• چهارشنبه / ۱۴ تیر ۱۳۹۶ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 96041407445
  • خبرنگار : 71443

آهنی: ورود توتال درها را به‌روی دیگر شرکت‌های جهان باز می‌کند

آهنی: ورود توتال درها را به‌روی دیگر شرکت‌های جهان باز می‌کند

سفیر کشورمان در فرانسه قرارداد ایران با شرکت فرانسوی توتال را دارای سه شاخصه مهم ارزیابی کرد و گفت: ورود توتال درها را به‌ روی دیگر شرکت‌های جهان باز خواهد کرد و این قرارداد ترس بسیاری از شرکت‌های اروپایی و غیراروپایی از آمریکا برای سرمایه‌گذاری در ایران را ریخت.

به گزارش ایسنا، علی آهنی، سفیر ایران در فرانسه در پی انعقاد قرارداد مهم ایران با شرکت نفتی فرانسوی توتال برای بهره‌برداری گاز در پارس جنوبی گفت‌وگویی با بخش فارسی شبکه خبری یورونیوز انجام داده است.

آهنی در پاسخ به این سوال که تاثیر این قرارداد بر اقتصاد ایران چه خواهد بود؟ گفت: این یک قرارداد مشترک بین ایران، چین و فرانسه است. قراردادی مهم که سه شاخصه مهم دارد. اول از همه نگاه پیشروانه و آینده‌نگر توتال به سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی و انرژی‌های فسیلی در ایران است. ورود توتال درها را به‌روی دیگر شرکت‌های جهان نیز باز خواهد کرد. نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار قرار است در زمینه انرژی در دولت جدید سرمایه‌گذاری شود. از این رو این موضوع اهمیت زیادی دارد.

وی در ادامه دومین شاخصه مهم این قرارداد را شکست تابوی ممنوع بودن فعالیت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های غربی، اروپایی و غیراروپایی در بخش انرژی یا حتی به صورت کلی در ایران دانست و گفت: این قراداد ترس بسیاری از شرکت‌های اروپایی و غیراروپایی برای سرمایه‌گذاری در ایران را ریخت. آنها همیشه به دلیل تحریم‌هایی که پس از سرمایه‌گذاری دچارش می‌شدند، نگران بودند.

این دیپلمات ایرانی سومین پیام مهم این قرارداد را پاسخ منفی به تمامی تلاش‌هایی دانست که علیه ایران و ایرانی در جهان انجام می‌شود. به خصوص علیه آن‌چه که می‌توان آن‌را افزایش روابط تجاری و اقتصادی و فرهنگی میان ایران و فرانسه خواند؛ پیامدی که می‌تواند برای دو کشور بسیار موثر باشد و می‌تواند به چشم‌انداز آینده‌ای روشن برای دو کشور کمک زیادی کند.

وی هم‌چنین در پاسخ به این سوال که اکنون اروپایی‌ها راه‌شان را از متحد اصلی خود، آمریکا جدا کرده‌اند؟ اظهار کرد: پس از برجام، محدودیت‌ها و تحریم‌ها علیه ایران اندک اندک رفع شدند. به این ترتیب دیگر مانعی برای شرکت‌های اروپایی و دیگر شرکت‌های چند ملیتی درباره همکاری و سرمایه‌گذاری در ایران وجود نخواهد داشت. متاسفانه دولت آمریکا همواره سعی کرده است شرکت‌هایی را که در ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند، تحت فشار قرار دهد، به خصوص شرکت‌های فرانسوی. آنها شرکت‌های اروپایی را تهدید می‌کنند و می‌ترسانند تا برای کار به ایران نروند. کاری که آمریکایی‌ها می‌کنند، پس از برجام به هیچ عنوان قانونی نیست و تمامی قوانین بین‌المللی را نیز زیر سوال می‌برد، چراکه سرمایه‌گذاری در چنین پروژه‌هایی به هیچ عنوان ممنوع و غیرقانونی نیست.

سفیر ایران در فرانسه در پاسخ به سوالی درباره تاثیر برخی فشارهای داخلی از سوی احزاب رقیب دولت بر توسعه سرمایه‌گذاری‌های اروپایی‌ها در آینده بیان کرد: ایران کشوری بزرگ با نظرات و نگاه‌های متفاوت است. گرایش‌های مختلف سیاسی در کشورمان وجود دارند. همواره انتقادهایی هم به دولت وجود داشته است. اما آنچه که اهمیت دارد منافع ملی کشور است و این منافع ملی است که حرف آخر را می‌زند. این پروژه از منافع ملی ما حمایت می‌کند. مانند دیگر پروژه‌های که دولت در صدد انجام آن است.

وی در پاسخ به سوال دیگر یورونیوز درباره پروژه‌های بیشتر ایران با اروپایی‌ها در آینده نزدیک گفت: در زمینه‌های مختلف خواهان انجام پروژه‌های مشترک هستیم. به خصوص در زمینه‌های زیربنایی، حمل و نقل زمینی، دریایی و راه آهن. در حمل و نقل هوایی و خرید هواپیماهای بیش‌تر در حال مذاکره هستیم. مذاکرات زیادی در حال انجام است. در انتظار رفع تحریم‌های بانکی هستیم، با رفع تحریم‌ها بسیاری از شرکت‌های فرانسوی می‌توانند به ایران بیایند و به رویای خود برسند. پروژه‌های دیگری هم پیشاپیش در حال انجام هستند با شراکت ایرانی‌ها. من کاملا چشم‌انداز مثبت و امیدوارکننده‌ای به آینده دارم.

آهنی هم‌چنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند سال‌ها با خیالی راحت در ایران کار کنند و این‌که آیا ضمانتی در این زمینه وجود دارد؟ تصریح کرد: ما به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهیم که با خیالی راحت به ایران بیایند. آنها ضمانت دولت جمهوری اسلامی را دارند. ما قرارداد محافظت از سرمایه‌گذاران میان فرانسه و ایران را امضا کرده‌ایم. به همین دلیل نگرانی وجود ندارد. اروپایی‌ها می‌توانند با خیالی راحت و بدون نگرانی در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha