به گزارش ایسنا، سید محسن علوی روز چهارشنبه(28 تیر) در جلسه بررسی نهایی وضعیت پتانسیلها و توانمندیهای شهرستان مریوان با اعلام خبر تهیه طرحهای مطالعاتی برای توسعه هنر صنعت کلاش توسط اداره کل میراث فرهنگی کردستان، اظهار کرد: بدون شک به وقوع پیوستن این رویداد مهم میتواند منشا خیر و برکت برای تمامی صنعتگران صنایع دستی در کلیه روستاها و شهرهای استان شود.
وی تنوع بخشی کلاش را یکی از راههای فروش و صادرات آن بیان کرد و افزود: به نتیجه رسیدن پرونده ثبت جهانی مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش بافی آغازی برای تلاش همگانی و با هم بودن برای کردستانی آباد خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان عنوان کرد: صنایع دستی در جای جای کردستان در قلب و روح این مردم جای دارد و تک تک شهرها و روستاهای این استان لیاقت جهانی شدن را دارند.
وی در پایان یادآور شد: ثبت مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش بافی موجبات معرفی بیشتر و بهتر کردستان، مریوان و سایر مناطق دیگر استان خواهد بود.
برای ثبت جهانی کلاش مریوان از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد
استاندار کردستان نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: برنامه ریزی و حمایتهای لازم برای برگزاری فستیوالها و جشنوارههای مختلف در حوزه کلاش و کلاش بافی را در شهر مریوان صورت خواهیم داد.
عبدالمحمد زاهدی افزود: کلاش در بین پاپوشهای ایرانی یک استثناء است و این یگانه بودن به دلیل طبیعی بودن، عدم تغییر و نابودی آن در گذر زمان، زیبایی خارق العاده آن و بسیاری موارد دیگر است.
وی ادامه داد: در مریوان فاکتورهای زیادی برای جهانی شدن این شهر وجود دارد؛ صنعتگران علاقه مند در سطح گسترده، مدیران دلسوز و فرهنگ دوست، مردمی خونگرم و مهمان نواز، وجود زیرساختهای لازم در حوزه کلاش و کلاش بافی و بسیاری موارد دیگر بر اهمیت شهر مریوان افزوده است.
استاندار کردستان در پایان یادآور شد: از هرگونه حمایت و پشتیبانی برای به ثمر رسیدن این رویداد دریغ نخواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات