به گزارش ایسنا،امیر للـهگانی در نشست «هم اندیشی و آسیبشناسی هشتمین جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت»،طی سخنانی با اشاره به اهمیت و رشد چشمگیر تعداد کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی و دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: با توجه به عملکرد مثبت کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی و دانشجویی، نیاز است این نهادهای دانشجویی به صورت جدیتر در دستور کار و رسیدگی قرار بگیرند چرا که کانونهای فرهنگی فراگیرترین نهاد دانشجویی هستند که نیاز است به صورت تخصصی به آن پرداخته شود.
للـهگانی جذب حداکثری دانشجویان در فعالیتهای فرهنگی را یکی از مهمترین اهداف معاونت فرهنگی و دانشجویی برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر بستر مناسبی برای مشارکت دانشجویان فراهم شود، فعالیتهای ابتکاری، خلاقانه، جذب حداکثری و فضای پرنشاط دانشگاهی نیز ایجاد میشود، بنابراین برای ارتقا مشارکت دانشجویان در فعالیتهای فرهنگی، برگزاری جشنواره فرهنگی نقش مهم و اساسی دارد و این هم اندیشی میتواند در بهبود سطح کیفی جشنواره بسیار مؤثر باشد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت حضور کارکنان وزارت بهداشت در هشتمین جشنواره فرهنگی این وزاتخانه را یکی دیگر از اتفاقات مثبت این دوره دانست و بیان داشت: حضور کارکنان در جشنواره فرهنگی اتفاق بزرگی در عرصه فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی است و آثاری که به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، نشان از قوت و کیفیت بالای تولیدات هنری کارکنان جامعه دانشگاهی علوم پزشکی دارد.
وی جشنواره فرهنگی را یکی از مهمترین جشنوارههای برگزار شده در فضای آموزش عالی کشور توصیف کرد و گفت: جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت در نوع خود یکی از بیبدیلترین جشنوارههایی است که در سطح ملی برگزار میشوند و این جشنواره جزو معدود جشنواههایی است که کارکنان و اساتید در کنار دانشجویان حضور داشته و به فعالیت فرهنگی میپردازند. در این جشنواره بالغ بر ۱۵۰ داور که از هنرمندان درجه یک کشور بودند حضور داشتند و حدود ۴۱ هزار اثر نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، که حدود ۳۱ هزار اثر مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی کشور بود، که این آمار نشان از استقبال بسیار چشمگیر مخاطبان آن دارد.
للـهگانی با تأکید بر گسترش فعالیت فرهنگی در دانشگاه ها و اهمیت جذب حداکثری دانشجویان گفت: گسترش مشارکت دانشجویان در فعالیتهای هنری و فرهنگی یکی از مهمترین روشها جذب حداکثری آنان است و چنانچه مبنا بر جذب دانشجویان باشد باید تلاش کنیم دانشجویان به سمت فعالیتهای هنری و فرهنگی گرایش بیشتری پیدا کنند و از این رهگذر به پرورش نیروهایی در تراز انقلاب اسلامی کمک کنیم.
در ادامه این نشست، سید محمد حسین پورفاضل مسؤول دبیرخانه هشتمین جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به رشد چندبرابری تعداد آثار واصله به هشتمین جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت، بیان داشت: جشنواره فرهنگی هشتم فراتر از تصور بسیاری از کارشناسان بود و بدون شک میتوان لقب بزرگترین جشنواره فرهنگی دانشگاهی کشور را به آن اطلاق کرد. در این جشنواره توانستیم با ثبت بیش از ۴۱ هزار اثر و مشارکت ۱۱ هزار نفر رشد چند برابری نسبت به جشنوارههای پیشین داشته باشیم. قطعا حضور معاونان فرهنگی، مدیران فرهنگی، سفیران دانشجویی، یکی از نقاط قوت این جشنواره بوده است. یکی از مهمترین اهداف جشنواره این است که ما توانستیم دانشجویان مستعد را حداقل به دانشگاه خودشان معرفی کنیم و همچنین آشنایی دانشجویان با هنر یکی دیگر از اهداف جشنواره فرهنگی است چراکه دانشجویان حوزه پزشکی به کمک ابزار هنر به رشد فکری و تعالی فرهنگی نائل خواهند آمد.
وی با اشاره به زمانبندی جشنواره هشتم، روند اجرایی این جشنواره تشریح کرد و گفت: در فرصتی حدود سه ماه یعنی از خرداد ماه تا مرداد سال ۱۳۹۵ فراخوان جشنواره طراحی شد و شهریور تا آبان ماه نیز سامانه جشنواره ساخته شد. همچنین زمان ثبت نام به دلیل اینکه اختتامیه جشنواره به فروردین سال ۱۳۹۶ موکول شد تا پایان اسفند ماه سال ۱۳۹۵ تمدید شد.
مسؤول دبیرخانه جشنواره فرهنگی یکی از موفقیتهای به دست آمده در این جشنواره را پیوند میان دانشگاهیان علوم پزشکی و حوزه هنر دانست و گفت: این جشنواره در معرفی جامعه پزشکی در حوزه هنر بسیار موفق عمل کرد و توانست پیوند خوبی میان جامعه پزشکی و هنر ایجاد کند؛ همچنین برگزاری ۱۲۰ ساعت کارگاه آموزشی برای دانشجویان که با استقبال خوبی هم مواجه شد در آشنایی تخصصی دانشجویان با حوزه تخصصی هنر بسیار موثر بوده است.
در ادامه این جلسه سید ابراهیم هاشم ورزی معاون مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به لزوم دریافت اطلاعات صحیح در برنامهریزی حوزه فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی،گفت: با برگزاری اینگونه نشستها میتوانیم اطلاعاتی را از طریق تبادل نظر و مشورت با مسؤولان دانشگاهی به دست بیاوریم.
وی فعالیت دبیرخانه های جشنواره فرهنگی در دانشگاه ها را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: سطح کاری کارشناسان دبیرخانههای جشنواره فرهنگی دانشگاهها بسیار بالا بود و کارشناسان هر دانشگاه بسیار پرتوان عمل کردند. لذا فعالیت کارشناسان دبیرخانهها سطح کیفی کار را افزایش داده است که امیدواریم در جشنواره نهم نیز این موضوع رشد کیفی بیشتری داشته باشد.
در ادامه این نشست معاونان فرهنگی و دانشجویی و کارشناسان حاضر در جلسه نظرات خود را در مورد نقاط ضعف و قوت هشتمین جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت و همچنین ایدههای خود را در خصوص برگزاری جشنواره نهم مطرح کردند.
دکتر موگهی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به سطح بالای برگزاری هشتمین جشنواره فرهنگی وزرات بهداشت، گفت: برای هدفگذاری جشنواره نیاز به همفکری است و به نظرم فضای فرهنگی در دانشگاه نیاز به اولویتبندی دارد و دانشجویان باید در اولویت فعالیت فرهنگی قرار بگیرند. این موضوع را باید در نظر داشته باشیم که آسیبهای اجتماعی در کمین دانشجویان است و در امور فرهنگی باید هرچه بیشتر برای دانشجویان وقت بگذاریم و برای مشارکت آنها تلاش کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با ذکر چند پیشنهاد جهت افزایش سطح کیفی جشنواره فرهنگی، گفت: پیشنهاد اولم این است که جشنواره فرهنگی مختص دانشجویان علوم پزشکی باشد و تمرکز بر روی فعالیت فرهنگی این دانشجویان و نتیجه کاری آنها در جشنواره باشد و برای جشنواره کارکنان وقت دیگری را در نظر بگیریم. همچنین معتقدم با ایجاد شور فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی میتوانیم مشارکت حداکثری دانشجویان را داشته باشیم.
وی برگزاری جشنواره فرهنگی را در دیگر شهرهای کشور یکی از راهکارهای تبادل فرهنگی دانست و گفت: معتقدم جشنواره فرهنگی باید به سمت تمرکز زدایی پیش رود و این امر موجب تعامل بیشتر فرهنگها و دانشگاههای علوم پزشکی میشود.
در ادامه دکتر سپهر معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره فرهنگی در سطح کشور و گستردگی این جشنواره گفت: بهتر است که جشنواره فرهنگی با این گستردگی در چند قطب دانشگاهی در کشور برگزار شود و این امر باعث شود که دانشجویان با حضور در شهرهای دیگر و آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم دیگر شهرها روحیه جمعی و ملیشان تقویت شود.
وی نقش فعالیتهای فرهنگی در کمک به سطح سلامت جامعه را مهم برشمرد و توضیح داد: انجام فعالیت فرهنگی توسط دانشجویان در تقویت روحیه جمعی و بالا بردن سلامت دانشجویان موثر است و نباید فراموش کنیم که وظیفه وزارت بهداشت کمک به ارتقا سطح سلامت جامعه است و باید تلاش کنیم تا فعالیت فرهنگی در بین آحاد دانشجویان بسط و گسترش پیدا کند.
نریمان ابراهیم زاده معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد از جمله دیگر معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی حاضر در جلسه بود که به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداخت. وی بیتفاوتی را یکی از مشکلات و دغدغههای اساسی نسل جوان کنونی دانست و گفت: جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت که میتواند با ایجاد پویایی، نشاط و خودباوری در بحثهای فرهنگی بسیار مورد توجه است و منجر به جوانان دغدغهمند و اگاه به مسائل روز شود. آمار آثار رسیده به جشنواره فرهنگی نشان دهنده رشد بسیار بالای مشارکت فرهنگی و تاثیر گذاری این جشنواره است.
در ادامه دکتر حسام الدین علامه قائم مقام برنامهریزی و نظارت معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت با حضور در این نشست ضمن اشاره به اهمیت به روز بودن برنامههای فرهنگی تدوین شده در دانشگاهها گفت: امروزه رشد سریع تکنولوژی و وسائل ارتباطی موجب شده است که دانشجویانی بهروز داشته باشیم. باید در نظر داشت که دانشجویان فرزند زمان خود هستند و برای تدوین برنامههای فرهنگی باید این موضوع را در نظر بگیریم.
علامه یکی از اهداف برگزاری جشنواره فرهنگی را پرداختن به اصل و اساس هنر متعالی دانست و بیان داشت: در جشنواره فرهنگی هدف اصلی رسیدن و معرفی هنر متعالی است. باید به گونهای پیش رویم که محتوا و سبکهای هنری قابل قبول مطرح شوند و برای رسیدن به هنر متعالی باید موضوع مرتبهای بودن ایمان و فرهنگ مورد نظر قرار بگیرد.
وی افزود: در بحث ایمانی موضوع ایمان هر شخص به صورت مرتبهای است که مانند یک نردبان هر انسانی بر روی پله ای قرار دارد. لذا برای هر کدام از مراتب ایمانی نیز فعالیت فرهنگی متفاوتی باید انجام شود. باید تنوع فرهنگی را به رسمیت بشناسیم و نباید برای همه مخاطبانمان یک نسخه مشخص و یکسان تجویز کنیم.
قائم مقام نظارت و برنامهریزی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اهمیت پرداختن به موضوع آموزش تحصیلی را هدف مهمتر مراکز دانشگاهی عنوان کرد و گفت: نکته مهم این است که هدف رسیدن به فرهنگ و هنر متعالی نباید فراموش شود و پرداختن به فعالیتهای فرهنگی هیچگانه نباید مانعی بر سر مسیر کسب علم و دانش باشد.
به گزارش مفدا، حضور مدیران فرهنگی دانشگاهها در جشنواره فرهنگی در کنار دانشجویان، برگزاری اختتامیه جشنواره فرهنگی در محیط دانشگاهها، مشارکت بیشتر دانشگاهیان در برگزاری جشنواره فرهنگی، تقویت فضای پرنشاط در میان دانشگاهیان، ترویج فرهنگ اسلامی در جشنواره فرهنگی، پرداختن به محتوای غنی در بخشهایی از جشنواره از جمله استندآپ کمدی، برگزاری اختتامیه جشنواره در زمان مناسب، در نظرگرفتن فاصله زمانی مناسب از اعلام فراخوان تا برگزاری اختتامیه برای تولید آثار، یکسان سازی پرداخت جوایز در دانشگاهها و برگزاری مراسم افتتاحیه از دیگر بحثهای مطرح شده ار سوی مدیران فرهنگی و کارشناسان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی در این جلسه بود.
انتهای پیام
نظرات