر هستند و بعضی‌های دیگر هم به صورت داوطلبانه با جمعیت هلال احمر همکاری می‌کنند و اگر به این نیروی انسانی، تجهیزات انفرادی فنی و تجهیزات گروهی که برای عملیات امداد و نجات نیاز است اضافه شوند، می‌توانیم عملکرد بهتری داشته باشیم. البته این تجهزات هم گران هستند و به اعتبار مناسبی نیاز دارند.

اختصاص 5 میلیارد تومان برای خریداری تجهیزات امداد و نجات کوهستانی در ماه جاری

وی ادامه داد: خوشبختانه، دبیرکل جمعیت هلال احمر پس از بازدیدی که داشت دو میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه برای تجهیزات اختصاص داد و پنج میلیارد تومان اعتبار دیگر هم پیش‌بینی شده است تا در ماه جاری و ماه آینده تجهیزات دیگری خریداری می‌شود اما با این حال نسبت به پوششی که در ارتفاعات کشور داریم باید بیشتر مورد حمایت قرار بگیریم.

معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به گستردگی عملیات در کوهستان گفت: آمارهایی که در مورد عملیات کوهستان وجود دارد شگفت‌انگیز است و شاید انجام این عملیات‌ها از طرف جمعیت هلال‌احمر باعث تعجب خیلی‌ها باشد. با این حال ما منتظر تشکر برای این خدمت‌رسانی نیستیم ولی فشار روی امدادگران مجموعه بسیار زیاد است و به نظرم نیاز است که این خدمات در میان مردم دیده شود. شخصا نه به عنوان یک مسئول در هلال‌احمر بلکه به عنوان یک فرد و شهروند وقتی به این خدمات نگاه می‌کنم فکر می‌کنم که باید به نجاتگران دست مریزاد گفت که در شرایط سخت چنین کارهایی را انجام می‌دهند. شرایطی که در فصل سرما بسیار مشکل‌تر هم می‌شود و انجام عملیات در چنین شرایطی دشوار است.

فتحی به آماری از شورای شهر تهران اشاره کرد و گفت:  در سال 85 شورای شهر تهران آماری ارائه داد که بر اساس آن 500 هزار نفر در آخر هفته به ارتفاعات تهران می‌رفتند. با توجه به اینکه 10 سال از این آمار گذشته قطعا این میزان در حال حاضر به میلیون نزدیک شده است. بنابراین باید در نظر بگیریم که این خیل عظیم به چه امکاناتی نیاز دارد.

وی افزود: ما می‌گوییم اگر امکانات زیاد نباشد تلفات بیشتری می‌دهیم اما باید مساله دیگری را هم در نظر داشته باشیم. اینکه اگر مردم به عنوان عضوی از خانواده در برابر مخاطرات آماده باشند، مسائلی را در نظر بگیرند میزان زیادی از اتفاقات کاسته خواهد شد. بنابراین افرادی که به ارتفاعات می‌روند ابتدا باید مخاطرات اطراف خود را شناسایی کنند و بعد با زمان‌بندی مناسب و استفاده از افراد آشنا به منطقه، کوهنوردی کنند تا دچار حادثه نشوند و اگر کوهنورد حرفه‌ای هستند و برنامه صعود دارند بهتر است فدراسیون را در جریان این صعود قرارد هند.

فتحی در ادامه اظهار کرد: به عنوان مثال وقتی حادثه‌ای در علم‌کوه رخ می‌دهد و می‌بینیم جوان مملکت از دست می‌رود ما هم از شنیدن این خبر به اندازه خود خانواده این افراد آزرده خاطر می‌شویم و برایمان دردناک است از همین رو علاقه‌مند هستیم که تمام عملیات‌هایمان به نجات ختم شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر چند روزی از حادثه رود دز می‌گذرد و تعدادی از هموطنان ما در این حادثه از دست رفتند و هلال احمر در عملیات جست‌وجو حضور داشت. اما سوال این است آیا ورود به این عملیات در منطقه‌ای که محل نفوذ وزارت نیرو است جزو وظایف ذاتی هلال‌احمر است؟ با وجود اینکه اینطور نیست،‌ ما بر حسب وظیفه انسان‌دوستانه به ماجرا ورود کردیم و حتی یک نفر هم با استفاده از بالگرد هلال احمر شناسایی شد و زنده نجات پیدا کرد. به نظر من این فعالیت‌ها باید دیده شود و از طرف دیگر خودمان هم باید نقاط ضعف و قوت‌مان را بررسی کنیم و ضعف‌هایمان را پوشش و نقاط مثبت را تقویت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha