• جمعه / ۲۳ تیر ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96042312848
  • خبرنگار : 71456

تا سال 2020 محقق می‌شود؛

"مون اکسپرس" به دنبال بهره‌برداری تجاری از صخره‌های ماه+تصاویر

"مون اکسپرس" به دنبال بهره‌برداری تجاری از صخره‌های ماه+تصاویر

شرکت "مون اکسپرس" (Moon Express) در امریکا جزئیاتی از طرح‌های خود برای بهره‌برداری تجاری از صخره‌های ماه تا سال 2020 را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، این شرکت که قرار است نخستین حضو ر تجاری را در میان شرکت‌های خصوصی بر روی ماه داشته باشد، نمونه‌هایی از صخره‌های این جرم کیهانی را به زمین ارسال و همچنین یک پایگاه تحقیقاتی دائم بر روی آن تاسیس خواهد کرد.

مون اکسپرس یکی از شرکت‌های حاضر در رقابت Lunar Xprize شرکت گوگل است که طی آن جایزه‌ای 20 میلیون دلاری به اولین شرکت خصوصی داده خواهد شد که تا پیش از سال 2017 فضاپیمایی را بر روی ماه فرود آورد. شرکت مون اکسپرس طی چند سال‌ آینده سه سفر فضایی را به ماه انجام خواهند داد و اولین سفر به نام "پیشاهنگ ماه" (Lunar Scout) اواخر سال 2017 آغاز خواهد شد.

سامانه MX-1

نخستین سامانه این شرکت به ماه حامل چندین محموله خواهد بود که از جمله این محموله‌ها می‌توان به "رصدخانه بین‌المللی ماه" (International Lunar Observatory) و چندین ابزار علمی برای انجام پروژه تحقیقاتی "مهتاب" MoonLight)) اشاره کرد.

دومین فضاپیمای این شرکت در سال 2018 عازم فضا خواهد شد و قرار است قطب جنوب ماه را کنکاش کند. همچنین در این سفر پایگاه تحقیقاتی بر روی ماه با هدف تفحص آب و مواد معدنی کارآمد تاسیس خواهد شد.

سومین فضاپیما "بهره‌برداری از ماه" (Harvest Moon) نام دارد که در واقع آغاز مرحله بهره‌برداری تجاری این شرکت از ماه به شمار می‌آید. این ماموریت شامل تحویل دادن نخستین نمونه‌های تجاری از ماه به زمین است.

مون اکسپرس به تازگی جزئیات بیشتری را درباره سامانه‌هایی آشکار کرده که قرار است اهداف این شرکت را تحقق بخشند. نخستین فضاپیما به نام MX-1  در اولین ماجراجویی به کار خواهد رفت و می‌توان آن را به گونه‌ای بازپیکربندی کرد تا بتوان حجم کلی محموله‌اش را افزایش داد.

ماموریت "بهره‌برداری از ماه" (Harvest Moon)

فضاپیمای MX-5  هم به عنوان "کارگاه ماه" (lunar workhorse) از آن یاد می‌شود و می‌توان سیستم‌های مختلفی از جمله سامانه‌های MX-1  را در آن جای داد. فضاپیمای MX-9 نیز که قرار است سال 2020 راهی فضا شود، کامل‌ترین سامانه از میان فضاپیماهای شرکت مون اکسپرس برای سفر به ماه به شمار می‌آید. از آن جا که این سامانه قادر به پشتیبانی از عملیات بازگردان نمونه‌ صخره‌های ماه به زمین است، از آن به عنوان "فاتح منظومه شمسی" (solar system conquering) یاد می‌شود.

با این که اهداف مون اکسپرس بلندپروازانه به نظر می‌رسد، قادر به محقق‌ کردن ادعاهای خود است چون در سال 2016 هم نخستین شرکت خصوصی لقب گرفت که تایید دولت امریکا برای فرود آمدن بر روی ماه را گرفت.

چون شرکت‌های مختلفی به دنبال کنکاش جهان‌های فرازمینی هستند، بهره‌برداری تجاری از منابع ماه در حال تبدیل شدن به واقعیت است؛ بنابراین رقابت فضایی جدیدی در جریان است و بخش خصوصی کشور امریکا هم در صدد به جا گذاشتن ردپایی پررنگ در این کارزار است.

سامانه MX-5

سامانه MX-2 

ماموریت Lunar Scout

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha