• شنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۶ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 96041003856
  • خبرنگار : 80001

معاون وزیر راه و شهرسازی:

مسکن اجتماعی در حال اجراست

مسکن اجتماعی در حال اجراست

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن اجتماعی از ابتدای سال جاری با هدف تامین سالیانه ۱۰۰ هزار مسکن برای اقشار کم درآمد کلید خورده است.

حامد مظاهریان در  گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس مصوبه اسفند ماه ۱۳۹۵ برنامه های اجرایی مقاطع استانی مسکن اجتماعی انجام شده و این طرح عملا وارد فاز اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن مسوول اجرای طرح مسکن اجتماعی است گفت: در این برنامه پیش بینی شده که سالیانه ۱۰۰ هزار واحد تحت پوشش قرار بگیرد.

به گفته مظاهریان، مسکن اجتماعی هم اکنون در فرآیند مناسبی قرار دارد و در سال اول به اهداف تعیین شده خواهد رسید.

به گزارش ایسنا، هیات وزیران در تاریخ ۱۳۹۵/۱۲/۰۲ با هدف حمایت دولت از تامین مسکن گروه‌های کم درآمد و در راستای اجرای سیاستهای دولت یازدهم در بخش مسکن طی سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۶ برنامه ای در دو قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی را مصوب کرد.

در این طرح برنامه ریزی برای حمایت از ۱۰۰ هزار خانوار در هر سال طی سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۶ صورت گرفته است که در این برنامه کمکهایی در قالب تسهیلات ساخت و خرید مسکن ملکی، پرداخت تسهیلات به سازندگان مسکن استیجاری، ساخت مسکن استیجاری، پرداخت کمک اجاره و وام قرض الحسنه ودیعه مسکن پیش بینی شده است. این برنامه به منظور کمک به ساخت مسکن استیجاری و تقویت بازار اجاره و همچنین خرید مسکن ملکی، تسهیلاتی به شرح ذیل را در نظر گرفته است:"

تامین تسهیلات در سقف مبلغ اعلامی در تصویب نامه شماره ۹۰۴۵۳/ت ۵۱۱۶۶ هـ مورخ ۱۳۹۳/۸/۸ جهت کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی از سوی بانک مرکزی.

پرداخت کمک بلاعوض به متقاضیان گروه‌های کم درآمد موضوع این تصویب نامه برای خرید واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی.

پرداخت تسهیلات تا دو برابر سقف تسهیلات موضوع این تصویب نامه، به اشخاص حقیقی و حقوقی دارای زمین که تمایل به احداث واحدهای مسکونی ملکی ـ استیجاری به نسبت ۶۰ به ۵۰ درصد و در قالب توافق با بنیاد داشته باشند.

تامین زمین در محدوده شهرها (دارای تاسیسات زیربنایی آب، برق و گاز) و یا شهرهای جدید از سوی وزارت راه و شهرسازی برای ساخت واحد استیجاری از طریق واگذاری به سازندگان به منظور ساخت مسکن ملکی ـ استیجاری.

پرداخت کمک هزینه اجاره به خانوارهای کم درآمد موضوع این تصویب نامه.

پرداخت وام قرض الحسنه ودیعه مسکن برای حمایت از خانوارهایی که توان بازپرداخت اقساط را دارند به ازای هر واحد ۷۵ میلیون ریال با بازپرداخت ۶۰ ماهه".

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان نهاد متولی اجرای مصوبه مذکور، ضمن انجام هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه کشور جهت تبادل موافقت نامه، با تدوین جدول توزیع استانی مسکن اجتماعی در سال ۱۳۹۶ فرآیند اجرای طرح را آغاز کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۲۰:۲۴

آنچه مسئول محترم در این زمینه مطرح می‌نمایند همه چیز می‌تواند باشد جز «مسکن اجتماعی ». هنگامی که میگوئیم مسکن اجتماعی را برای پاسخگوئی به مسکن نیازمندان احداث می‌کنیم! هرچند نمی‌توان منکر صداقت گوینده شد اما در عمل چنین گفته ای درنهایت به نوعی عوام فریبی ختم می‌شود. چرا ؟ چون مسکن اجتماعی هدفش صرفا" و یا اصولا" خانه دار کردن اقشار کم درامد نیست! مسکن اجتماعی اهداف کاملا"مشخصی دارد که اگر به آنها توجه نشود، به راحتی می‌شود همان مسکن مهری که مزخرف نامیده شد!؟ دراینجا باید توجه داشت بصورتی که مسکن اجتماعی توسط مسئولین ما مطرح می‌شود، عملا" سوء استفاده از واژه اجتماعی یا سوسیال است تابرآورده شدن اهداف آن. اگر کمی با تامل بیشتر و به دور از هیاهو و سیاست بازی به این مسئله توجه کنیم خواهیم یافت در کشورهائی که مسکن اجتماعی بکار گرفته شد در واقع عمده ترین هدف مسکن اجتماعی تنظیم بازار مسکن بود، آن هم به این صورت که اگر بخش مشخصی از کل واحدهای مسکونی شهر- دستکم 20 در صد کل واحدهای شهر- مالکیت اجتماعی داشته باشد، توجه بفرمائید « مالکیت اجتماعی» داشته باشد، به مسئولین این توانائی را می‌دهد که با استفاده از این اهرم، بازار مسکن را تنظیم کنند. یعنی درعمل با چنین امکانی دستگاه اجرائی ابتکار عمل را در دست خواهد داشت. ابتکار عملی که هم اکنون دستگاه اجرائی ما به کلی فاقد آن است، چون در بازاری که هم اکنون تحت سلطه بختک وار سوداگران، انبوه سازان وسایر ذینفع ها است، دستگاه اجرائی یا متولی امور مسکن ما اصولا" کاره ای نیست. واقعیت غیر از این است؟ بنابراین اگر بازار بالنسبه تنظیم و سوداگری مهار شد، آن وقت اقشار کم درآمد نیز مشکل مسکن شان تعدیل خواهد شد. خب ما به عنوان یک کشور در حال توسعه امکان بهرمندی از چنین اهرمی- مسکن اجتماعی- را داریم؟ درباره پاسخ آن میتوان به بحث نشست!! در سایت شهرسازی و توسعه این مسائل مفصلا" طی مقالات متعددی مطرح شده است. از نقد متقابل سپاس گذار خواهیم بود.