• چهارشنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96042111783
  • خبرنگار : 71578

شروع آزمایش‌های نهایی روی بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان

شروع آزمایش‌های نهایی روی بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان

تلسکوپ جانشین هابل در داخل یک اتاقک بزرگ محبوس شده تا تحت یک رشته آزمایش‌ها برای شبیه‌سازی شرایط حاکم در مدار زمین قرار گیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از بی‌بی‌سی، برای تست این تلسکوپ مهندسان ابتدا باید همه هوای محفظه را خالی کنند و بعد دمای آن را در حد فوق العاده ای پایین آورند.

بعد از گذشت حدود ۳۰ روز، تلسکوپ باید آماده شروع آزمایش‌هایی باشد که آینه بی‌نظیر تلسکوپ و توانایی آن در متمرکز کردن نور را محک خواهد زد.

"جولی لندر" (Juli Lander) مهندس "سازمان فضایی آمریکا" (ناسا) در این پروژه گفت: دمایی که تلسکوپ در مدار تجربه خواهد کرد حدود ۳۰ درجه کلوین - منفی 243 درجه سانتیگراد - است؛ اما ما تلسکوپ را در دمای کمی پایین تر تست می کنیم.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب"(James Webb) قرار است طبق برنامه حدود 1.5 یک سال دیگر با موشک اروپایی آریان پرتاب شود.

این تلسکوپ حاوی تجهیزاتی برای رسوخ حتی بیشتر از تلسکوپ هابل در عمق فضا است؛ به طوری که برای ردیابی نور اولین ستارگانی که در جهان روشن شدند تلاش خواهد کرد.

آخرین مراحل آماده سازی تلسکوپ در مرکز فضایی جانسون در تگزاس انجام می‌شود تا اطمینان حاصل شود دارای مشکلاتی مثل هابل نیست.

وقتی تلسکوپ "هابل"(Hubble) در سال ۱۹۹۰ پرتاب شد تصاویر آن واضح نبود که ناشی از انحرافی بسیار اندک در آینه یکپارچه آن بود. فضانوردان بعدا با افزودن عدسی‌های ترمیمی آن مشکل را برطرف کردند.

تلسکوپ جیمز وب طوری طراحی شده که امکان تکرار آن اشتباه وجود ندارد اما سیستم های آن برای تضمین بی نقص بودن ابتدا باید در شرایط سختی که در فضا تجربه خواهد کرد امتحان شود.

لندر توضیح می دهد: یکی از درس‌های هابل این بود که اگر یک آینه بزرگ دارید ممکن است به مشکل برخورد کنید. درحالی که در جیمز وب، ما ۱۸ قطعه آینه مجزا داریم و هر آینه موتورهایی در پشتش دارد که اجازه می دهد آنها را طوری تنظیم کنیم که همه آینه‌ها به طور کامل فوکوس شوند.

این تلسکوپ در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری از زمین مستقر خواهد شد.

تلسکوپ بعد از انجام آزمایش ها در این محفظه در مرکز فضایی جانسون به کارخانه ماهواره سازی شرکت نورتروپ گرامن در کالیفرنیا منتقل خواهد شد.

تلسکوپ در آنجا قرار است به "اتوبوس" فضایی که با آن به مدار خواهد رفت وصل شود. همچنین سایه‌بان بسیار بزرگی که در برابر نور خورشید از آن محافظت خواهد کرد هم وصل می شود.

طراحی و ساخت این تلسکوپ که بزرگترین رصدخانه فضایی جهان است طی نزدیک به سه دهه انجام شده است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب پروژه مشترک سازمان های فضایی آمریکا، اروپایی و کاناداست.

قطر آینه اصلی تلسکوپ جیمز وب 6.5 متر بوده و از جنس برلیوم است که با 48.25 گرم طلا پوشانده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha